Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama syna i córki

Codzienność a dzieci.

Polecane posty

Gość mama syna i córki

Ostatnio zdałam sobie sprawę z tego jak szybko czas ucieka, jaka jestem zabiegana i nie mam czasu dla swoich dzieci. Po powrocie z przedszkola zostawiałam ich same w pokoju (bawiły się ) a ja robiłam obiad później kolacja i spać. Nie miałam czasu aby się z nimi powygłupiać , pośmiać wrecz z braku czasu na wszystko czasem krzyknęłam aby szybciej się zbierały do spania. Dzisiaj syn ma 8 lat i uświadomiłam sobie , że nie wiem kiedy tak szybko urósł :O ???? Szkoda mi tych straconych lat. Tego się już nie da cofnąć :O A córcia ma 3 latka więc też to przeleciało. Ale od tygodnia postanowiłam zajmować się nimi. Nie oglądam TV -chociaż i tak wcześniej nie oglądałam bo czasu nie było. Dzisiaj się śmialiśmy, wygłupialiśmy. Udawałam konia i na plecach córkę nosiłam :) Syn skakał na skakance i liczyłam ile razy da radę. I cieszyłam się z nim. Widziałam radość w ich oczach. A teraz mąż poszedł na noc do pracy i syn leży w łóżku na miejscu taty :) A co niech się do mamy poprzytula :) Musze się wybrać z nimi na zakupy jakichś ubrań bo wszystko jakoś nagle za krótkie :O To tyle. Aż mi lżej na sercu jak się wygadałam :)

Gość mama syna i córki
???

Gość ja mialam cc
:)

Gość buahahahaaaaaaaaaaaaaa
Osmiolatek spi z mama????????????????????????????????????????

Gość buahahahaaaaaaaaaaaaaa
8-latek spi z matka??????????????????????????????????????

Gość ja mialam cc
mysle autorko ze niewiele osob zrozumie glowne przeslanie Twojego postu. Jak widzisz juz czepiaja sie zdan wyrwanych z kontekstu :o Moj synek ma dopiero rok a juz widze jak to umyka przy codziennym zabieganiu

Gość Normalnie panstwo pomaga
rodzinom i kobieta jest w domu i wychowuje swoje dzieci. Ma z nimi kontakt. Mezczyzna utrzymuje rodzine. Matka jest po to zeby byc z nimi i je wychowywac. To wbrew naturze taki krotki kontakt. Dlaczego nie masz dla nich czasu, wolisz prace zawodowa ? w Polsce taka moda emancypatki. Ja bylam w domu az dzieci ukonczyly po 16- lat, to byl bardzo przyjemny czas.

Gość wiem o czym piszesz
tez tak mam :) tylko, ze mam jedno dziecko... staram sie z nia spedzac jak najwiecej czasu, strasznie mi zal, gdy dni mijja w mgnieniu oka... na poczatku jak mila rok - bylam wniebowzieta podrzucajac dziecko na weekend do dziadkow.. ale po kilku takich akcjach uswiatomilm sobie, ze to blad.. nie chce, by kiedys moja corka ukrywala przede mna wazne dla niej sprawy i wolala rozmawiac z babcia niz z mama.... przestalam podrzucac mala, teraz weekendy spedzamy razem... niestety tata niespecjalnie sie angazuje, wiec czesto po takim dniu doslownie padam na ryj ale to przyjemne padanie na ryj, bo wiem, ze od rana do wieczora, z malymi przerwami - ma mame tylko dla siebie, przez pelne dwa dni w tygodniu (w tygodniu 8 godzin u niani, potem obie jestesmy zmeczone, ja glownie zajeta codziennymi sprawami i jak u ciebie - kolacja i spac). Bardzo czesto staram sie pamietac,ze Jej dziecinstwo to moment, ulotna chwilka... i mimo, ze nie jestem zbyt sentymentalna ogolem, to tu robie wyjatek. Uwielbiam chwile, kiedy przychodzi do mnie moja dwulatka, kladzie sie obok i bawi moimi palcami ;)

Gość wiem o czym piszesz
do normalnie panstwo - nie rozsmieszaj mnie! 48 zl miesiecznie na dziecko nazywasz pomoca? sprobuj nakarmic glodne dziecko sama miloscia, ciekawe co ci z tego wyjdzie ;)

Gość Tu dostaje sie 36 miesiecy po
urodzeniu dziecka 600 i to wchodzi tez do renty, to tu normalne. Sa kobiety co to dostaja , a mimo to biora opiekunke i ida do pracy. Ja rodzilam w takim odstepie ze mialam ciaglosc. A zajmowanie dziecmi sprawialo mi przyjemnosc . Od 12 h , bo od 8-12 mialy bezplatne przedszkole.

