Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość problemikkk

Co poradzić na biegunkę polekową?

Polecane posty

Gość problemikkk

Choruję na kilka różnych chorób, depresja, stan pozakrzepicowy, arytmia serca, trądzik, na wszystkie te choroby biorę wiele leków, nawet na trądzik co i rusz mi przepisują antybiotyki, a leków przeciwdepresyjnych nie zliczę. Od miesięcy mam biegunkę i wszyscy mi mówią, że to od leków, bo odżywiam się zdrowo, niczym się nie zatrułam. Jak można leczyć taką biegunkę? Biorę bez przerwy Loperamid, ale ile można? Nifuroksazydu nie mogę, bo on nie pozwala się wchłaniać lekom, które muszę brać. Czy długotrwałe zażywanie Loperamidu bardzo szkodzi? Proszę o jakieś rady, bo już nie daję rady :(

Gość jghuj
Idź do lekarza, musisz zmniejszyć dawkę bo się zajedziesz i poleci Ci trzustka, może za dużo leków bierzesz, lekarzom się wydaje że jak aptekę przepiszą to wszystko będzie dobrze a lekami mozna sobie nawet bardziej zaszkodzć

Gość problemikkk
Ale co mi bardziej zaszkodzi? nadmierna ilość leków czy stałe przyjmowanie Loperamidu??

Gość problemikkk
Ale co mi bardziej zaszkodzi? nadmierna ilość leków czy stałe przyjmowanie Loperamidu??

Gość jghuj
Nie znam tego lek, ale jeśli bierzesz dużo leków to po latach wysiada trzustka, biegunka może być objawem, lepiej pójdź do lekarza i porób badania, bierz osłonowe leki i pij jogurt