Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mat282

Zaplombowany zab boli

Polecane posty

Gość mat282

Witam. około miesiąca temu miałem plombowana górna czwórkę. Wszystko było ok. Tydzień temu poszedłem do z górna piątka bo bolała i była dziura i po rozwierceniu górnej piątki (obok tej czwórki plombowanej) okazało się ze jest jeszcze szóstka do plombowania. Lekarz założył lekarstwo i za 3 tyg. mam przyjść. Ból w piątce ustał, przestała reagować na ciepło i zimno ale ta wcześniej plombowana czwórka stała się wrażliwa na dotykanie i nagryzanie przez jakieś 2 dni. Teraz już nie boli przy gryzieniu ale jak nacisnę policzek na wysokości nosa nad ta czwórka to boli i mam tez lekka opuchliznę policzka. Co robić?? Proszę piszcie.

Gość no to idź
do dentysty jutro lub w pn, po co masz cierpieć. Mnie też czasem zęby po plombowaniu bolały, ale dentystka zawsze uprzedzałą mnie że tak może być. Wynikało to w tego typu przypadkach z dość dużego ubytku, a tym samym plomby. No i trwało to najwyżej parę dni, takie pobolewanie, zwłaszcza przy zimnym i ciepłym/

Gość mat282
tak ale ten ząb nie bolał tylko po wierceniu w piątce i szóstce zaczął pobolewać a do dentystki idę we wtorek. A może to zgorzel lub torbak?? bo słyszałem o czymś takim.