Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Klaudik

z brzuchem w swiat w wakacje :) - pytanie

Polecane posty

Dziewczyny mam pewien problem ktory mnie nurtuje od dluzszego czasu :P co roku w wakacje pracowalam sobie nad morzem (bo tu mieszkam) przy sprzedazy pamiatek, bizuterii i tym podobnych bzdur. Pracuje u rodziny, jednak praktycznie jest to jakby na moj rachunek tylko, nikt nade mna nie stoi, nie nadzrouje mnie itp. teraz zaszlam w ciazy, termin mam na wrzesien. ewentualna praca to bylby lipiec + polowa sierpnia, czyli tak odpowiednio 7 i 8 miesiac. Moje pytanie, jak sadzicie czy moge w tym czasie pracowac? WIem ze to moja decyzja i zalezy od tego jak sie bede czula, ale po pierwsze musze sie odpowiednio szybciej zdecydowac, po drugie mimo wszystko ciezko mi ocenic jak sie bede czula w takich warunkach :P praca ogolnie nie jest w ogole ciezka, tzn. siedzi sie caly dzien na czterech literach i nic nie robi :D kwestia jest tylko to ze to praca na sloncu, ew. w gre wchodzilby jakis parasol. chodzi mi po prostu o to czy szkodliwe dla dziecka w tym okresie moze byc dlugie przebywanie na sloncu, albo jak przed tym zabezpieczyc (czy jakies kremy, czapki cos pomoga czy zupelnie nic :P) i czy w ogole bede w stanie jeszcze chociaz siedziec spokojnie :D ogolnie bardzo mi na tej pracy zalezy, bo pieniedzy ktore z tego otrzymam beda mi bardzo potrzebne wlasnie na dziecko itd i bylaby to dla mnie bardzo duza pomoc (finansowa). Ale nie chce robic nic czym moglabym skrzywdzic dziecko ani tez wbrew swojemu organizmowi :P jak to jest z waszego doswiadczenia, z samopoczuciem w wakacyjnej ciazy? :)

Wszystko zależy od tego jak przechodzisz ciążę. 7,8 miesiąc jest już troszkę ciężko, a przebywanie długie na słońcu na pewno nie jest za dobre. Jak będzie upał to sama będziesz miała dość siedzenia z brzuszkiem :) . Chodziłam w ciąży w lato był to 4-5 miesiąc i upały dawały mi w kość :/.