Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość felernaaa

mam zaburzona koordynacje ruchowa

Polecane posty

Gość felernaaa

czesto myla mi sie kierunki, nie jestem w stanie nauczyc sie tanczyc bo nawet jesli opanuje jakis krok to nie jestem tego wykonac swobodnie nie myslac o tym ktora noga prawa a ktora lewa, na aerobiku tez nie nadazam za grupa. czy to moze wynikac z tego ze w dziecinstwie w dosc brutalny sposob przestawiono mnie z lewej reki na prawa?

Gość malaga kasztanek
to nie ma nic wspolnego.

Gość felernaaa
myslisz? to skad to sie wzielo u mnie? to przestawienie bylo dla mnie jako dziecka ogromnym stresem

Gość 15345465465465
tak wlasnie moze byc. ludzie na sile przestawiani z lewej na prawa reke maja rozne zaburzenia.... najlepiej idz do neurologa to sie wszystko wyjasni

Gość malaga kasztanek
tiaaa to jest tlumaczenie rzeczy ktore po prostu sie zdarzaja na sile. przyklad moja siostra- przestawiona- radzi sobie idealnie ze wszystkim,ja- nie przestawiona- rozrozniam lewo od prawej ale nie odrozniam kierunkow swiata i wszedzie potrafie sie zgubic bo nie zapamietuje drogi,tancze dobrze,moja kumpela- nie przestawiona i praworeczna od zawsze- nie umie tanczyc i myli nogi.po prostu tak padlo a nie trzeba od razu kombinowac dlaczego tak jest, jeden umie tanczyc, drugi spiewac i tyle.

Gość felernaaa
tylko ja mam we wszystkim problem: nie umiem tanczyc, problemy z rozroznianiem kierunkow prawo-lewo, wogole taka zaburzona koordynacja, nie potrafilam sie nauczyc grac na pianinie flecie bo wymaga to jakiejs koordynacji rąk. lekarz powiedzial ze wlasnie czesto tak sie dzieje u osoby ktore byly silnie zdominowane lewostronnie i zostalo to przestawione na sile na prawa. bo podobno czasami dziecko nie jest do konca zlateralizowane i waha sie miedzy prawa a lewa i wtedy ukierunkowanie na prawa nie ma tak drastycznych nastepstw

Gość felernaaa
tylko ja mam we wszystkim problem: nie umiem tanczyc, problemy z rozroznianiem kierunkow prawo-lewo, wogole taka zaburzona koordynacja, nie potrafilam sie nauczyc grac na pianinie flecie bo wymaga to jakiejs koordynacji rąk. lekarz powiedzial ze wlasnie czesto tak sie dzieje u osoby ktore byly silnie zdominowane lewostronnie i zostalo to przestawione na sile na prawa. bo podobno czasami dziecko nie jest do konca zlateralizowane i waha sie miedzy prawa a lewa i wtedy ukierunkowanie na prawa nie ma tak drastycznych nastepstw

Gość malaga kasztanek
a ktororeczna teraz jestes?

Gość felernaaa
pisze prawa ale wiekszosc czynnosci wykonuje lewa jesli jest to czynnosc mniej precyzyjna np teraz myje okna to robie to na przemian

Gość malaga kasztanek
no to jesli lewa robisz rzeczy mniej precyzyjne to znaczy ze twoje przestawienie przebieglo w dobry sposob tj przystosowalas sie.moja siostra bezsensownie przestawiona jedynie pisze prawa cala reszte robi lewa reka np obcina wlosy wiec u niej jakby przestawienie jest niecalkowite i problemy powinna miec a nie ma.jak dla mnie to dorabianie niepotrzebnych ideologii.zreszta po co ci to potrzebne?czasu nie cofniesz a obwiniac rodzicow o taka glupote naprawde nie trzeba.

Gość felernaaa
odwrotnie prawa sobie pomagam w czasie robienia rzeczy mniej precyzyjnych np przy sprzataniu jak poleruje okna czy myje podloge to jak zmeczy mi sie lewa to pomgam sobie prawa. szykuje jedxenie tne nozyczkami myje zeby wylacznie lewa.

Gość felernaaa
moze i glupota ale rzutuje na dalsze zycie niestety. bo raz stres jak i przezylam to poczucie gorszosci z ktorego leczylam sie wiele lat. jak sie czuje male dziecko kiedys slyszy ze musi sie zmienic musi zaczac pisac prawa bo lewa nie mozna bo to zle bo inni beda sie smiac w szkole z ciebie itp itd. bylo mi cholernie ciezko ale spedzalam wiele godzin nad zeszytem uczac sie pisac prawa reka. potem poszlam do szkoly, dalej do lo na studia i okazuje sie ze ze calkiem spora liczba osob pisze lewa reka i jakos ich rodzicom nie przyszlo do glowy maltretowac dziecka z tego powodu

Gość felernaaa

Gość alicja ajcila
polecam beret( stabilizator równowagi / dysk sensomotorczny) albo inne przyrzady do ćw. równowagi.

Gość vanity fair 123456
ja mam podobnie:) najgorzej na nauce prawka: koles mówi w prawo, a ja hop w lewo, boje sie ze to samo zrobie na egzaminie i nie zdam:|

Gość felernaaa
nie mam prawka i nie wyobrazam sobie go robic :-(

Gość alaaaaaaaaaaaaa
wiem, tylko ze to cwiczenie rownowagi poprawia priopercepcje, przeklada sie to na lepsza orientacje terenie.

Gość felernaaa
robilam juz rozne cwiczenia min. metode dennisona ale jakos bez efektu

Gość dokladnie nie kazdy ma