Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Aggie:)

pytanie do TŁUMACZY PRZYSIĘGŁYCH - jęz. angielski

Polecane posty

Jakie są dokładne zasady, tzn kiedy, gdzie i po jakim dokładnie kursie można przystąpić do egzaminu na tłumacza przysięgłego? Czytałam oczywiście na internecie, ale nie są to takie do końca klarowne informacje. Więc, trochę się zamieszałam. Od października najprawdopobniej zacznę studia podyplomowe: dokładnie nazwa studium brzmi: język angielski - doskonalenie sprawdności translatorystycznej. Trwa to trzy semestry i pewnie kończy się jakimś egzaminem. W związku z tym mam pytanie do ludzi którzy znają się na temacie. Czy po zrobieniu takiego kursu można już zgłosić się do MINISTERSTWA SPRAWIEDLIWOŚCI na egzamin na tłumacza przysięgłego? Oczywiście anglistykę skończyłam. Będę wdzięczna za odpowiedzi....:)

Gość ach och i ech
"W" Internecie, a nie "na"... dla dobra klientów-lepiej nie tłumacz...

Gość ach och i ech

Gość ach och i ech

pomyliło mi się, przyznaję błąd, zdarza się, zresztą potocznie się tak mówi, nie masz nic konkretnego do powiedzenia to WON

Gość ach och i ech
Zdań od "więc" też się nie zaczyna, pani filolożko... Żeby nie było, sama jestem tłumaczem, ale jak widzę niektórych i ich błędy, to mi się nóż w kieszeni otwiera. PS. "Na" Internecie/internecie nawet potocznie się nie mówi, zapraszam do lektury "Słownika języka polskiego".