Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Marieta.

Wyciski do aparatu

Polecane posty

Gość Marieta.

Mam taką prośbę za miesiąc idę na wyciski do aparatu i chcę się dowiedzieć czy one bolą , pytałam znajomej a ona na to , że się dusisz ?! może ktoś tu jest bardziej doświadczony w tym temacie ? z gory dzieki kobitki :D

nie...nie boli, ale trzeba nosem oddychać możliwie głęboko....

Ja już za niedługo ściągam aparat :) te wyciski nie bolą ale jest to bardzo nie przyjemne niestety :( zalewają taką blaszkę czymś gumowym i przykładają Ci do górnych i później do dolnych zębów niestety jest to tak głęboko przyłożone ,że aż odruch wymiotny może być masakra ale nie martw się to tylko chwila i po krzyku :)

Gość Marieta.
łooooł , trochę mnie wystraszyłaś z tym odruchem wymiotnym , no ale spoko przeżyję :) . Dzięki za wypowiedzi kobitki :) . aaaj zazdrościć ci tylko , że już się pozbywasz tego pioruństwa :( . Ja dopiero zaczynam . I szczerze mówiąc wcale mi nie do śmiechu :( . Pozdrowionka dziewczyny :)

Marieta. :) aparat nie jest taki zły ja tylko z 3 dni po wizycie kontrolnej odczuwam go a później to nawet nie czuje i nie zwracam uwagi :) ale na początku po założeniu możesz mieć kilka gorszych dni ;) ale później jakie śliczne ząbki :) ja 2.5 roku przechodziłam więc już z głowy prawie :) 3 maj się kochana :)

dasz radę.!!...ten odruch wymiotny rzeczywiście może się pojawić, dlatego oddychaj głęboko nosem i....może myśl o sexie?:D

Gość Marieta.
Czarna porzeczka dzięki za trochę otuchy . Ale mam znajomą co nosi ten aparat i po założeniu była bardzooo chora :( no dosłownie gorączka , ból głowy wszystko naraz i na początku to ponoć makabra jest :( no ale potem pewnie że przywyknę :) , no i pewnie czeka mnie pół godzinne mycie ząbulków i dokładna higiena jamy ustnej :) . Ale mówię sobie , że przeżyję i , że będzie dobrze :) . A potem wymarzone prościutkie ząbeczki . hihihihih :) . Fajna i sympatyczna z ciebie kobita czarna porzeczko :) . A tak już nie mówiąc o aparacie , jak się czujesz z przestawieniem czasu ? ja to się czuję w ogóle nie wyspana hihihihi :D . No ale cóż .... :P Dzisiaj mam spokój i garów nie ruszam :D . hehehh a ty ?:) Pozdrowionka :D

Marieta.- a ja też strasznie nie wyspana dziś chciałam iść do kościoła na 10 a zapomniałam ,że zmiana czasu zupełnie mi z głowy wyleciało:D i sie szykuje już wyszykowana a tu 10.30 zamiast 9.30 :D ale mamy tak piękną pogodę ,że trzeba się cieszyć i korzystać chodzić na spacery:) mam nadzieje ,że chłopak da się wyciągnąć na długi spacer:)

Marieta.- z tą zmianą czasu będzie się trudno przyzwyczaić:) noo ale cóż zrobić:) a mamy taką piękną pogodę dziś ,że pasuje iść na długi spacer:) mam nadzieje ,że chłopak da się na niego namówić:)

Gość Marieta.
A też racja na naszych pięknych mazurach przez parę dni słoneczko poświeciło ale od wczoraj taka szaruga za oknem i leje :( . To mi się na spacer nie śpieszy tylko leżeć w ciepłym łóżeczku i leniuchować :) . A od jutra znowu robota i cały tydzień zabiegana :/ Jak z całego dnia przylatuję do domu to nic mi się robić nie chce tylko spać :D . A z tą zmianą czasu to masz racje ;) . Też nie przestawiłam zegarka i miałam straszną polewkę ;) . A jak tam przygotowania do świąt ? Okna pomyte ?! hehehheh u mnie już tak na całe szczęście :) . Tylko jeszcze teraz gotowanie zostało ojojojo jak o tym pomyśle to makabra . .. ale chyba na te święta pojadę w gości do rodziny :) mam nadzieję , że pogoda dopisze ;) . A ty jak sobie dajesz radę z przed świąteczną gorączką ? :) Pozdrowionka :)

Gość Marieta.
a no racja :) . Na naszych pięknych mazurach też słoneczko przez parę dni poświeciło i się tak cudownie zieleniło ;) . Ale już od wczoraj taka szaruga i leje :( . Więc mi tam się nie śpieszy na spacer tylko cały dzień mam zamiar spędzić w betach ;) . Ale jak sobie pomyślę , że jutro znowu do roboty to aż się żyć nie chce heheh . I tak tyrać cały tydzień :( no ale trudno przeżyję :) . A jak tam świąteczne porządki u ciebie ? Okna pomyte ? :D hhihihi u mnie już na szczęście tak ;) . Tylko jeszcze gotowanie pozostało i jestem wolna hehehe ;) . Ale chyba za bardzo w te święta się nie nagotuje bo mamy zamiar w gości jechać do rodziny :) , miejmy nadzieję , że pogoda dopisze :) . A was też ogarnia taka świąteczna gorączka ? bo ja jakoś nic nie czuję ... może jakby dzisiaj w tą niedzielę palmową troszkę słoneczko poświeciło to by człowiek od razu się rozweselił ;) . Pozdrowionka :)

