Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 7 miesiecy bol gardla???

& miesiecy bol gardła?????prosze!!

Polecane posty

dzieczyny moj syn skonczyl 7 miesiecy, chyba boli go gardlo nie barzo chce jesc juz tak kiedys bylo, boze co ja moge zrobic jak pujde do lekarza znow bedzie antybiotyk kolejny to juz nie wiem ktory w jego zyciu prosze znacie jakioes sposoby zeby pomuc takiemu nie mowlakowi bez antybiotyku???????????/

błagam pomozcie macie doswiadczenie napewno to moje pierwsze dziecko a lekarze jak to lekarze dodoam ze mieszkam w uk gdzie pomocy od lekarza zadnej:(

Gość buahahahahaahahah
kurwa oslico a moze to zęby??????????????????????????? mysl tłuku, mysl!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość xxxxxxyyy
jesli ma 7 miesiecy i nie chce jesc to moze zabkuje. A poprzednio, na co dostawal antybiotyki i jaki lekarz go przepisywal - angielski? Ja tez ieszkalam w UK i wiem, ze tam raczej antybiotykow nie przepisuja tylko w ostatecznosci. Aby cos ci doradzic wiecej rozwin prosze temat, bo tak to trudno.

nie kurwa nie zeby poniewaz wiem ze nie zeby !!!ale najlepiej mnie zwyzywac bo ty wiesz ze to zeby!!A ja zapytalam bo wiem co to jest ale nei wiem jak mu pomoc i uchronic przed antybiotykiem ale najlepiej zjechac zwyzywac !!!i zbluzgac !!!zeby pieprzyc o glupotach to kazda ma czas ale zeby od serca komus doradzic i pomuc to nie!!! Dziekuje licze ze moze znajdzie sie jakas mama madra:(

nie wiem czy się wyśle 2 raz czy tamto nie dojdzie w każdym razie polecam jednak wizytę u lekarza, a na bolące gardełko pomoże tantum verde (ale u takiego maluszka wszystko trzeba skonsultować z lekarzem)

mieszkam w uk ale jak bylam u gp to oczywiscie dawali paracetamol i juz a stan dziecka byl coraz gorszy :(wiec chodzilam prywatnie do polskich lekarzy i zapalenie oskrzeli, tez gardlo, szmeryw oskrzelach i zawsze cos , widzie ze od dzis cos sie zaczyna dziac z nim i boje sie ze znow wydatek plus antybiotyk ktory jest jak wszyscy wiedza zabojczy:(kolejny antybiotyk:(jestem załamana.drogie mamy pomocy

a mozesz mi podac kobieto z forum:)w jakiej dawce dawac to wapno i jak je podac takiemu maluszkowi??

Gość no pięknieee
rozumiem ze 7 miesieczniak sam powiedzial ci ze boli go gardlo skoro innej opcji nie bierzsz pod uwage? skąd wiesz ze to nie zeby? moja mala miala objawy o jakich piszesz praktycznie przy kazdym zabku i przy okazji po co wyzywasz?

calcium snosvit jedna łyżeczka 2 razy dziennie, ale co ma wapno z bólem gardła? Calcium podaje się przy alergii, zasusza katar, odczula, ale nie uśmierza bólu gardła.Poszukaj tantum verde- takie zielono białe "psikanie" do gardełka.

dodam ze nie ja zwyzywalam pierwsza tylko ta buhahaha :(czlowiek wchodzi prosi o pomoc a ta dawaj od razu po mnie najlepiej od osla zwyzywac:( a wiem ze gardlo poniewaz jak mial juz kiedys chore gardlo to bylo tak samo, zmierzylam mu tempe rature ma 37, 5 w pupie z tym ze moj syn nigdy nie ma temperatury lekarka powiedzial ze to zle .Ale tak jest nic nie poradze(nigdy nie mial) Prucz tego posmarowal mu dziaselka zelem jesli bylby to zab to by zjadl bo zel mu pomaga, znam swoje dziecko i znam ten objaw

Gość xxxxxxyyy
no wlsnie z czasym szacunkiem jest tak jak podejrzewalam. jesli nie chcesz podawac antybiotykow to trzymaj sie z daleka od polskich lekarzy. Gdy mieszkalam w Polsce praktycznie kazda choroba dzieci rownala sie antybiotykom. Po przeprowadzce do UK nie mialam wyjscia i bylam zdana na angielskich lekarzy i ich paracetamol. Z poczatku dzieci troche chorowaly i przechodzily te choroby dosc ciezko (na ropne zapalenie ucha GP po 3 dniach przepisal antybiotyk) jednak tak po niecalym roku bez antybiotykow dzieci przestaly chorowac - w ogole i maja tak juz od ladnych paru lat. Moja rada idz do GP - jesli uzna, ze antybiotyku ie trzeba to przetrzymaj - podawaj potrawy chlodne i lagodne w smaku - nawet slodkie. Sprobuj syropu malinowego. A zamiast paracetamolu podaj Ibuprom, bo ma lepsze dzialanie przeciwzapalne i pomaga zwalczyc chorobe.

