Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość HMMM...pytanko

Pampers na noc-do którego roku???

Polecane posty

Gość HMMM...pytanko

Witam.Chciałam zapytać mamy starszaków,kiedy zaprzestałyście zakładać swoim pociechom na noc pampersa?Czy długo męczyłyście się z sikaniem w łóżeczko?i czy podkładałyście pod pupke jakąś ceratke czy materacyk?

Gość hela z wesela
gdzieś 2,5 roku, po prostu przestał sikać w nocy, nic nie podkładałam, jak potrzebował to wstawał, szedł do łazienki po nocnik i sikał, i nie zawracał głowy starym - złote dziecko :)

Gość INNAAA
My jak tylko maly przestal uzywac pieluszki w dzien zauwazylismy, ze ta nocna zaczynala byc sucha, wiec stwierdzilismy, ze to byl moment i tak tez bylo, bo od tamtej pory a uplynely juz 2 lata mial niewiele przypadków posikania sie. Ja nadal uzywamy przescieradlo ochronne bo jest wygodne, przepuszcza powietrze i przy okazji chroni materac.

mojej zakladalam na noc do niespelna 3 roku ,podkladalam pod przescieradlo mate.

Gość sdtrfgyhkjl
Mój syn miał około 2,5 roku gdy już przestał używać pampka na noc. Córka ma teraz 1,5 roku i właśnie odzwyczajamy. narazie tylko w dzień

Gość taka-taka-taka27
Moja córa miała zakładany do 3,5 roku,nie ma z nią zadnych problemów

Gość kheeee
Zalezy od kazdej matki indywidualnie.Mysle ze około 3 lat

ma skonczone 3 lata nie mysli chyba aby wstać w nocy zrobić siku na kibelek a pampers rano przepełniony dodam,że przed spaniem robi siku i nie pije bardzo duzo a jak sika w nocy to nawet sie nie budzi, spię czasem z nim więc wiem bo słysze jak sika a On nic, tylko chrapie

Gość hehheeehhee
słyszysz jak sika i nie wysadzasz go na nocnik?! to tak do 10-lat będzie sikał w pieluche!

nawet do 20 jak bedę chciała i jemu bedzie tak pasowało :] w lato próbowałam go oduczac sikać w nocy, nie zakładałam pampersa tylko pod przescieradło ceratkę oczywiście sikał w majtki i nawet to,że miał mokro mu nie przeszkadzało jak zmieniałam mu piżamkę to często bylo tak,że nawet się nie obudził, ja akurat byłam w drugiej ciązy 7miesiąc i tez wstawałam często siku pierwszyraz koło 1.00 więc go budziłam ale normalnie na śpiocha szedł na kibelek a gdy urodziałam 2tyg spędziałam w szpitalu a syn a to u mojej mamy był a to u teściowej i dla wygody zaczęły mu pamparsa znowu zakładać na noc i tym bardziej znowu dziecko mi się rozleniwiło... a po urodzeniu i powrocie do domu to sory ale specjalnie zeby wstawac jeszcze Go wysadzać nie chciało m,i się tak zaraz napiszecie,że jestem leniwa ale byłam sama, mąż na wyjazdach pracuję takze jest kilka razy w miesiącu w domu a do córki wstawałam troche pożniej i zawsze przegapiałam Jego porę sikania no i narazie spi jeszcze w pampersie. ale myślę,że długo to nie potrwa i czas przyjdzie na zdjęcie pieluchy tak samo nie odzwyczajałam specjalnie od sikania w dzień czy robienia kupy na kibelek, samo przyszło.. w wieku 2lat w dzien robił siku na kibelek a kupa gdzies poł roku pozniej takze i na to przyjdzie pora ... pozdrawiam

Gość ghhghghghggh
ups

Gość moja corcia
pozegnala sie z pielucha na zawsze jak skonczyla 21 miesiecy . od tej pory ( a ma juz 23 mc ) spi bez pieluchy , kupilam podklady na materac ,ale nie zdarzyla jej sie wpadka jak do tej pory . jak w nocy chce siusiu to sie budzi i wola siusiu , bywa ze sie wierci podczas snu to ja wysadza i zalatwia sie do nocnika

Gość Bleeeehhh
Moje dziecko nadal nie potrafi sie budzić tylko sika w pidżamke a ma już 3,5 roku.Zawsze ją biore koło północy nieprzytomną i wysikuje się,ale w nocy potrafi mnie budzić i mówić-posikałam sie

ja przestałam zakładac synowi pampersa na noc gdy mial 19 miesiecy podkladam do teraz mate pod przescieradlo na poczatku zdazyło mu się może ze 3 razyw nocy posikac teraz przespi cała noc i sie nie posika