Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość praworęczny jestem kurde

Leworęczność

Polecane posty

Gość hehe fajny temat
dyskusja przednia :P marcelinek dowiedz sie lepiej co to schizofrenia a neurobiologów lepiej zostaw:D "inaczej uczą się ludzi z dominującą lewą i prawą półkulą a później UWAGA TO-------> 22:35 dfgdfgfdg nie wiem skad sie bierze u niektorych taka "wiedza" ze leworeczni maja dominujaca prawa polkole...." co w tym niezrozumiałego????????????????????????

Gość marcelinek
kurrwa ja wiem co to jest schizofrenia bo moja siostra ją ma i od dzieciństwa widziałem jej zachowanie. :D to że u leworęcznych DOMINUJE prawa półkula a u prawo ręcznych lewa. Nie jest tak...????

Gość marcelinek
kurrwa ja wiem co to jest schizofrenia bo moja siostra ją ma i od dzieciństwa widziałem jej zachowanie. :D to że u leworęcznych DOMINUJE prawa półkula a u prawo ręcznych lewa. Nie jest tak...????

Gość marcelinek

zrobiłem sobie test na http://www.hermeneutikos.com/ i wyszło: "Wykazujesz tendencję do posługiwania się głównie prawą półkulą mózgową", a jestem praworęczny.

Gość marcelinek
ze ściągi "Leworęczność może być także skutkiem uszkodzenia lub słabszego rozwoju lewej półkuli mózgu we wczesnym dzieciństwie. W pierwszym przypadku prawa półkula staje się dominująca, a w drugim intensywniej się rozwija, kompensując niedobory lewej części mózgu. PraworęczniLeworęczni Lewa półkula Prawa półkula Myślenie analityczne, logiczno-językowe, linearne (w kolejności)Myślenie syntetyczne, całościowe, wiążące różne aspekty, jednoczesne" hehe fajny temat---doszłaś już co jest nie zrozumiałego w wypowiedziach "dfgdfgfdg" To że jedna wypowiedź ZAPRZECZA drugiej

No to wychodzi na to że mam bardziej rozwiniętą prawą półkulę mózgu a piszę prawą ręką a nie lewą. Już chyba się pogubiłem.

Choć pisać za bardzo nie umię lewą ręką, to niektóre rzeczy robię właśnie lewą ręką, np. w autobusie zawsze trzymam się lewą ręką, joypad lepiej obsługuje mi się lewą ręką, gdy piję coś z szklanki to przeważnie używam lewej ręki, tak samo gdy podpieram głowę czy gdy przeczesuję włosy dłonią.