Gość Marieta.
a no racja :) . Na naszych pięknych mazurach też słoneczko przez parę dni poświeciło i się tak cudownie zieleniło ;) . Ale już od wczoraj taka szaruga i leje :( . Więc mi tam się nie śpieszy na spacer tylko cały dzień mam zamiar spędzić w betach ;) . Ale jak sobie pomyślę , że jutro znowu do roboty to aż się żyć nie chce heheh . I tak tyrać cały tydzień :( no ale trudno przeżyję :) . A jak tam świąteczne porządki u ciebie ? Okna pomyte ? :D hhihihi u mnie już na szczęście tak ;) . Tylko jeszcze gotowanie pozostało i jestem wolna hehehe ;) . Ale chyba za bardzo w te święta się nie nagotuje bo mamy zamiar w gości jechać do rodziny :) , miejmy nadzieję , że pogoda dopisze :) . A was też ogarnia taka świąteczna gorączka ? bo ja jakoś nic nie czuję ... może jakby dzisiaj w tą niedzielę palmową troszkę słoneczko poświeciło to by człowiek od razu się rozweselił ;) . Pozdrowionka :)

Gość Marieta.
Co się z tą kafeterią dzieje wysłałam jedną wypowiedź nie chciało dodać to napisałam drugą inną heheeheheeh :) . Nie wiem na serio coś szwankuje przepraszam z góryy ;)

Okna pomyte dom w miarę sprzątnięty :) ja chyba młodsza bo kończę liceum dopiero a święta no cóż spędzę w tym roku sama :o czym się tu chwalić matura się zbliża a w szkole z jednego przedmiotu nie za wesoło więc na świętach będę nadrabiać.:(

Gość Marieta.
O nie dużo młodsza więc nie ma się czym krępować powiedzmy jestem ciocią dobrą radą hehehe ;) . Matura piękna rzecz ;) . Współczuję ci porzeczko , że w święta nie odpoczniesz :( . a z czym masz kłopoty ? jeżeli można wiedzieć ? :) . Spokojnie nie ma się czym przejmować pomyśl sobie zawsze , że masz ludzi z kafeterii którzy duchem Cię wspierają i trzymają za ciebie kciuki ;) . Powiedzmy , że masz o ciut lepiej bo ja kiedyś lubiłam się uczyć ;) i jestem losowi wdzięczna , że jestem kim jestem a nie sprzątaczką albo kasjerką w warzywniaku oczywiście do wszystkich ludzi trzeba mieć szacunek ja oczywiście go mam ale wierze , że ludzie którzy mają taki zawód mają w życiu po prostu ciężej , dlatego cóż warto się uczyć hihihi . Ale wykład , sory wiem ,że nie powinnam ale taka moja dola , lubię mieć psychologiczną nawijkę ;) . A takie prywatne pytanko , o jakim kierunku marzysz w czym chcesz się kształcić ? jeśli wolno zapytać ? Pozdrowionka :)

Marieta.- mój problem to matematyka :( niestety a w jakim kierunku chcę się kształcić wiesz co mam 100 pomysłów na to tak naprawdę brałam pod uwagę strasznie dużo kierunków ale chyba zrobię tak ,że najpierw zdam maturę i później będę myśleć:) będzie to jakiś kierunek humanistyczny zapewne:) może filologia polska gdyż zdaję polski na poziomie rozszerzonym :) ale tego nie jestem pewna :) wiem ,że to zła kolejność wybierać studia po maturze ale ja na razie muszę dojść do tej matury a matematyka mnie blokuje :o

Gość Marieta.
To nie wiarygodne ! moją piętą achillesową w liceum była właśnie matematyka , nie cierpiałam jej z całego serca , ta cała geometria , twierdzenia tego i tego również mnie blokowały :) ale dałam radę ;) . I ty też dasz wierzę w Ciebie ;) . Ja przepadałam właśnie za tematami "choroby , uczulenia , alergie ;) czyli czysta biologia ;) . Jednakże biologia ze strony bardziej chorób , medycyny a nie plan , mapa , skala :( . Tego nie cierpiałam bo to przecież wypisz wymaluj matematyka :/ . Ale z polskiego też byłam dobra , zawsze ten przedmiot był moim kołem ratunkowym - z matematyki 3 , to z polskiego 5 :) . Widzie , że masz podobny przypadek ;) . Ale dasz radę spokojnie ;) . A kierunek przyznam szczerzę interesujący ;) skoro w kierunku polonistyki to może nauczyciel ? , czy raczej wykończyła by Cię praca z maluchami ? :) Pozdrowionka ;)