Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

łe rety...

Co na zgagę we wczesnej ciąży?

Polecane posty

Witam Wszystkich, podejrzewam, że jestem w ciąży i męczy mnie strasznie zgaga od wczoraj, czy mogę wziąć rennie? Czy we wczesnej ciąży pozostają tylko naturalne sposoby'? P.S. Jak szybko u Was zaczynały się takie problemy? Bo ja jestem około 2 tygodnia i jestem w szoku, że to tak szybko :(

najlepiej przejść na lekko strawną dietę- nic smażonego, nic tłustego nic gazowanego. Zgaga może też się pojawiać po owocach (jabłkach i cytrusach) i sokach owocowych. A tak ogólnie to podobno pomaga mleko, migdały i wygalowana cocacola... ale nie każdemu. O wszelkie tabletki pytałabym lekarza, aczkolwiek w ciąży to działanie hormonów i najczęściej te tabletki wcale nie działają.

ehh no tak, pewnie męczy mnie po wczorajszych frytkach z kurczakiem na obiad... To chociaż wiem czego unikać, dzisiaj będzie grzecznie ryż z warzywami ;) Kornelkowa mama - a to normalne że tak szybko te objawy się zaczynają? Zawsze mi się wydawało, że to około 8-9 tygodnia się zaczyna pojawiać... :D a tu masz, u mnie tak szybko :( (o ile jestem w ciąży, bo ze sprawdzaniem muszę poczekać na ewentualnego przyszłego Tatę do niedzieli :) )

na zgage w ciązy bardzo dieta nie pomoze ale dorbze ja trzymac a najlpeij kup sobie migdały i przegryzaj naprwde pomagają

Każda kobieta przechodzi ciążę inaczej. Inne stężenie hormonów itd, a poza tym... trochę to też działanie psychiki. Jak ktoś jest w ciąży a wie jakie są objawy ciążowe to trochę je sobie wkręca tak ze aż się pojawiają. Oczywiście nie zawsze tak jest... ale czasem się tak zdarza że kobieta nie ma żadnych objawów a jak tylko zrobi test to 10 minut później ma już wszystkie :) Ale to też zupełnie normalna reakcja.

Gość blue cardigan
u mnie zgaga pojawiła się, oja, w 24tc dopiero ;-) teraz jestem w 7mcu i nie jadam nic po 19, bo potem, przez zgagę nie mogę usnąć ;-) ale rennie jest w porządku. Manti także :)

Gość Efffcia24
RZODKIEWK!!!!!!!!!!!!!!!! Daje Ci 100% gwarancji, ze zjesz 2-3 rzodkiewki i zapomnisz o problemie. Po 5 miesiacu polecam Malox.

No właśnie staram się nie nakręcać :D Bo wiem, że tak to się kończy ale z drugiej strony po jednym poronieniu byłaby to fantastyczna wiadomość, że w końcu... ehh, nie mogę się doczekać powrotu Faceta :P wtedy wszystko będę wiedzieć ;)

Zależy bo jeśli to 2 tydzień od ostatniej miesiączki to to żadna ciąża jeszcze, a jeśli 2 tydzień od zapłodnienia licząc to już jest to możliwe bo hormony zaczęły działać.

moze nie jest w ciazy tylko zjadla ciezko strawna kolacje :) ale nikt nie powie, ze w ciazy na pewno nie jest :) ja zaczelam miec zgage w 35tc :)

2 tydzień od zapłodnienia i okres już też się spóźnia, dlatego pytałam czy rennie można brać, bo jeśli jest tam jakieś maleństwo to nie chciałabym mu na dzień dobry szkodzić :)

Na kolację jadłam kaszkę BoboVita :D bananową od czwartego miesiąca :D Uwielbiam ;) po niej raczej zgagi nie powinno być :D

Gość fioletowe serce
łe rety...a skad wiesc ze jestes w ciazy???

Gość fioletowe serce
I NA 100 PROCENT TWOJA ZGAGA NIE MA NIC WSPOLNEGO Z TWOJA WYIMAGINOWANA CIAZA... NAZARŁAŚ SIĘ TŁUSTEGO TO MASZ....

Hmm... zazwyczaj jeśli świadomie kocha się bez zabezpieczenia w dni płodne, a później nie dostaje się okresu to się sądzi, że może być to ciąża ;) Równie dobrze mogę nie być w ciąży ale jeśli jestem, to nie chciałabym czymkolwiek zaszkodzić, w końcu pierwsze trzy miesiące ciąży są bardzo istotne dla dalszego rozwoju dziecka.

Gość gość
Temat stary ale dopisze sie zgaga jak najbardziej moze pojawic sie we wczesnej ciazy ja po zaplodnieniu jakis tydzień dostalam takiej zgagi ze nie trudno ja przeoczyc i utrzymuje sie do dzisiaj czyli 7 tc. Musze jescbardzo male porcje ale czesto.

Gość panna_zgaga
Od 3 dni mam zgagę (pieczenie w przełyku, w żołądku i za mostkiem już nie). Okres miałam od 22 grudnia, zatem jutro byłby 1 dzień 4 tygodnia gdyby coś było na rzeczy. Czy zgaga pojawiała się u Was w tak wczesnej ciąży?

Gość gość
Mi pomagało renni choć dopiero u mnie zgaga pojawiła się w 30 tyg. Renni miałam w każdej torebce