Gość no pięknieee
wiesz co zel to sobie mozna wsadzic..gleboko....jak ciebie zab boli to ci przechodzi jak sobie posmarujesz jakims badziewiem?

do xxxxyyyyy dzieki wielki pujde jutro bo nie mam wyjscia z tym ze moja gp jak mnie widzi to najchetniej by uciekla bo moj syn ogolnie non stop sie cos dzieje:(mam to ich angielskie tantum verde ale sprubuje kupic polskie gdzies w sklepie a paracetamol mam tylko angielski,gp mi dala. :(ech to fakt ze polsce lekarze daja zreguly antybiotyki :(

kornelkowa mamo wapno zmniejsza obrzek sluzowki (rowniez w gardle) wiec pewna ulge przy bolu gardla powinien przyniesc. dawkowanie tak jak napisalas-a jak nie bedzie chcial z lyzki to wlac do smoka od butelki i tez wypije. wit c 5 kropli 2 razy dziennie. ale do lekarza i tak radze isc bo jesli znow zejdzie na oskrzela to innej rady jak antybiotyk nie ma-chyba ze chcesz dzieciaka do zapalenia pluc doprowadzic. a skoro dziecko ma tak czesto infekcje gornych drog oddechowych ja bym radzila rowniez odwiedzic alergologa bo mi to wyglada na alergie jakas.

do xxxxyyyyy dzieki wielki pujde jutro bo nie mam wyjscia z tym ze moja gp jak mnie widzi to najchetniej by uciekla bo moj syn ogolnie non stop sie cos dzieje:(mam to ich angielskie tantum verde ale sprubuje kupic polskie gdzies w sklepie a paracetamol mam tylko angielski,gp mi dala. :(ech to fakt ze polsce lekarze daja antybiotyki

do xxxxyyyyy dzieki wielki pujde jutro bo nie mam wyjscia z tym ze moja gp jak mnie widzi to najchetniej by uciekla bo moj syn ogolnie non stop sie cos dzieje:(mam to ich angielskie tantum verde ale sprubuje kupic polskie gdzies w sklepie a paracetamol mam tylko angielski,gp mi dala. :(ech to fakt ze polsce lekarze daja antybiotyki nie wiem co jest grane ale mi coas kafe nie dziala

i to nie jest tak ze polscy lekarze ciagle antybiotyki przepisuja-moja corka ma 2 lata i w swoim zyciu antybiotyku jeszcze nie brala pomimo kilku nieduzych infekcji. syn od 5 lat tez nie dostal-a tez mu sie zdaza chorowac. natomiast faktem jest ze opieka medyczna na wyspach jest fatalna i faktycznie wszystko by chcieli paracetamolem leczyc. mam kilkoro znajomych ktorzy w momencie problemow ze zdrowiem musieli wkoncu wrocic do Polski zeby sie poskladac do kupy.

ja wiem ze tutaj tak jest:(i opieka medyczna jest kiepska, on nie ma alergi ma refluks ktory najprawdopodbniej powoduje podrazneinia gardla:(ja mam clemastinum tutaj w domu.ale postaram sie zdobyc calcium a jutro do lekrza tak czy siak dziekuje wam drogie mamy:)bardzo za pomoc podam to co moge w tej chwili a jutro pujde od lekarza. Tez latamy do polski sie skladac do kupy czasmi :);P

Gość marlena55
No ogólnie to dużo teraz ludzi idzie w inhalacje. Wśród moich znajomych znam ze 3 takie rodziny które regularnie się inhalują. Sama kupowałam sprzęt dość niedawno i jest to aparat Alergia Stop. Polskiej marki, z możliwością leczenia dolnych i górnych dróg, szczególnie dobrze się sprawdza jak ktoś ma problemy z alergią. Prosta obsługa, lekka konstrukcja.

Gość nataliiiis
Ja się zdecydowałam na dość mały inhalator od Sanity - Alergia Stop. Po pierwsze taki mniejszy łatwiej przenieść, po drugie łatwiej znaleźć na całą konstrukcję miejsce w pokoju. Prosty w obsłudze, szybko dostarcza aerozol, można go używać przy terapii ale też po prostu profilaktycznie żeby śluzówkę nawilżyć i złagodzić podrażnienia. Mam nadzieję, że trochę mi podziała, gwarancji mam na niego 2 lata.