Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość idę do spowiedzi

Jak wyspowiadać się z romansu ze starszym facetem?

Polecane posty

Gość idę do spowiedzi

Do tego żonatym? Nie było seksu ale zaawansowane pieszczoty? Jak to powiedzieć aby ksiądz ni dopytywał się o szczegóły?

Gość goronczka
wal smialo oni i tak robia to samo z malolatami wiec co sie przejmujesz!!!

Gość 3.66 za post
a po co chcesz się spowiadać ? nie mów że wierzysz w te pierdoły;) czyt. spowiedź

Gość idę do spowiedzi
Pytanie brzmi "Jak wyspowiadać się z romansu ze starszym facetem" a nie dlaczego się spowiadam. Więc nie zmieniajmy tematu.

Gość goronczka
a wiesz co ja z księdzem robiłam, i też się zastanawiam jak się z tego wyspowiadam ...

Gość idę do spowiedzi
Przecież nie powiem, że miałam romans z żonatym facetem. To brzmi zbyt ogólnie. No jak nazwać taki grzech? A może mój kochanek spowiada się, że mnie uwiódł. Bo ja jeszcze młodziutka i naiwna.

Gość proszę pani
to mi wygląda na grzech "cudzołóstwa" cudzołozyłaś z zonatym facetem , nie ważne ,że starszym

Gość rozgrzeszenia nie będzie
:D

Gość ale Cię ksiądz opierniczy
współczuję...;)

Gość proszę pani
jak to nie bedzie rozgrzeszenia? Jesli tylko załuje szczerze i obiecuje poprawę , to bedzie :) wprawdzie to grzech ciężki ale......jak spełni warunki dobrej spowiedzi to będzie miała odpuszczone

nie musisz się spowiadać, jeśli to była nauka, jeśli wzięłaś kasę, to musisz dać 10% na tacę i rozgrzeszenie masz załatwione. W końcu wszyscy płacą podatki....

Gość uuuupppppsssssssssssss
Moja koleżanka była u spowiedzi i fakt ksiądz opi*dolił ją na cały kościół. Wyszła czerwona jak burak, rozgrzeszenia nie dostala - wstyd jak cholera. Teraz wszyscy wiedzą o co chodzi :) Co do rady powiedz że sypiałaś z żonatym facetem ;) Powodzenia !

Normalnie. Powiedz że miałaś romans z żonatym mężczyzną. Nie opierniczy Cię, zapewniam. A nie jest głupi, wie co to znaczy ROMANS. a jak spyta o szczególy to powiedz: nie było stosunku, ale bardzo dużo. I tyle

Gość kościół nie płaci podatków
a ty mała zdziro zamiast się spowiadać, kopnij w dupsko dziada! Taki uczynek będzie milszy

Gość j-23__
Normalnie. Powiedz, że miałaś romans z żonatym facetem, ale do seksu nie doszło. To powinno wystarczyć.

Gość pomaranczz
po co mówic to nie grzech

Gość 4-00-9
co za idiota wymyslił spowiedz a kogo to obchodzi co ja robie w zyciu to moja sprawa najwyzej pan bóg mnie rozgrzeszy ale nie jakis klecha ale u nas widac jeszcze jest ciemnogród

Gość idę do spowiedzi
Nie interesuje mnie czy ktoś uznaje spowiedź czy nie. Interesuje mnie jak wyspowiadać się z romansu. Jeżeli tego nie powiem wcale nie będę szczęśliwsza. To będzie gryźć mnie od środka, a w życiu nie ma nic gorszego niż wyrzuty sumienia. Ten romans to już przeszłość. Chcę go całkowicie wymazać z mojego życia. Chcę oczyścić duszę i zacząć nowy etap w życiu. A to czy chodzicie czy nie do spowiedzi mam w głebokim poważaniu. To wasze życie i wasz pogląd. Więc proszę uszanować mój.

Gość 4-00-9
trzeba było pomyslec o tym wczesniej zanim zaczełas romansowac tzw pieszczoty z zonatym facetem to by cie nie gryzło sumienie dla mnie to ty jestes niepelna rozumu kobieto

Gość idę do spowiedzi
I już po. Ksiądz dużo się nie dopytywał. Sensownie mówił, tak do serca. Nie jakaś masówka. Spowiedź spowiedzi nierówna.

Gość Falafel
Ciesze sie, ze masz to z glowy, ale przemysl jednak sobie sens spowiedzi. Wedlug mnie to zwykly wywiad srodowiskowy. Nawet, jezli jestes chrzescijanka i wierzysz w Jezusa (bo jak dla mnie on tak bogiem nie byl, tylko klawym facetem) to i tak on tego nie ustanowil, zeby sie spowiadac. To wymyslili ksieza zeby miec wiecej informacji i wieksza kontrole. Idzie wielkanoc, wiec pewnie chcesz sie oczyscic z grzechu itp, ale wierz mi, wystarczyloby zebys zwyczajnie zalowala i w duchu boga przeprosila. Nie wierz w to cale katolickie pierdolenie o szopenie.

Gość idę do spowiedzi
Ta spowiedź to zamknięcie pewnego etapu w życiu. Ne chcę do tego już wracać. Oczyściłam się. I faktycznie czuję ulgę. A do samej spowiedzi mam mieszane uczucia. Nie jestem zbyt praktykująca.

Gość martussskaaa
oj zazdroszcze Ci mnie tez czeka taka spowiedz, z tym ze u mnie doszlo do seksu ... boje sie ze mi nie da rozgrzeszenia;/

Gość tysertsze
ja juz się z tego spowiadałam i jakoś specjalnie mnie nie ochrzanil. tylko ja do końca nie czaje tej spowiedzi - jest ona ważna gdy za grzechy się szczerze załuje i obiecuje się poprawe a przecież zdecydowana wiekszosc ludzi się spowiada bo przekroczyli któryś tam punkt, sie spowiadają z tego, idą do komunii i znów popełniają te same grzechy...

czyli spoiedź nie ważna, bo żal za grzechy i postanowienie poprawy nie były szczere :o

Gość tysertsze
no własnie... i tu mi sie pojawia pytanie po co w ogóle jest spowiedz skoro tak naprawdę nie załuję za grzechy...

Gość &&
MOJ BOZE!!!!!! JAK to wszystko czytam to uznaje ,ze sie wogole BOGA nie boicie,a zapewniam Was ,ze BOG istnieje ,doswiadczylam tego na wlasnej skorze.Obojetnie jaki ksiadz ,czy tez zlamal swiecenia swoje i ma kochanke na boku ,On tez i w jeszcze duzej mierze ,odpowie za swoje uczynki przed SADEM BOZYM.Kazdy czlowiek upada,ale nie mozna wszystkich ludzi generalizowac razem do jednego worka.Dlaczego dziewczyna pisze tutaj ,ze idzie do spowiedzi ,bo zgrzeszyla z zonatym mezczyzna,bo ja sumienie gryzie ,a nie wiem czy ktos z WAS wie ,ze sumienie to nic innego jak sam DUCH SWIETY do niej przemawia,a Duch Swiety to nic innego jak BOG w trzech postaciac.Jesli ktos z WAS ma jakies rozterki ,czy dylematy prosze wejsc na strone internetowa GLORII POLO ,niesamowite swiadectwo takze ta kobieta mowila takie same slowa o ksiezach jak wy i o wierze,ale teraz bardzo tego zaluje i ,gdy ujrzala ,co naprawde czeka kazdego z nas po smierci ,ale cielesnej,bo dusza wciaz zyje ,to wtedy zmienila zdanie .