Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość frezleskiina

tyje od tabletek antykoncepcyjnych???? pomocy

Polecane posty

Gość frezleskiina

od kiedy pamietam, zawsze na zime gromadzilam troche kg. w lato zwykle waga ok 54kg, a zimą nigdy więcej jak 57kg. Od 2 miesięcy biore tabletki antykoncepcyjne. nie zmienilam sposobu odzywiania się, ilosci ruchu a przytylam do 60kg. strasznie zawiedziona, postanowilam wziac sie za siebie. od 2 tyg, nie przekraczam 1500kcl, same chude rzeczy i obfitujace w warzywka i codziennie jezdze duzo na rowerze, albo chodze na basen. o dziwo przytylam do 64kg! jesli chodzi o wymiary sa wieksze, wiec to nie jest kwesita mięsni! najbardziej zadziwl mnie fakt, ze podczas tygodniowego wypadu na narty, gdzie jezdzilam ok 6h dziennie codzienne i jedzac zdrowo i chudo - przytyłam i obwody sie zwiększyły :( najgorsze jest to, ze zrobil mi sie celulit! nigdy nie mialam z tym problemu, a od kiedy biore te tabletki mam nawet na lydkach! mam 20 lat. moje pytanie, czy jak odstawie te tabletki to schudnę? iles czasu trzeba poczekac na efekty czy raczej po odstawieniu odrazu zaczne wkoncu normalnie sczupleć? nie chce mi sie isc do lekarza i eksperymentowac z kolejnymi tabletkami, te co dostalam podobno sa najnowsze i zawieraja znikoma dawke hormonalna... mianowicie "jaz". jesli chodzi o celulit, po odstawieniu prochow wystarczy dieta z ciwiczeniami, masazami i kremami? bo kolezanka mnie nastraszyla ze nie obejdzie sie bez jakis tam drogich zabiegow kosmetycznych - na które mnie nie stać! nigdy wczesniej sie w tym temacie nie orientowalam bo nie mialam potrszeby. pomocy :(

Gość frezleskiina
aha no i czy to jest od tych tabletek w ogole? no ale szczerze nic mi innego do glowy nie przychodzi. robilam badania krwii przed rozpoczeciem antykoncepcji hormonalnej i wszystko bylo w porzadku, nie mam cukrzycy ani nic takiego :(

Gość ruuudziuutka
Na rynku jest mnóstwo różnych tabletek. Idz do ginekologa i poproś o zmianę. Niektóre tabletki zatrzymują wodę w organizmie i faktycznie się od nich tyje, a niektóre sprawiają że organizm się tej wody pozbywa. Ja biorę Yaz i właśnie dzięki nim organizm pozbywa się wody z organizmu więc nie tyję :)

no rudziutka ja też brałam yasmin teraz yaz i fakt sika sie po nich czesto ale nigdy nie bylam zapuchnieta od nadmiaru wody

Gość kozetka
Nie tyjesz, tylko w Twoim ogranizmie gromadzi sie woda. Dlatego mimo ograniczeniu kalorii przybierasz na wadze. Jakie tabletki bierzesz? Mozesz w aptece zapytac o ziolowe preparaty, ktore pomagają usuwac gromadząca sie wode w organizmie, farmaceuta powinien Ci doradzic taki preparat, ktory nie bedzie zmienial skutecznosci tabletek.

Gość ruuudziuutka
Ja tam nie wierzę w żadne specjalistyczne kremy antycellulitowe. Aby się tego świństwa pozbyc trzeba po prostu wcierac wcierac i jeszcze rac wcierac kremy , balsamy w miejsca zaatakowane.Na to samo wyjdzie.

Gość frezleskiina
no napisalam, ze chodzi o tabletki jaz. tez wlasnie slyszalam, ze od nich wrecz odwrotnie.. ze sie chudnie a nie tyje. mi to sie nawet od nich zmniejszyl apetyt na slodycze, z czego bylam zadowolona. no ale co z tego? w kwietniu mam wazne dla mnie wesele. nie mam ochoty eksperymentowac z kolejnymi tabletkami i moze dobic 70tki :/

Gość frezleskiina
a przy okazji mozecie mi polecic skuteczne kremy na celulit? w wmiare rozsadnej cenie?

Gość frezleskiina
sory, pisze sie YAZ :P

Gość hormony poza zatrzymywaniem
wody, u niektórych spowalniają metabolizm i się niestety tyje... A na cellulit najlepsze są masaże i ruch, a krem moze być najzwyklejszy byleby nawilżał

Gość frezleskiina
aha dzieki, ulżyło mi troche. jezdze codzien na rowerku, balsamuje się. mam nadzieje ze porzegnam sie z tym paskudztwem :o no i czyli to jednak od tabletek? ile po odstawieniu zobacze efekty mojej diety? w sensie kiedy wroce do normalnosci? mam nadzieje ze max tydzien

Gość a na jaką chorobę lekarz
przepisał Ci leki hormonalne?

czyli nie jestes chora:) Stosując leki hormonalne dopiero możesz nabawić się kłopotów... Za niska dawka nie chroni przed nieplanowaną ciążą a mocniejsze obciążają narządy wewnętrzne i rozregulowują układ hormonalny.

