Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość damapik tik

Ile sie teraz daje pieniędzy młodej parze?

Polecane posty

Gość damapik tik

Ide na wesle za miesiac, ide z chlopakiem, mieszkamy razem, oboje pracujemy;) nie zajmujemy jakis kierowniczych stanowisk hehe. Ja mam 21 lat a moj chlopak 25. Pierwszy raz ide na wesele od czasu gdy sie usamodzielnilam, wczesniej z rodzicami bylam zapraszana jako dziecko ;) No i nie wiem ile dac ;) pozdrawiam

Gość Na wesele e
300-400zł minimum

Gość tak jak wyzej
min 400 zl zeby im sie chociaz za was zwrocilo :P

Gość bez przeady
ze 300-400 zl minimum. Kazdy daje tyle ile moze. 200 zl tez starczy.

Gość tak jest terazz
Daje się przynajmniej tyle żeby się zwróciło a teraz minimum w lokalach to jest 120zł od osoby, oczywiscie to cena bez wódki i napojów więc wypada dać conajmniej 150zł od osoby!

Gość damapik tik
No to nie tak źle, myśle ze dam z 500zł zeby mieć czyste sumienie ze nie za mało czasem. Ale zobaczymy jeszcze;)

Gość No sorry 200zl
?? Mi byłoby wstyd tyle dać, jak Cię nie stać na wesele to idź na sam ślub i tyle.

Gość Na wesele e
500zł to wystarczająco

Gość rudi rudi rudi
bez sensu jak dla mnie.. to znaczy wiem, ze wypada tyle dac ale kurde, kiedys kupowalo sie prezenty i tyle. a teraz jak ktos nie ma kasy to co? z wesela to taka platna impreza sie zrobila, moze druzba powinien wejsciowki pod sala sprzedawac ? szczerze, to za piec stow to sie nie oplaca :) dlatego moje wesele to bedzie skromny obiad i tyle, nie bede nikogo zmuszac zeby mi koszty imprezy zwracal

Gość :)ooooo
ja poszlam z chlopakiem i dalismy 100 zł tyle mielismy i tyle dalismy

300zł będzie jak najbardziej ok jeśli to znajomi. Odnosząc się do poprzednich wypowiedzi to wesel nie robi się po to, żeby na nich zarobić. Biletów wstępu się nie kupuje. Wszelkie roszczeniowe postawy należy sobie wsadzić.

bez przesady, ciekawe kto takie taryfy ustala...gdybym miała wywalić 500 zł to wolałabym nie iśc wcale...tyle to mogłabym dać siostrze rodzonej, bo jest mi bardzo bliska...

Gość to jest jakies chore
pl acic za wesele zeby sie mlodym zwrocilo !Jak ich nie stac niech nie wyprawija.Jak mam zaplacic 300-400zl od osoby to pojde do takiej restauracji gdzie za te pieniadze zjem to co lubie .Ludzie juz wam sie w tylkach poprzewracalo.

Gość llpp
O jakim zwracaniu tu mowa? Przeciez zazwyczaj to wszystko oplacaja rodzice mlodych, a kasa z kopert idzie do nich, wiec nawet jak dasz i 1000zl, to nic sie nie zwroci, chyba, ze dalabys kase rodzicom! Poza tym od kiedy wesele wyprawia sie tylko po, aby pozniej wszystko sie zwrocilo??Ze co?:O

Gość damapik tik
To jest kuzyn mjego taty, wesele jest jednodniowe 170 km od mojego miejsca zamieszknia, wesele o 14 a ok 10.30 rano musze byc gotowa bo autobys po gosci przyjedzie. W tych okolicach gdzie to wesele sie odbywa nie mam zadnej rodziny, myslalam o hotelu, wynajac sobie dzien wczesniej przyjechac, ale to znowu kosztu no i nie znam tych okolic, a z reszta kto pozniej mnie odwiezie, moge nie pic ale jak mam bladzic to wole tym autobusem ;)

Gość bez przeady
durne jestescie naprawde....na wesle idzie sie po to aby spedzic ten czas z mlodymi a nie po to zeby im dac kase! jak mozna mowic, ze to wstyd dac 200 zl i lepiej nie isc? i co jak sie wytlumaczysz mlodym? nie rpzyjde na wasze wesele bo nie moge dac wam w koperte wiecej niz 200 zl...moja kuzynka powiedziala mi, ze nie rpzyjada na wesele bo nie maja kasy...wyzwalam ja jak malo kogo! nie musiala mi nic dawac po prostu chcialabym zeby byla...wiadomo ze mlodzi chca zeby pieniadze wydane troche sie zwrocily ale bz przesady "skoro cie nie stac na weslee to idz tylko na slub" nie!! to sie powinno tyczyc pary mlodej "skoro Cie nie stac na wesele to go nie rob" a nie gosci...bez przesady zeby nie isc do kogos na wesele bo wstyd dac 200 zl...naprawde zal mi was!

