Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lua223

Depilacja laserowa w domu czy to możliwe?

Polecane posty

Gość lua223

W dzisiejszych czasach jak najbardziej. Wystarczy zaopatrzyć się w odpowiednie urządzenie. Takie bezpieczne domowe depilatory (przykładem Rio Laser Hair Remover) są już w tej chwili dostępne i to na przysłowiowe wyciągnięcie ręki. Możemy je kupić bez problemów w dobrych sklepach internetowych. No dobrze, ale czy taka depilacja działa? Urządzenie może nie jest tak zaawansowane jak laser wykorzystywany w gabinecie medycyny estetycznej, ale działa i to na tej samej zasadzie. Musi być znacznie bezpieczniejsze od profesjonalnego lasera, który jest narzędziem dla znających się na rzeczy profesjonalistów, nie może jednak odstawać jakością uzyskiwanych efektów od tych, które możliwe są do uzyskania w gabinecie, bo nikt by takiego urządzenia nie kupił. Niestety domowe lasery nie są dla każdego, podobnie zresztą jak sama depilacja laserowa. Depilacja będzie nieefektywna w przypadku osób, u których kontrast pomiędzy barwą skóry i kolorem włosów jest zbyt mały. Przy ciemnej karnacji trudno będzie o uzyskanie dobrych efektów, a żaden gabinet najprawdopodobniej depilacji się nie podejmie, chyba że dysponuje odpowiednim sprzętem (są takie metody). Depilatory laserowe do użytku domowego, patrz: www.riolaserhair.pl, działają na tej samej zasadzie co lasery w profesjonalnych gabinetach. Niszczą mieszki włosowe i włosy, ale uwaga jedynie włoski w fazie wzrostu. Podobnie jak w przypadku profesjonalnej depilacji tak i tutaj wymagane jest kilkukrotne powtórzenie zabiegu. Trwałe wydepilowanie całego ciała wymaga więc czasu (trzeba zachować minimum ostrożności tj. właściwie restrykcyjnie przestrzegać wymagań producenta i np. zachować odpowiednie odstępy pomiędzy zabiegami), ale oznacza też spore oszczędności. Depilując całe ciało domowym depilatorem oszczędzamy na zabiegach w gabinecie i pomimo iż urządzenie takie nie jest tanie, to i tak warto w nie zainwestować, zwłaszcza że może go używać nawet kilka osób. Dostępne na rynku domowe depilatory laserowe mogą być przystosowane do usuwania pojedynczych lub większych ilości włosków. W tym drugim przypadku mają wbudowane skanery, które same 'namierzają' włoski do usunięcia. Nic tylko kupować, używać i... cieszyć się gładkim ciałem bez włosków.

Pewnie, że możliwe. Używam już od jakiegoś czasu epilatora Brauna dokładnie Silk-expert IPL i muszę powiedzieć, że jestem nim absolutnie zaskoczona. Zrobiłam jedną pełna sesje usuwania włosów z nóg i bikini i od miesiąca ani jednego nowego włosa! Kolejne serie będę powtarzała jak tylko pojawią się jakieś włosy, ale póki co gładziutko dalej. Wygoda na maxa!

Gość Ewa822
Doskonałe depilatory laserowe Rio do domowego użytku. Dostępne w kilku wariantach konfiguracyjnych i cenowych stanowią najlepszą alternatywę dla depilacji laserowej wykonywanej w salonach kosmetycznych. Urządzenia Rio sprawiają, że depilacja laserowa przestaje być elitarnym i problematycznym zabiegiem – można ją wykonać w domu za ułamek ceny depilacji gabinetowej. http://nplink.net/HSLr1Mtf

Gość gość
Skuteczny depilator, jak mam przepłacac w salonach kosmetycznych nie bagatela duze pieniadze to wolałam sie zaopatrzyc w ten depilator. Polecam i pozdrawiam.