Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość oszczędna1

Na co nie żałujecie kasy, a na czym oszczędzacie?

Polecane posty

Gość oszczędna1

Ja wydaję sporo pieniędzy tylko na drogie podkłady, bo już wielokrotnie sprawdziłam, że są po prostu najlepsze, a cerę mam brzydką i muszę ją maskować dobrym podkładem kryjącym. Wydaję też na książki - moją pasję :) Na wszystkim innym oszczędzam, bo u mnie się nie przelewa. Np. jak mam kupić płyn do kąpieli, to kupuję taki za 3-4 zł. Odżywka do włosów 3 zł. Pomadka ochronna do ust 1 zł. itd. itp. A jak jest u Was? Może podłapiemy od siebie nawzajem sposoby oszczędzania? ;)

Nie oszczędzam na jedzeniu. Staram się kupować tylko dobrej jakości produkty. Dużo kasy wydaję na kosmetyki. Szminki dobrych firm są bez porównania lepsze niż te za 5 zł. Przynajmniej nie znikają z ust po 5 minutach. Poza tym lubię firmowe ubrania i buty. Oszczędzam na książkach, kupuję w Buchmanie, a akademickie kseruję. Nie kupuję kolorowych gazet. Strata pieniędzy bo mało w nich treści i zawalają mi później pokój.

Gość panna trzpiotkaa
a ja nie oszczedzam na niczym bo jestem bardzo bogata|:P

Gość papugawarszawka889
Nie oszczędzam na wodzie :p na jedzeniu raczej też nie... z kosmetyków to te do higieny intymnej muszą być takie jakie najbardziej mi odpowiadają (a niestety nie są zbyt tanie) oprócz tego dobre kosmetyki do włosów i jeszcze do cery (muszę o nią cholernie dbać bo inaczej jest tragedia)... oszczędzam na prądzie, ubrania to zazwyczaj jakieś tania i nie kupuję często.. no i chyba tyle.. ogóle nie szastam kasą na lewo i prawo, bo wyrosłam w domu gdzie się nie przelewało i trzeba było gospodarować rozsądnie.

Gość Rozalia...
Nie oszczędzam na urodzie ... Kosmetyki profesjonalne w tonach... :P Lumpów też na przyczepy ... no buty, torebki, bielizna itd. Jestem nienasycona ... :O

Gość wttttttt
ja na jedzeniu, bo chce jadac smacznie i zdrowo na kosmetykach. tak jak pisal ktos powyzej, te droższe sa o niebo lepsze. jedynie szampon kupuje familijny czy cos w tym stylu, jakos mam wrazenie, ze szampon tylko myje i nic wiecej wiec po co tracic kase? zreszta te markowe i tak mi tylko mazią i mam tlusty leb. na ubraniach oszczędzam, nie wiem czemu.. jakis taki nawyk i przekonanie ze wole kupic sobie 3 tansze bluzki zamiast jedna porzadna. dzieje sie tak niezaleznie od tego ile mam kasy :o przed zakupem czegos oryginalnego i drogiego mam dylemat: do czego mi to bedzie pasowac, albo czy aby napewno wygladam dobrze. na tanie mi nie szkoda kasy, bo nie bedzie mi potem zal zrobic z tego chociazby szmaty.

Gość A.R.M.
Ja oszczędzam na wszystkim, najmniej na dziecku a potem to już praktycznie nic nie kupuję.

Gość wredna_maupa
prawdziwa kobieta z klasą nie powinna oszczędzać na bieliźnie i perfumach, nie powinno sie tez oszczędzać na swoich pasjach.

Gość A.R.M.
O ile ta kobieta ma pieniądze bo czasami trzeba patrzeć życia a nie rarytasów.

Gość Rozalia...
wredna_maupa prawdziwa kobieta z klasą nie powinna oszczędzać na bieliźnie i perfumach, nie powinno sie tez oszczędzać na swoich pasjach. Też tak do tego podchodzę ...

Gość a jaaaaaaaa
chemię (kret, domestos, mydło) kupuję tańszą w biedronce a działanie podobne. Nie oszczędzam na butach - bo tej zimy rozpadły mi się dwie pary kozaków - każda ko0sztowała 120 zło :O i były do wyrzucenia. W lutym musiałam kupić nowe i mam za 450 zł . Długo w nich nie pochodziłam bo już jest wiosna :D W szmateksach nie kupuje bo nie umiem nic do siebie dopasować. :O Czasem tylko dzieciom jakieś koszulki. Na wędlinach nie oszczędzam bo te kupione za 25 zł/ kg po 2 dniach sa do wyrzucenia. to chyba na tyle

Gość wredna_maupa
dobre perfumy i dobra bielizna starcza na długo, a odłozyc 200 zł na takie jak to zostało nazwane rarytasy przez cały rok to chyba nie problem.

