Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość popowiedzcie mi

Jaki jest powód gotowania fasolki w tej samej wodzie co się ją moczy?????

Polecane posty

Gość popowiedzcie mi

moja mama tak gotuje, ale czy fasola która stoi całą noc w tej wodzie nie będzie już nie dobra??

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość bo......................
wszystkie witaminy po wymoczeniu grochu są z tej wodzie:classic_cool:

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość bo......................
wszystkie witaminy po wymoczeniu grochu są z tej wodzie:classic_cool:

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość zuuzankaa
ja nie wiem dlaczego, ale we wszystkich przepisach jest zeby w tej samej wodzie.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość asdfg
a ja własnie w jakimś przepisie w gazecie czytalam żeby wode w ktorej sie moczyla wylać a gotować w innej,że niby wtedy nie jest taka wzdymająca i lepiej sie trawi

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Blahahhhhhhaaaa
Po odpowiedziach wnosze ze glupie kuchty nawet nie potrafia udzielic tak prostej odpowiedzi

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość mloda kuchareczka
Ja nie gotuje w tej samej wodzie, bo zostają w niej alkaloidy odpowiedzialne za wzdęcia i gazy. Po wymianie wody, lepiej sie trawi taką fasolkę.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Fufufufu
Stara666 ale przeciez smak grochu nie zostaje Chyba w tej zimnej wodzie?wile chyba zmienic I nie miec gazow.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Gotuje sięw tej samej wodzie
Do wody przenikają sole mineralne. Od fasoli są zawsze gazy, żeby to zmniejszyć to trzeba gotować odkryte i z dodatkiem liści laurowych, nie solić, dopiero przyprawiać po ugotowaniu fasoli do miękkości.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość podbije bo wciąż czekam
na rade Ewy33:classic_cool:

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość popowiedzcie mi
grochówka już dawno ugotowana! ale widze, ze nie ma specjalisty, ktory odpowiedziałby w 100% na moje pytanie.szkoda, bo nadal mnie to ciekawi.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość amator fasoli
Na Węgrzech dowiedziałem się, że fasola nie wzdyma, gdy zmienia się wodę. Najlepiej po zagotowaniu odlać i zalać nową. Ja robię tak 3-4 razy. Nie wzdyma. Nie wiem jakie to ma znaczenie dla utraty minerałów. Majeranek ułatwia odejście gazów, ale nie ma wpływu na ich powstawanie. Robię tak od 25 lat i działa. Czasem zdarzy się pierd, gdy robię na szybko, np. tylko w dwóch wodach.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość KARKÓWKA EWY 33
och wy matoły wodę się zmienia ale co ja wam tu będę tłumaczyła

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×