Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Jego pani

życzenia świąteczne eks

Polecane posty

składacie eksom? np.jeśli rozstanie jest świeże i jeszcze cierpi osoba zostawiona? czy takie życzenia są wsparciem czy kolejnym ciosem?

Gość to dziwne jakies jest
jesli sie z kims bylo, to taki gest swiadczy tylko o czyjejs kulturze i jak dla mnie jest forma pokazania sie z tej lepszej strony, nawet jesli to ciebie zostawiono.

Gość to dziwne jakies jest
jesli sie z kims bylo, to taki gest swiadczy tylko o czyjejs kulturze i jak dla mnie jest forma pokazania sie z tej lepszej strony, nawet jesli to ciebie zostawiono.

załóżmy że życzenia wysyła osoba która zostawiła... czy to nie jest tak, że odzywanie się jest drażnieniem drugiej strony..? i trudno forumłować te życzenia żeby nie brzmiały za oficjalnie a jednocześnie nie dawały wielkich nadziei...

Ja byłam osobą zranioną. W moim przypadku te życzenia były rozpaczliwą próbą nawiązania jakiegoś kontaktu.On owszem odpisywał,ale to również były tylko życzenia a później cisza.Sama w to nie wierzę,ale w końcu się z niego wyleczylam i na Boże Narodzenie po prostu odpuściłam i nic mu nie wysłałam.I bardzo się zdziwiłam,bo w Wigilię tuż przed północą dostałam życzeina od niego zaczynające się..."pewnie będziesz zaskoczona..." i faktycznie byłam.Ale już nic nie czuję...w końcu się uwolniłam i zapomniałam.Na te święta wyślę mu życzenia tak po prostu...tak jak będę wysyłać do wszystkich innych znajomych.W moim przypadku to już nie boli.

Gość ona w za dlugiej sukience
Jore - jak udalo Ci sie wyleczyc?

Jak facet zranił to trzeba zerwać wszystkie kontakty. Wszystkie. Zęby w ściane wbic i nie wysyłac życzeń. Nawet nie odpowiadać, jak on przysle. Dziewczyny, to podstawowa zasada BHP rozstania.

Gość Klaraaaaaaaaaaa
ja wysyłam już 2 rok z rzędu. Chce by wiedział, iż nie zapomniałam. Zawsze robię to pierwsza. W tą Wielkanoc nie wyślę nic.... muszę w końcu zapomnieć i pozwolić zapomnieć mu - bo zerwaliśmy kontakt przeze mnie.

Gość SpinkaMalwinka
Nooo tak, mój eks ma niedługo urodziny , właśnie się zastanawiam czy wysłac do niego esa z życzeniami? Ale.. raczej tego nie zrobię, on jest w stosunku do mnie cholernie obojętny. Nie lubię robić ludziom na złosc ale On bedzie wyjatkiem ;)

Gość pruszyket
eks wysylaja do mnie zyczenia, owszem.

Gość pruszyket
ale odpisuje tylko tym, ktorzy byli fair :)

Gość SpinkaMalwinka
a jednak zrobiłam to, schowałam swoja dumę i wysłałam mu życzenia, myślałam że nie odpisze.. Hmm, a jednak ma w sobie resztki człowieczeństwa i napisał że dziękuje i że się nie spodziewał .. Wydaje mi się że wysyłanie do swoich eksów życzeń to nic złego. Świadczy tylko o naszym szacunku i kulturze. ;)

Gość 1234567Ktoś
Do mnie, nie wiem po co, przysyła życzenia świąteczne eks, który najpierw, jak się okazało, nie miał dobrych manier, potem pokazał mi, że mnie nie szanuje, a jego uczucia były udawane, potem po tym, jak z nim zerwałam, olewał mnie w pełnej rozciągłości, nie próbował wracać, a następnie się na mnie zemścił, a teraz jakby nigdy nic przysyła mi życzenia świąteczne (pierwszy raz po 8 miesiącach od rozstania). Tylko mi nie mówcie, że robi to z powodu kultury czy uprzejmości, bo gdy byliśmy razem, ani nie miał tej kultury, ani nie był dla mnie uprzejmy - jedynie na początku, gdy po prostu chciał mnie zdobyć, a potem wyszedł jego prawdziwy charakter. Wysyłać życzenia z powodu wysokiej kultury osobistej może tylko ten, kto jest dobrze wychowany, a nie ten, kto tylko udaje, że jest.

Gość 1234567Ktoś
Do mnie, nie wiem po co, przysyła życzenia świąteczne eks, który najpierw, jak się okazało, nie miał dobrych manier, potem pokazał mi, że mnie nie szanuje, a jego uczucia były udawane, potem po tym, jak z nim zerwałam, olewał mnie w pełnej rozciągłości, nie próbował wracać, a następnie się na mnie zemścił, a teraz jakby nigdy nic przysyła mi życzenia świąteczne (pierwszy raz po 8 miesiącach od rozstania). Tylko mi nie mówcie, że robi to z powodu kultury czy uprzejmości, bo gdy byliśmy razem, ani nie miał tej kultury, ani nie był dla mnie uprzejmy - jedynie na początku, gdy po prostu chciał mnie zdobyć, a potem wyszedł jego prawdziwy charakter. Wysyłać życzenia z powodu wysokiej kultury osobistej może tylko ten, kto jest dobrze wychowany, a nie ten, kto tylko udaje, że jest.

Gość buraki ze wsi
wiadomo zdnia bede podzielone....moim zdaniem to miły gest (podwaruniek ze zyczenia sa szczere a nie udawane i maja jakis ukryty cel) ja zawsze wysylalam zyczenia od dnia kobiet tego nie robie... bo jesli on mi przestal wysylac zyczenia to ja tez tego nie zamierzam robic... ma swiety spokoj i ja nie zamierzam mu go zaburzac...

Gość Filipi nka
Nie zawsze życzenia od ex maja ukryty cel, moim zdaniem robią to z grzeczności, jeszcze inni z przyzwyczajenia.. a niektórzy rzeczywiście chcą aby przez życzenia się o nich nie zapomniało.. >>

Gość UUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUp
Up

Gość Do góry!!!
:-)