Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie cierpie parówek

Cierpię, bo nasz kraj cierpi

Polecane posty

Gość nie cierpie parówek

Dlaczego my Polacy tak łakniemy zachodu? Dlaczego nasza tradycja na tym cierpi? Po co nam żywność, która truje, a przy tym wypiera nasz rodzimy handel? Czuję, że nie mamy swojej goności, swojej dumy. Tyle razy walczyliśmy za ten kraj, tyle ludzi ginelo, zawsze chcial ktos nam dokopac :o My jak zawsze podnosilismy sie, a dzisiaj? Dzisiaj jestesmy wolni i sami sie wyprzedajemy. Po co nam ta cala unia europejska, po co nam idealne, czerwone jablka, wielkosci mutacyjnej. :o Są kraje, ktore potrafia jakos zachowac swoje tradycje a u nas? Wszyscy sie tylko martwia o te drig, licza na kase z zachodu a to wszystko nie jest takie kolorowe, bo zawsze chodzi o kase. Ludzie mlodzi wyjezdzaja, burzy sie przepiekne stare kamienice, wycina drezwa, stawia sie molochy w stylu Geant, niszczy się narodowa zdrowa gospodarke, wprowadza sie na rynek jaja z ferm.... to wszystko mnie przytlacza. O kupnie normalnej polskiej maslanki mozna zapomniec, wszystko jest pakowane w tych foliach :( Najbardziej mnie boli to,ze my tak sie zmeniamy pod wplywem jakichs pajacow z zachodu. Co mnie obchodzi jak kto zyje za granica? Czemu my sie czujemy tacy gorsi ciagle, tacy w dupe kopani, potem lizemy dupy wladcom swiata, ktorzy maja nas w dupie :o

Gość hrthyhg
pewnie sytuacja finansowa nas do tego zmusza bo jak nie wyjeżdzac kiedy tutaj taka bieda?? to pogon za lepszym swiatem wydaje nam sie ze to co zagraniczne jest lepszej jakosci wiec pragniemy tego i nic dziwnego w tym bo człowiek powinien sobie polepszac jakos zycia to chyba zrozumiałe

Gość nie cierpie parówek
No tak,ale to sie nam tylko wydaje. Nie zauwazyliscie , że spoleczenstwo choruje? Kiedys wszystko mialo smak a dzisiaj jest tak schemizowane,ze az boli. Dlaczego my dajemy soba pomiatac? Czy naprawde musimy byc tacy sami jak na zachodzie? Inaczej sie nie da?

jako, że pożyłem trochę w komuniźmie, z dwojga złego, wolę zachód, niz dyskusje kolejkowe i pewexy...

Gość nie cierpie parówek
no ale komunizm to czasy, kiedy tez inni nami rzadzili. Dopiero od niedawna jestesmy mozna rzec na swoim. Musimy sie nadal pchac w czyjes lapy?

Gość hrthyhg
swiata nie zmienisz ale zyj jak chcesz i tak wychowuj swoje dzieci amen

Gość nie cierpie parówek
no najlepiej powiedziec,ze sie swaita nie zmieni. Jak kazdy z nas tak mysli to nie dziwota, że dajemy sie kopac w dupe. :( Mysmy kiedys byli tacy bogaci, za czasow krolow

Gość nie cierpie parówek
jak kazdy tak mysli,ze swiata nie zmieni to nie dziwie sie juz, ze dajemy sie w dupe kopac. Kiedys mielismy tyle bogactwa, wszystko nam zabrali a dzisiaj sami im pozwalamy na panoszenie sie po naszej ziemi. Wszystklo dla kasy :(

Gość nie cierpie parówek
jak kazdy tak mysli,ze swiata nie zmieni to nie dziwie sie juz, ze dajemy sie w dupe kopac. Kiedys mielismy tyle bogactwa, wszystko nam zabrali a dzisiaj sami im pozwalamy na panoszenie sie po naszej ziemi. Wszystklo dla kasy :(

Gość co za pesymista
i tak od samego rana. Chyba masz kiepski dzien

Gość nie cierpie parówek
mam dobry dzien :D Tulko mnie tak naszlo, bo przeczytalam znowu cos na necie, jakis artykul a w nim zdanie, ze ubiegamy sie o cos z nowu z zachodu :o

Gość cobieta
tak mi sie widzi ,ze jesteś podobny do tego hrabiego - bodajże z " Lalki " - co potrafił tylko jęczeć " nieszczęsny kraj " , ubolewać nad upadkiem gospodarki i swobód - ale dziecku nosa nie potrafił obetrzeć w imię poprawiania tego świata . Jak tak Cie to meczy to nie przerzucaj odpowiedzialności na kogoś innego - brak Ci maślanki ? zajmij sie tym - zacznij chodować krowy - i problem rozwiązany . Jęczeć każdy potrafi .