Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zastanawiam sie.........

Studia medyczne dla kogos kto juz cos skoczyl.

Polecane posty

W skrocie sprawa jest taka. Jestem juz po studiach, magisterka z kierunku humanistycznego. Mam 25 lat. Od jakiegos (dluzszego) czasu mysle nad studiami medycznymi jako ze zawsze mnie to interesowalo, a moj pierwszy kierunek wybralam nieco z przekory (mimo iz jestem w tej dziedzine dobra, raczej nie wyobrazam sobie pracy w 'zawodzie') Czy jest tu ktos kto zaczal studiowac medycyne jako osoba powyzej 25 lat? Jezeli tak, jak poradziliscie sobie finansowo? (jako ze kierunek wymagajacy, praca na pelny etat odpada oczywiscie). Moj pierwszy kierunek konczyloam w UK i dalej w UK siedzie, jednak interesowalyby mnie opinie ludzi skadkolwiek w tym temacie. Z gory dziekuje.

Gość nigdy nie jest za pozno!!

Gość nie opyla mi się
podziwiam takich ludzi jak ty:) też chciałabym mieć taką głowę do nauki. Idż na te studia-POWODZENIA! :D

Gość tez bym chcial wiedziec

czyli mature trzeba powtorzyc zeby uwzglednic przedmioty wymagane na podjecie studiow?

nie wiem jak za granica ale u nas musisz miec zdana bio-chem i fiz (na wiekszosc uczelni) zeby sie dostac i to tak min 80% na poziomie rozrzeszonym.poza tym 6 lat studiow +staz , dalej specjalizacja...bedziesz miec 35 lat zanim cokolwiek bedziesz cos robic cos konkretnego.

Gość bez sensu jak dla mnie
bedziesz te lata na czyims utrzymaniu bo nie dasz rady pracowac, staz to nie wiem jak placa ale pewnie tez kokosow nie zbijesz jak zaczniesz pracoac to ze 35 lat bedziesz miec, stare babsko i zero doswiadczenia studowac w tym wieku to mozna cos obok normalnej pracy dla przyjemnosci ale nie medycyne jestes nieodpowiedzialna, wieczna studentka, idz do pracy i ponies konsekwencje wyboru wczesniejszego ksztalcenia

Gość ex samobójca
ja skoczyłem ale przeżyłem upadek. w szpitalu spędziłem 3 miesiące i teraz właśnie się wybieram na pielęgniarstwo lub ratmed :)

bledy sa po to zeby je naprawiac. niemniej jednak nie prosilam o moralne pouczanie co to moich decyzji, lecz odpowiedzi na proste pytania. dziekuje tym ktorzy takowych udzielili.

Gość kopara 1983
bo mnie temat interesuje tez, i jestem ciekawy dodatkowych opinii

Fizyki nie trzeba zdawać na - AM Bydgoszcz, UM Lublin, UM Białystok, UM Gdańsk, UM Poznań, UM Katowice no i jeszcze na UWM w Olsztynie masz fizykę lub matematykę do wyboru.

Gość kopara 1983
ale czy ten wiek to juz nie za pozno na studia medyczne? okolo trzydziestki?

Teraz nie ma już ograniczen wiekowych, odkąd wszedł system boloński. Tylko weź pod uwagę, ze całe 'studia' trwają właściwie 13 lat - 6 lat studia, 13 miesiecy staż, 5-6 lat specjalność.