600

600euro

Gość wiem o czym piszesz
I jak chca to niech ida do pracy - czy ciebie ktos zmuszal bys szla? Nie... Wiec czemu chcesz zmusic inne, by nie szly? Nie wszystkie kobiety spelniaja sie w roli kury domowej - i cale szczescie, dzieki temu swiat sie zmienia. Sa kobiety, ktore maja wieksze ambicje i nie czuja sie dobrze bedac 24 na 24 z dzieckiem, sa takie, ktore staja sie wtedy nerwowe, nieszczesliwe, wpadaja w depresje - i co, ma to sie odbic na dziecku? Taki masz wzor dobrej rodziny?

Gość wiem o czym piszesz
jestesmy w Polsce, to jest polskie forum, wiec nie pisz o bezplatnych przedszkolach bo nikogo nie interesuje jak masz fajnie - tu nie ma 600 euro, nie ma nawet 600 zlotych, nie ma bezplatnych przedszkoli - a zycie kosztuje

Gość Ha ..HA... Nie jestem kura
domowa, ani garkotluka. Ja z moimi dziecmi zwiedzilam swiat. Do tu miesiac nauki , miesiac wolnego. Mialam kolezanki z dziecmi my dziennie organizowalysmy naszym dziecia czas, basen, gry na instrumentach. Ha ..Ha .. ja nie gotowalam, my stolujemy sie poza domem. A to co Ty robisz moich ambicji by niezaspokoilo, bo mam dobry zawod i teraz go kontynuuje.

Gość al ha ha
rozmawiają dwa niedźwiedzie, że mają ochotę na seks, ale nie ma niedźwiedzicy, więc robią to razem, jeden szybko jeszcze mówi ale chodź za krzaki bo po lesie chodzi zając plotkarz. No więc po cichutku..., aż nagle patrzą a zając plotkarz się na nich patrzy i wola: Mam was!!!, a potem ucieka niedżwiedzie za nim, zając leci i leci, i skoczył do przerębla a jeden niedźwiedż wkłada ręke w przerębli szuka nagle wyjął? Nie zająca tylko bobra, więc pyta bobra: Te, widziałeś zająca plotkarza? A bóbr na to: Nie żyje...Zboczeńcy!!!

Gość Do wiem o czym piszesz
zrob swoja kariere zawodowa i daj spokuj sobie z dziecmi . Miec dzieci i podzucac innym, takie powinno sie kastrowac.

Gość wiem o czym piszesz
alez mam dziecko, to co, mam ja oddac do adopcji wg twojego rozumowania? :D robie kariere i jestem dobra mama.. tylko niech ci ta zylka w oku ze zlosci nie peknie ;) nie musze siedziec w garach, by moje dziecko bylo szczesliwe... jest szczesliwe, bo i ja jestem szczesliwa :) nie kastrowac tylko sterylizowac, kastroje sie mezczyzn (i samce innych gatunkow) - gdybys poswiecila sie ciut nauce zamiast siedziec w garach od podstawowki to moze i twoje wywody bylyby mniej komiczne...

Gość wiem o czym piszesz
*kastruje

Gość wiem o czym piszesz
al ha ha :D :D :D :D

Gość wiem o czym piszesz
A teraz dobrej nocki, zacietrzewione kurki domowe, te polskie i te zagramaniczne, co to "uaaaa" jak super nie maja, ze gdzie sie nie stoluja i ile kasy nie dostaja... warto jednak pamietac, ze glupim ludem latwo sie steruje a zeby narod glupim pozostal, to dofinansowuje sie rozmnazalnie zamiast edukacje. Adios! :D

Gość jestem polllllkkkaa
u nas to ja pracuje a maz zajmuje sie maluchem,ale wszystko mam bardzo blisko i duzo czasu spedzam z dzieckiem