Gość frezleskiina
nie leki hormonalne, a tabletki antykoncepcyjne.. sama pomysl "po co" :P

Gość frezleskiina
jak dawka moze byc za niska? skoro to przetestowane, popularne, dopuszczone do obrotu, tabletki antykoncepcyjne.

Gość frezleskiina
no dobra, ponawiam pytanie. ile czasu trzeba po odstawieniu tych tabletek, zebym wróciła do normalnosci?

kiedy dojdziesz do rozumu trudno stwierdzić:D A tabletki antykoncepcyjne to leki wykorzystywane przez leniwe osoby do planowania ilości dzieci:)

Gość pocieszycielka
ja bralam yasminelle, sklad taki sam jak Twoje yaz tylko inny system brania, i pozegnalam sie z nimi ponad miesiac temu po roku brania, tez zauwazylam ,ze puchne, cellulitu jak nigdy nie mialam tak przy tabsach pojawil sie tragiczny, nawet na lydkach i przy kostkach go widzialam, teraz z dnia na dzien jest coraz lepiej, z tym ze pije aqua slim i codziennie cwicze, cellulitu chyba sie tak latwo nie pozbede, na udach i tylku ciagle jest bardzo widoczny

Gość frezleskiina
aha, no to dobrze wiedziec. tez sie chyba z hormonami rozstane na dobre, puki ten celulit nie jest az tak zaawansowany. myslalam o zakupie aqa slim.. pomaga?

Gość pocieszycielka
a na jaką chorobę lekarz - jak mnie leczy takie gadanie, jak masz czas mierzyc temperaturke i wykonywac inne dziwne czynnosci rodem z ciemnogrodu to to rob i nie krytykuj innych, autorka nie pytala o Twoje zdanie w sprawie antykonceptow, naucz sie czytac ze zrozumieniem!

Gość pocieszycielka
cwicz codziennie od 2 tygodni aqua slim pije 4 dzien, pierwsze efekty sa niby widoczne po tygodniu, ja juz teraz sie czuje lzejsza, mysle ze warto sprobowac:)

Gość pocieszycielka
*cwicze

Gość wiosennapannakkk
no o masz pecha ja zresztą też mam niedowage a chciałbym przytyc i biore tabletki yaz i nic nie tyje:( wczensiej brałam harmonet i też zero...

Gość frezleskiina
od jakiegos czasu o tym myslalam i chyba sie zdecyduje. drogie nie jest a warto wyprobowac. zawsze prowadzilam aktywny tryb zycia i nie wiedzialam co to nadwaga i celulit. a ty bach i musze 10kg sie pozbyc. przyznam szczerze, ze jestem zawiedziona:( jestem uczulona na substancje w prezerwatywach, zreszta nigdy za nimi nie przepadalam. liczylam na te tabletki, ale ja dziekuje - roztyc sie do monstrualnych rozmiarow, jeszcze troche to niemialabym z kim tego seksu uprawiac albo w ogole jak :P

Gość eelemorekele
up. mam podobnie

Gość upssss
do 30 -ki będziesz ważyć 100kg!!!!

To bardzo możliwe że tyjesz od tabletek. Hormony mogą powodować rozregulowanie wagi, zwiększenie piersi i inne rzeczy. Idź do lekarza i się z nim skonsultuj. Może przepisze ci inne, nie na każde reaguje się tak samo.

Gość
bardzo możliwe że tyjesz o tabletek, ja brałam swego czasu Novynette a potem plastry evra i nie przytyłam ani od jednych ani od drugich . ale po novynette wypadały mi potwornie wlosy, cięzko dobrać tabletki w 100% idealne

mojej kolezance tez przybylo...byla przecietna,a teraz jest naprawde spasiona..szczerze watpie zeby to od samych tabletek sie przybieralo na wadze- one wzbudzaja apetyt,a wy sie nie umiecie pohamowac w OBZERANIU sie.moja skromna rada-licz dobrze kalorie;)

Gość frezleskiina
taka mądra? kalorie to przeszlosc, teraz liczy sie indeks glikemiczny a moja dieta wyglafa mniej wiecej tak sniadanie - platki z mlekiem albo 2 kanapki z ciemnym pieczywem 2gie sniadanie- jeden owoc obiad - ryba albo chude biale mieso z warzywami przeróznymi podwieczorek - jigurt, serek albo jakas salatka kolacja- obfitujaca w białko wszystko w malych porciach 5 razy dziennie.. do tego jazda na rowerze i co? przytylam pół kilo :o i obwody sie zwiekszyly wiec to nie miesnie.