Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość same wariatki

jak niemowleta przechodzą zmianę czasu?

Polecane posty

Gość same wariatki

mam kłopot pytanie do mam które to przeszły. Zawsze karmiłam synka o 8.00 potem o 9.00 szedł na drzemkę, potem o 11.00 jadł o 12.00 drzemka, o 14.00 jadł, o 15.00 drzemka i o 16.00 deser i kapiel o 18.20 i na 19.00 juz spał. jak to będzie teraz? jezeli wnocy zawsze sie o 4.00 budził to teraz będzie to 5.00, a co potem zrobić z tym karmieniem o 8.00 i drzemkami? na moim zegarku bedzie 10/00 a on zacznie chciec spać tak jak zawsze o 9.00/. czy wtedy więc kłasc go o tej 10.00 czy zmusic do spania o 9.00?

Gość same wariatki
moze nagmatwałam to prościej napisze. wczoraj drzemało 9.00 czy jutro po zmianie czasu mam go lulaco 9.00 czy wg starego czasu będzie się o 10.00 domagał spania i tak go połozyc tak?

Gość ale glupie pytanieeee
okropnie, oddaj go do domu dziecka, bo nie dasz rady.

Gość mam głupsze pytanie
Czas przestawiamy o godzinę do przodu, tak? Czyli z 2 na 3 w nocy? Czyli jutro idę tak jakby na 9 do pracy a nie na 8??

czas przestawiamy do przodu z 2 na 3 czyli zamiast wstać o 7 żeby zdążyć do pracy to wstaniesz o 6 (a według nowego czasu będzie już 7)... nic przyjemnego. Moje dzieci nie miały z tym żadnych problemów. One spały wtedy kiedy były śpiące a nie o konkretnej godzinie wiec nawet nie wiem dokładnie jak to wyglądało. Maluch ma swój rytm dnia i nie jest on wcale związany z zegarkiem. Moje szkraby od kiedy zrobiło się ciepło i dzień zaczyna się wcześniej wstają kolo 6 rano bo budzi ich słonko i zachęca do wyskoczenia z łóżek :) Jak ci autorko maluszek zacznie marudzić to znaczy ze to czas na drzemkę :)