Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość smutna 86

strasznie sie boje...

Polecane posty

Gość smutna 86

mam corke 2 i po roku i mysle ze jestem w 2-giej ciazy, chodzi o to ze .. mam depresje, jak ja sobie poradze z dwojka...

mój starszy synek miał 2,5 roku jak urodziłam drugiego,nie było kolorowo wiadomo ale jakoś musiało i musi. Napewno dasz sobie radę tak Ci się tylko teraz szaro widzi,nie martw się na zapas

Normalnie :) Poradziłaś sobie przez 2,5 roku z jednym dzieckiem to i z 2 dasz radę. To naprawdę nie jest tak wyjątkowo trudne. Niektóre kobiety mają 5 rok po roku i sobie świetnie radzą- to musi być wyczyn :) Jak urodzisz mała będzie miała ponad 3 lata będzie już dużo rozumiała i potrafiła zając sama sobą. Idealna różnica wieku :)

Gość smutna 86
eh mam nadzieje... najgorsze ze ja mam depresje i biore leki... tzn odstawilam sama niedawno bo podejrzewam ze moge byc w ciazy.. jak ja przejde przez ciaze bez tabletek? :o boje sie...

ojej a czemu masz depresję? jak to się stało? ja też chwilami mam załamkę straszną no ale nie do tego stopnia żeby brac leki

jakie leki bierzesz? Nie wiem co ci poradzić. Staraj się myśleć pozytywnie. Dla mnie depresja trwa tak długo aż sama się z niej nie wygrzebiesz. Może właśnie ta ciąża sprawi że ci przejdzie? Co u ciebie powoduje depresje? Masz jakiś konkretny powód takiego stanu czy ogólnie wszystko cię przytlacza? Ja bym jednak skonsultowała wszystko z lekarzem. Chodzisz na psychoterapię?

jakie leki bierzesz? ja bym ich odstawienie skonsultowała z psychiatrą. bo ciąża to zmiany hormonalne w organizmie i może zarówno pomóc jak i pogłębić depresję. Chodzisz na psychoterapię?

Gość smutna 86
hmmm nie wiem jak to sie stalo... moja mama cierpiala na depresje... sama nie wiem :o to nie jest tak ze ja mam doly ale mi przechodzi.. ja ciagle jestem albo poddenerwowana, zla, nie mam na nic checi. do tego dochodza lęki...

Gość smutna 86
ogolnie to nie mieszkam w kraju, nie mam kolezanek, a biore jeden lek, 20 mg cital

to napradę musisz skonsultowac to z lekarzem,bo ciąża dodatkowo pochłania burzę nerwów

Gość smutna 86
tego sie boje... tych nerwow i zmeczenia w trakcie ciazy, jak ja dam rade z moja zywa corka...? wiem jeszcze nie jestem na 100% pewna ciazy 29.03 mam dostac okre, tego dnia zrobie test i powinno sie okazac.. jezeli bede umowie sie na wizyte i trzeba bedzie cos ustalic, nie chce szkodzic nienarodzonemu malenstwu biorac leki ale z drugiej strony boje sie co ze mna bedzie sie dzialo... i jak poradze sobie z corka...