Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
ohiolove

Bloker reklam

Polecane posty

Niedawno przestał działać w Chrome mój ulubiony uBlock. Może macie jakieś alternatywy prawie tak samo dobre, bo lepszych pewnie nie ma.:)

Napisano (edytowany)

Wypróbowałam uBlock Orgin Lite, ale niestety nie sprawdził się.

Edytowano przez ohiolove

1 minutę temu, indecent language napisał:

Adguard, ale to Ruscy udający Litwinów

Dziękuję, przetestuję.:)

1 minutę temu, Wjeżdża leżanka tak napisał:

Nie korzystam 

A co z reklamami? Nie denrwujesz się gdy musisz je obejrzeć albo zasłaniają Ci ekran?

1 minutę temu, Wjeżdża leżanka tak napisał:

Nie bardzo mam 4 tablety w sypialni i laptopa długo nie korzystam z neta poza forum zazwyczaj używam aplikacji na ipadzie pro 13

Nie lubię przeskakiwać z urządzenia na urządzenie. Wolę pracować na laptopie, a po wyłączeniu przechodzę na telefon.

Mnie by się nie chciało pamiętać o ładowaniu tylu urzadzeń. A trzeba jeszcze przeczyścić czasami i pamiętać, co jest w którym jeśli masz na każdym inne konta. Ale niektórzy się w czymś takim odnajdują.

2 minuty temu, RC+ napisał:

żaden bloker nie będzie działać na chrome... google oficjalnie zapowiedziało walkę z wtyczkami blokującymi reklamy i skrupulatnie je ogranicza.. teraz, większość współczesnych przeglądarek: chrome, opera, vivaldi, edge, brave jest oparta o googlowski projekt zwany chromium. więc siłą rzeczy na tych przeglądarkach też funkcjonalności adblokerów są i będą ograniczane.

alternatywa to zmiana przeglądarki na taką która jest oparta na innym silniku i rendererze niż ten googlowski, czyli firefox, zen browser i safari. (ta ostatnia dla maców),

Samsungowa też daje radę.

• Like 1

Dnia 23.03.2025 o 19:18, squidgame napisał:

adblockery to killery

reklamy nie są złe, jeżeli są w formie obrazka banerowego, nawet w gifie.

jeżeli strona prosi o wyłączenie blokady, daję szanse - rozumiem, niektórzy żyją z reklam.

problemem są wyskakujące i samo-odtwarzające się reklamy, nierzadko na całą stronę. i w tym przypadku użycie blokera reklam jest koniecznością.

kto w ogóle wpadł na taki pomysł, żeby takie reklamy robić.

reklama banerowa powinna być standardem, a nie samoodtwarzające się i głośne, wyskakujące na stronę.

wyskakujące uciążliwe reklamu to śmieci przez to normalne tracą na znaczeniu bo każdy ma dość. youtube bez premki albo adblocka przy niedzieli to reklam wiecej niz kontentu

Dnia 23.03.2025 o 14:55, ohiolove napisał:

Niedawno przestał działać w Chrome mój ulubiony uBlock. Może macie jakieś alternatywy prawie tak samo dobre, bo lepszych pewnie nie ma.:)

Prócz Firefoxa mogę polecić Brave Browser - ta przeglądarka, póki co działa z adblokiem, jak długo zobaczymy, a co ciekawe nie trzeba go instalować, jest w tej przeglądarce zainstalowany na start.

• Thanks 1

1 minutę temu, RC + napisał:

Prócz Firefoxa mogę polecić Brave Browser - ta przeglądarka, póki co działa z adblokiem, jak długo zobaczymy, a co ciekawe nie trzeba go instalować, jest w tej przeglądarce zainstalowany na start.

wcześniej testowałem rózne addony na chroma czy ff i to nie nadaje sie do codziennego użytkowania. niektóre reklamy i popupy nie były filtrowane i jakieś zabawy z aktualizacjami. brave używam juz pare lat i i uważam, ze nie ma lepszej przeglądarki na rynku. najfajniej, że wystarczy jeden  przycisk by włączyć/wyłączyć filtry. 

3 minuty temu, Nemesio Cervantes napisał:

wcześniej testowałem rózne addony na chroma czy ff i to nie nadaje sie do codziennego użytkowania. niektóre reklamy i popupy nie były filtrowane i jakieś zabawy z aktualizacjami. brave używam juz pare lat i i uważam, ze nie ma lepszej przeglądarki na rynku. najfajniej, że wystarczy jeden  przycisk by włączyć/wyłączyć filtry. 

Origin Browser + Firefox wg moich doświadczeń na Linuxie i Windows działa najlepiej, blokuje nawet nachalne reklamy na kafe, które Brave nieraz przepuści, no ale póki co jestem na Brave, bo Firefox ma problem z wyciekiem pamięci na moim systemie.

6 minut temu, RC + napisał:

Origin Browser + Firefox wg moich doświadczeń na Linuxie i Windows działa najlepiej, blokuje nawet nachalne reklamy na kafe, które Brave nieraz przepuści, no ale póki co jestem na Brave, bo Firefox ma problem z wyciekiem pamięci na moim systemie.

Nie znam Origina. FF używam na Centos i RH i póki co nie zmienie można korzystać z user friendly push api. Chrome ma inną polityke i nie da sie wysyłać notifikacji bez zaawansownej konfiguracji.  Co z tym wyciekiem, gdzie to sie objawia?

3 minuty temu, Nemesio Cervantes napisał:

Nie znam Origina. FF używam na Centos i RH i póki co nie zmienie można korzystać z user friendly push api. Chrome ma inną polityke i nie da sie wysyłać notifikacji bez zaawansownej konfiguracji.  Co z tym wyciekiem, gdzie to sie objawia?

Przy przeglądarce otwartej kilkanaście godzin FF zaczyna konsumować coraz więcej zasobów RAM, praktycznie bez powodu, wzrasta też zużycie CPU... siłą rzeczy Linuxa się nie stawia po to by przeglądarkę co kilka godzin restartować, więc to spory problem. Na przeglądarkach opartych o Chromium problem zupełnie nie istnieje.

https://support.mozilla.org/en-US/kb/firefox-uses-too-much-memory-or-cpu-resources

13 minut temu, RC + napisał:

Przy przeglądarce otwartej kilkanaście godzin FF zaczyna konsumować coraz więcej zasobów RAM, praktycznie bez powodu, wzrasta też zużycie CPU... siłą rzeczy Linuxa się nie stawia po to by przeglądarkę co kilka godzin restartować, więc to spory problem. Na przeglądarkach opartych o Chromium problem zupełnie nie istnieje.

tak, zauważyłem to. u mnie tylko reset pomaga albo ubicie procesu takiej karty. dziwne w sumie, że taka popularna przeglądarka sie wykłada na zarządzaniu pamięcią.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować