Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

oliwka_ka_ka

kanar...

Polecane posty

Jednak mam potwornego pecha ...;/ Jade sobie spokojnie autobusem, no i oczywiście znajomy tekst - "bileciki do kontroli!". Spoko, pokzauje miesięczny, to ten jeszcze legitymacji (mam 15 l.) ode mnie rząda... Zawsze, zawsze, zawsze zabieram. Mam w plecaku. A akurat dzisiaj były rekolekcje, wzięłam inną torbę i kompletnie zapomniałam o legitymacji.. nie odpuścił mi. Wlepił mi mandat - 80 zł. Kurczę, mógł mi już podarować, przecież widać, ze jestem uczennica a nie jakimś przestępcą. Bilet przecież mialam. Kłóziłam się ale nic to nie dało... Boję się powiedzieć rodzicom, no i 8 dych w plecy. Może jednak da sie coś zrobić, pójść gdzieś, kłócić się?. Wreedne kanary, przywalają sie nie tam gdzie trzeba, jeszcze dra sie na cały autobus, wrr.

pewnie,ze sie da,wez legitymacje i bilet i idz do nalblizszego KZK GOP,pokaz mandat i legitymacje z biletem,maja obowiazek anulowac.

Gość kokokokokokok
no właśnie, ani sie waż tego płacic:) idz do punktu kzk i sie odwołaj

Drą się? Jeśli się wulgarnie zachowują albo próbują Cię zastraszać to się idzie do kierowcy. Nie "RZądają" tylko "żądają". W krakowskim MPK jest tak że jeśli nie masz przy sobie legitymacji uprawniającej do ulgi (czyli Twoja szkolna), a masz bilet miesięczny to idziesz do biura, pokazujesz że masz podbitą legitymację i anulują karę, płaci się tylko 5 zł. Tak chyba jest w każdym, przecież legitymację możesz zgubić, mogą Ci ukraść, może być w sekretariacie szkolnym... U nas jest na to 7 dni. A zawsze od kary przysługuje odwołanie.

u mnie zawsze wydzierają się na caly autobus, a ja zawsze mam pecha, że co drugi dzien na jakiegoś trafiam, z tym, że dokumentu rzadko chcą. Przepraszam za błąd :). Muszę powiedzieć rodzicom i się tam wybrać.

Mozesz byc pewna,ze anuluja,a na kanara mozesz przy okazji zlozyc skarge,zeby na przyszlosc mie byl taki nadgorliwy.

Gość wiem najlepiej!
Bardzo dobrze, że wlepił ci mandat. Kanary są od tego, żeby to robić. Za swoją głupotę się płaci. Legitymacja szkolna jest PO COŚ. i tym czymś jest jeżdżenie na ulgach. na inny raz będziesz mieć nauczkę i legitka będzie do czoła przyklejona.

no przecież CELOWO nie zpaomniałam ;/. Poza tym, chyba najważniejszy jest bilet, prawda? wyglądam dosyć młodo, wiec z dwodziestka mnie raczej nie pomylił... poza tym bardzo rzadko chcą pokazania legitymacji, zazwyczaj wystarczy sam bilet, mimo tego zawsze mam przy sobie dokumenty. Naprawdę, ludzie jednak potrafią być wredni i to bez powodu ;/

Gość prawda, czy podpucha
kiedy zrozumiesz? Bilet miałaś, ale nie miałas legitki. Bilet był nieważny bez tej legitymacji. Powtarzasz się, ze miałaś. I co z tego?? Idź z tym do nich i pokaż, ze miałaś uprawnienia do przejazdu na ulgowym bilecie. Tylko zrób to zaraz, bo jak się wybierzesz za tydzień, to będzie za późno. W ciągu 2 dni masz donieśc legitkę, pamiętaj.

Gość leeee spoko
Nic sie nie martw. Ale w ciagu 3 dni (kiedys tak bylo) musisz zaniesc legitke okazac to Ci mandat anuluja, no moze z potraceniem za jakies tam oplaty manipulacyjne (ponoc teraz tak robia). Ale mandat na 100% bez zadnych problemow bedziesz miala anulowany!!