Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość klatras

czy to bedzie zatrucie ciazowe?

Polecane posty

Gość klatras

jestem w 6 mcu ciazy od 2 dni puchna mi stopy. w nocy opuchlizna sie zmniejsza,cisnienie mam 110 na 75

Gość klatras
ale to dopiero we wtorek,nic sie nie stanie do tego czasu?

Gość no pięknieee
sama opuchlizna nie swiadczy absolutnie o zatruciu..poczytaj ile objawów musi wystapic zeby podejrzewac zatrucie... mnie tez puchły nogi bardzo, szczegolnie jak zrobilo się ciepło..a latem pod koniec ciazy to juz byla masakra.. odstaw solone potrawy i duzo pij..moze cos to pomoze :)

Gość no pięknieee
o wlasnie, białko w moczu koniecznie zrób.... i moze zredukuj na jakies kilka dni ilosc weglowodanów w diecie czyli jedz mniej makaronów, pieczywa, słodkich wafelków i ogolnie slodyczy...tez powinno pomoc na opuchlizne bo mniejsza ilosc węgli znacznie przyspiesza usuwanie nadmiaru wody z organizmu.... zdrówka :)

Najlepiej jakbyś zadzwoniła do lekarza. Dla mnie ten temat jest bardzo bliski i jestem przewrażliwiona na tym punkcie. To może być zwyczajna opuchlizna jakie w ciąży się zdarzają, ale ja osobiście uważam ze lepiej dmuchać na zimne. Nie wiem czy wiesz, ale ciśnienia nie mierzy się po wysiłku (nawet po spacerze nie powinno się od razu) Najlepiej jest odpocząć sobie, poleżeć jakieś 10-15 minut i dopiero wtedy zmierzyć. Jeśli nadal będzie podwyższone to zadzwoń do lekarza.

Gość klatras
wlasnie mierzylam mam 104 na 58 to duzo?

Prawidłowe ciśnienie krwi to 120/80 Na początku ciąży ciśnienie spada ( 1 i na początku 2 trymestru). Potem wraca do normalnego. 104/58 jest ok. Nawet bym powiedziała że to rozkurczowe jest niskie.