Gość i sru i fru
Czes:)Ostatnio zdecydowałam ze nie będę przez dłuższy czas kupować ciuchów choćby ze względu na to ze nie mam ich gdzie trzymać a potem sie okazuje ze niektórych się nie założyło a się przestały podobać albo coś. Nie kupuję kolorowych gazet, nie czytam po prostu.Jeśli chodzi o kosmetyki to przyjęłam pewną zasadę ze bez względu czy to jest szampon czy pomadka to cena do 20zł.Podobnie jak autorka lubię książki ale nie mam miejca i nie kupuję, jednak raz na parę miesięcy staram sie kupić jakąś płytę.Dobrym sposobem jest nie kupowanie na zapas, ja staram sie zaczekać az mi się coś skończy i dopiero kupuję.Nie wydaję kasy tez na zadne witaminy czy suplementy diety itp.Ponieważ chodzę na żużel wydaję kase na to albo na kino

Gość oszczędna1
A czy oszczędzacie na lekarstwach? Ja kupuję dużo antybiotyków na problemy z cerą, ale słyszałam, że są tacy, co nawet jak mają grypę czy zapalenie gardła, wolą przepłukać gardło solą i nie kupują antybiotyków i lekarstw. A jak jest u Was?

chemia z niższej półki jest ok, bardzo dobre są ekonomiczne opakowania niemieckich proszków każdy ma inny sposób na oszczędności kwestia sytuacji ekonomicznej my wiele nie mamy, zatem: detergenty najtaniej, za wyjątkiem tych dezynfekujących pieczywo- syn je tonami więc kupuję mu najtańsze, ja z kolei mam chleb pełnoziarnisty na tydzień- też jakaś oszczędność mleko- zamiast w sklepie na rogu za 2.80 lecę do marketu i kupuję za 1.60 ciuchy dla dziecka lumpeksowe bo i tak zaraz wyrośnie, dla mnie raczej też ale z powodu unikalnych sztuk do wyłapania jeżdżę na gapę, mam dyżurny bilet który kasuję wielkrotnie, woda: raczej prysznic, miska pod kranem- to co skapie można użyć- np. zalać garnek po jedzeniu gaz- unikam pieczenia i kąpiemy się w letniej wodzie żeby nie zużyć za dużo karma dla psa, kupuję opakowanie 10 kg- ekonomiczne:) żwirek koci z lidla za 10 zł/ 10 kg :)

Gość wredna_maupa
no i racja po co sie truc prochami.

ja sobie leków nie kupuję, zawsze dziecku... ale nie kwestia wyboru tylko ko9nieczności- mój organizm da radę, dziecko może mieć powikłania... gdybym miała więcej kupowałąbym dla siebie leki

Gość Rozalia...
Ja na suplementy też wydaje dużo... Witaminki wszelakie ... na cerę, młodość itd. i jeszcze na cellulit ... :O Ale na leki jakoś nie ma potrzeby ...

Gość Rozalia...
Może tak, a może nie ...

Gość ta co sie zna
nie oszczedzam na jedzeniu, oszczedzam za to na ciuchach i przyjemnosciach w ogole :) klasyczny przypadek - lepiej mnie ubierac niz zywic ;) zreszta wszystko zalezy od stanu konta w danym miesiacu...czasami ledwo starcza do pierwszego po oplaceniu rachunkow, czasami mozna sobie pozwolic na rozwalenie 1000 zl w pol godziny przy okazji krotkiej przebiezki po centrum handlowym. ale i tak, kiedy moge sobie pozwolic na zakupowe szalenstwo, to wole kupic cos extra do jedzenia zamiast ciucha. wlasciwie nowe ubrania zdarza mi sie kupowac jakies 2 razy do roku, najczesciej w czasie przecen, jesli uda mi sie cos znalezc. nie lubie placic 80 zl za bluzke, ktora jest warta najwyzej 15 ;)

Gość i sru i fru
rozalia ja ci powiem ze te parafarmaceutyki to w gruncie rzeczy lipa , jestem zawodowo dość blisko tematu, witaminki na to tamto owamto a to nabijanie kasy producentom.Najlepiej sie poradzic w aptece albo poczytac na forach co skuteczne,ja eksperymetowalam z srodkami na wypadające włosy, nic nie skutkowało

Gość i sru i fru
rozalia ja ci powiem ze te parafarmaceutyki to w gruncie rzeczy lipa , jestem zawodowo dość blisko tematu, witaminki na to tamto owamto a to nabijanie kasy producentom.Najlepiej sie poradzic w aptece albo poczytac na forach co skuteczne,ja eksperymetowalam z srodkami na wypadające włosy, nic nie skutkowało

Gość i sru i fru
oszczędna- ja na szczęscie nie choruje i mogę sobie odpuścić wydawanie kasy na leki, antybiotyki juz jak naprawde nic innego nie skutkuje

Gość Sway
Ja chyba na jedzeniu najbardziej:D nie lubię jeść i tyle, dlatego u mnie do pracy na śniadanie opakowanie wasy na tydzien spokojnie wystarczy, do tego jakiś serek czy coś praktycznie nie przywiązuje do tego wagi:D nie żałuje pieniędzy na ubrania i kosmetyki typu krem, balsam, żel pod prysznic etc. mogę na cieniach chyba jedynie oszczędzić:) jeśli chodzi o resztę to wole mieć 3 pary markowych spodni niż 10 z bazaru tak samo z butami chociaż i tak ograniczam się wtedy do tańszych sklepów typu CCC bo na Kazara po prostu mnie nie stać:(