Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość może znacie jakieś rady

moja matka jest fleją

Polecane posty

jak w temacie. nawet megafleją i nie ma w tym cienia przesady. niestety :O :O :O w skrócie sytuacja wygląda tak: matka po 50tce, ja 27 lat. mieszkamy razem w dużym domu. nie mogę się wyprowadzić - przyczyn nie podam, bo za długie, ale wygląda, że jesteśmy na siebie skazane. żeby była jasność: nie jest zła, ale jest po prostu brudasem strasznym! nie sprząta, nawet jak sama nabrudzi, pali tylko jednego papierosa za drugim i całymi dniami czyta lub gapi się w tv (nie pracuje, jest na rencie). problem polega na tym, że ja już nie nadążam sprzątać, a jej nawet wielki syf nie przeszkadza - po prostu nie zwraca na niego uwagi i już :O wiem, bo kiedyś się wkurzyłam i też przestałam sprzątać - zarosłyśmy brudem po strych, co na matce nie zrobiło żadnego wrażenia. macie jakieś rozwiązanie tego problemu?

Gość niestety noszę S
kurde, u mnie moja matka tez odpala papierosa za papierosem :O i nawet nie jest brudasem, tyle ze jest byle jaka taka, zaniedbana, a niby i sie myje, i czysto ubiera i tak dalej, ale taka byle jaka jest :O mam więc podobnie i tez nie wiem co zrobic

Gość flatka
Podziel dom i sprzątaj tylko w części, w której mieszkasz.

Nie ściemniaj! Znam Twoją mame, sprzata, ale wy strasznie syficie i ona nie nadąża. A kto : obiadki pichci? A kto myje gary? A kto chodiz po zakupy? A kto pierze wasze łachy.A kto prasuje? A ty 27 latek i jak mieszkasz z mama to jazda do roboty , mop, szczota i kibelek szorowac.

A na jedzonko to odpalsz mamusi, a na opłty ile jasnie panienka daje?

a najgorsze jest to że te papierosy gasi na moim ciele, wczoraj to wypaliła 2 paczki:O

Gość niestety noszę S
gazia nie pierdol, nie znasz sytuacji, a już oceniasz :O i nie, nie znasz naszych matek, nie wiesz jakie są :O

gazia, odstaw zioło, bo głupoty piszesz :P :O ja piorę, prasuję, robię zakupy i gotuję. i pracuję zawodowo poza tym. a ty nie znasz mojej matki, bo ona z wielbicielkami zioła się nie zadaje :P :D flatka, kuchnię, jadalnię, łazienki, hol, ogród - to wszystko jest wspólne. jak nie sprzątnę, to będzie syf.

Skoro nie podoba sie tobie sposób zarzadzania domem przez mame to sie wyprowadź. Tam ci krasnoludki posprzątaja i nawet nie będa ogladac seriali, tylko zapylac z motorkiem w d...e

to o gaszeniu fajek na moim ciele to podszyw :P nic ci do tego gazia, ile daję na dom - dodam tylko, że ty pewnie tyle nie zarabiasz :P :D ja utrzymuję dom. matka rente ma na własne wydatki. gazia, nie sądź innych własną miarką :O

Mówisz, musze spróbować;-)

Gość wdq
gazia wszyscy zdrowi?:O

no to sie wydało to ja gazia jestem podszywem:-D

gazia, skumaj, niedojdo, że nie podoba mi się, że moja matka nic w domu nie robi, wszelkie obowiązki związane z utrzymaniem domu odwalam ja. uważam, że skoro brudzi, a zdrowie jej na to pozwala, to powinna też brać udział w sprzątaniu domu. gary umyć, zamieść, cokolwiek. skąd w tobie tyle jadu? gówno wiesz, a plujesz się, jakby cię własna matka z domu wyrzuciła :P :D

niestety noszę s ---> twoja mama dba o dom? ja swoją usiłuję ciągle namówić na jakąś aktywność w tym kierunku, ale ona mówi, że jej brud nie przeszkadza i wszystko, nie ma tematu jej zdaniem. dla czytających, wszelkie głupie wpisy pod moim nickiem, to paląca zioło gazia :D :D :D :P

Gość gazia qrwo co ciebie obchodzi
jak autorka z matka finansowo sie dogaduje? :O sama jestes pasozytem ze mierzysz wszystkich taka miara?

Gość stary ale jary kozak
pożycze wam do sprzątania swoją żonę ona dobrze sprząta ale podwarunkiem jak dostaje w pierdol

Gość gazia qrwo co ciebie obchodzi
ooo ja też tak mam :O dostane pare batów i odrazu chce mi się sprzątać

podnoszę. może ktoś coś powie. oprócz gazi :P

a wco dostajesz te buty bo moja uwielbia piącho pirynę w lewy policzek

kozak ---> spadzioooooochaaaaaaaaaaaaaaa. serio pytam, a ty mi topik psujesz. jesteś gazią? :P

usiąść i palić po trzy naraz i nie sprzątać a poprosić sąsiadów by simieci przynosili do was zamiast do kontenera

kozak -----> dzieki za rady :D bezcenne :classic_cool: ale przynajmniej nie psujesz topiku ;)

kozak -----> dzieki za rady :D bezcenne :classic_cool: ale przynajmniej nie psujesz topiku ;)

nie lubią mnie tu spadam tam gdzie wszyscy zamną tensknią i z pocałunkiem w ręke przyjmują

zanim pujdę to jeszcze jedna rada ja bym usiadł i wył w niebogłosy aż zejdą się okoliczni mieszkanicy i posprzątają

kozak, nie wiem, jakbym sobie poradziła bez ciebie :classic_cool: 🖐️

jeśli pzrygarniesz mnie na tydzień z pełnym wyżywieniem i opieką s.. też to pomogę ci ją zamknąć na tydzień do karceru bez tv i fajek działa, macie w domu wersalke, jeśli tak zamkniemy ją w środku na my na wierzchu będziemy robić bara bara z małymi przerwami na żarcie, wtedy onateż nabierze ochoty na bara bara i sama posprząta by sobie jakiegoś sprowadzić

Gość kozak miales juz isc
😠 😡