Gość bez przeady
rodzice zarzyczyli sobie 2 tys od chrzestnych? Chrzestnym jest sie ni po to aby dawac kase...ja bym powiedziala kilka slow takim rodzicom. chamstwo i tyle!

Jeśli jeszcze nie macie zapewnionego hotelu (co w Polsce moim zdaniem leży w gestii młodych i jest ich obowiązkiem) 300zł będzie naprawdę sporą sumą.

Gość bez przeady
ludziom sie doopach poprzewracalo i tyle!

Gość 12345654321
Od pary przynajmniej 400 zl jesli kogos nie stac nie idzie na wesele chyba ze naprawde jest w bardzo bliskich relacjach z mloda para i mlodzi wiedza o jakiejs bardzo trudnej sytuacji finansowej a obecnosc tego goscia jest nieodzowna np swiadek najblizszy przyjaciel jakas ulubiona bliska ciotka czytez nawet chrzestny..

Gość marianziom
ja kiedyś dałem 10 zł i też się cieszyli

Gość 12345654321
To ma byc na nowa droge zycia dla mlodych zeby sie urzadzili a jak sie maja urzadzic jak z prezentow nawet glupie wesele sie nie zwroci bo ok 200 zl to oni od osoby placa Jak idziecie do ciotki klotki naurodizny to zjecie cos raptem za 20 zl a prezent dajecie za 50 albo 100 i tu sie nikt nie oburza a Taka jest natura prezentu a przy weselu ludzie sie oburzaja ... normalne drozsza wieksza uroczystosc o wiekszej wadze jedy na taka w zyciu tych dwojga prezent na wspolna przyszlosc !!! Na 18 nastke daje sie 100-200 zl

Gość italyy664322
od 100zł-200zł

Gość bez przeady
no co za ludzie? jak kogos nie stac na wiecej niz 300-400 zl zby wlozyc do koperty to nie idzie na wesele? w takim razie para mlpoda w zaproszeniach powinna dac dopies" ponizej 400 zl w kopercie nie wpuszczamy"

Gość nie chłopak
o kurde, niedługo sama wychodzę za mąż i jestem przerażona tym co piszecie! zaprosiłam gości ponieważ chcę razem z nimi świętować ten dzień. Oni się poświęcają, stroją, często przyjeżdżają z daleka żeby razem ze mną spędzić ten dzień a ja mam jeszcze rozliczać ich z prezentu? Kurde, wolałabym żeby nic nie dali a byli ze mną. Aha, jakby mnie nie było stać to bym wesela nie robiła.

Gość 12345654321
bez przeady W gestii gosci jest przemyslec sprawe czy stac ich na taka zabawe i na "prezent" a mlodzi tego nie wiedza i zapraszaja kazdego. Nie rozumiem sensu prezentu jesli to mlodzi wiecej zaplaca za te pare zeby mogli sie bawic niz ten prezent. To co to za prezent jak mlodzi doplacaja?

Gość bez przeady
nie chlopak - dokladnie mysle tak jak Ty bo tez za kilka miesiecy wychodze za amz i goscie rpzyjezdzaja do mnie z daleka..i wiem ze wiekszosc z nich nie ma kasy no coz...wiekszosc jest mloda, studiuje skad maja miec kase zeby przyjechac te kilkaset km , wystroic sie i jeszcze mi dac 400 zl w koperte? gdyby posluchali waszych rad to ja bym mial tylko kilkoro gosci na weselu!!! stuknijcie sie w leb !! robiie wesela po to zeby jak najwiecej kasy dostac? Nie bede udawala, ze nie chcialabym aby wesele sie chociaz w czesci zwrocilo ale bz przesady!