Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dzsfsz

Szanuje ludzi, którzy...

Polecane posty

Gość dzsfsz

mają konkretny fach- lekarz, pielegniarka, fryzjer, mechanik, architekt, inzynier, krawiec, kucharz- te zawody sa konkretne, ludzie sa specjalistami w tym co robia, ich praca daje efekty!! I za to ich szanuje, a nie idzie jakis kolo co skonczył filozofie przyrody jakiejs tam - i kłanajcie mu sie w pas- idzie magister!!!!

No cóż, każdy robi to co lubi i studiując wybiera kierunek który go w jakims sensie interesuje albo taki wktórym czuje się dobry ;) Każdy specjalista jest potrzebny, bo jak wyglądał by świat jakby każdy uczył się na lekarza? Ja np. jestem architektem krajobrazu :) i uważam że jest to fajny zawód :P

Gość dzsfsz
wiem, ale zauważam coraz czesciej,że ludzie uwazaja prace np fryzjera czy kucharza za jakąś gorszą( pomimo tego,ze fryzer moze byc super stylista ,a kucharz szefem kuchni), dzisiaj sie liczy tylko,zeby konczyc studia-byle co, byleby było.... I takie osoby potem uwazaja sie za lepsze z niewiadomego powodu, bo moim zdaniem liczy sie, czy sie jest ekspertem w danej dziedzinie,a nie jaki mamy papierek.

Gość dzsfsz
moim zdaniem nie liczy sie papierek, tylko to, czy jest sie specjalista w danej dziedzinie. Nie rozumiem studencików filozofii czy socjologii, którzy wysmiewaja sie z zawodów typu fryzjer czy kucharz.

U nas w okolicy, której mieszkam jest pewien pan który jest swietnym specjalista, uczył się z ksiażek, ponieważ nie miał pieniedzy na studia ( to już starszy człowiek ) ale zna się lepiej niz niejeden lekarz i naprawdę wielu ludzią pomógł, bo leczy z "powołania" a nie dla kasy. A dzisiejsi lekarze to tylko na łapówki liczą. Z tym się zgodzę, że czasami nie trzeba mieć papierka, aby być lepszym w czymś od kogoś kto go ma i np. ledwo studia skończył.