Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

lenka2727

Proszę o radę w sprawie podłogi

Polecane posty

----------------------------------------------I I I I I I I ---------------------------------------------Schody czy tu dać glazurę albo coś innego -----drzwi------------drzwi--------------- Proszę radę.Jesteśmy na etapie kładzenia podłogi w salonie o pow 34m.Mają tam być panele.I tak się zastanawiam czy w miejscu gdzie kończą się schody i wchodzi się do salonu nie dać takiego paska jakiejś fajnej glazury,żeby tak jakby oddzielić salon i byłby tak jakby korytarzyk.Czy lepiej nie kombinować i położyć panele po całości.W miejscu gdzie są drzwi jest wejście do łazienki i kuchni. Proszę o rade,może ktoś ma coś podobnego w domu :-)

Mialam wczesniej tak oddzielony korytarzyk od schodow,niby fajnie,ale teraz jest o niebo lepiej,na calosci mam ciemne panele,zreszta wszystkie podlogi na dole sa jednolite,uwazam,ze wyglada to teraz bardziej efektownie.

Gość na parterze
?? Tam to lepiej unikac drewna, dywanow. Glazura jest dobrym pomyslem ;)

Tak,radze wszedzie dac panele,o wiele lepiej wygladaja jako calosc,ja mam glazure w przedpokoju,maly dywanik ,latwe w utrzymaniu czystosci,no a zanim ktos wejdzie dalej to nie zdazy nabrudzic bo przedpokoj mam dosyc dlugi. Aha,jeszcze zapomnialam,ze schody tez mam zrobione w panelach,moze dlatego tworzy to taka jedna calosc.

Gość na parterze
na poddaszu to moze byc wszystko co popadnie ;) ja nie lubie takich polaczen plytki i drewno za bardzo. Ale obiektywnie musze przyznac, ze czasem ladnie to wyglada ;)

Gość Wolvfram
tylko panele na całości ale mozaika dębowa również ładnie wygląda i można przecyklinować co kilka lat ale podłoga w łazience powinna być bardzo delikatnie niżej wobec podłogi w salonie, chodzi o to aby woda z łazienki nie dostała się do salonu

Dziekuję za odpowiedzi.Widzę ze większość z was jest za położeniem samych paneli,może i racja,bo zrobi się taki misz masz,