Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość skłonna do podrażnień

Jak ukryć niedoskonałości bez pomocy fluidu?

Polecane posty

Witam. Pewnie się powtarzam, bo z tego co zauważyłam, wiele osób pisze podobnie jak ja, a mianowicie, że może gdzieś pojawił się już taki temat, ale wypowiedzi, postów jest tak wiele, że naprawdę ciężko jest znaleźć odpowiedź na pytanie, które chce się zadać. Dziewczyny, czy znacie jakieś metody zaretuszowania niedoskonałości bez użycia podkładu? Jestem alergiczką, po użyciu podkładu moja cera wygląda nieładnie. Przede wszystkim widoczne są na niej suche skórki, jest podrażniona, podkład też nie utrzymuje się zbyt długo, ogólnie nie chciałabym jej zbytnio obciążać. Moja cera charakteryzuje się tym, że mimo tego iż ma skłonności do świecenia, to jest sucha i podrażniona, no i posiada skłonności do niedużych wyprysków i zaczerwienienia;) Bardzo proszę o rady. Pozdrawiam!

Gość no niech ci bedzie .....
na świecące miejsca - domyślam sie ze jest to broda, czoło i częściowo nos polecam chusteczki matujące- podczas dnia przecierasz świecące partie twarzy i masz po problemie... Na zaczerwienienia i pojedyńcze wypryski polecam korektor są specjalne dla alergików - maskujesz problematyczne miejsca punktowo nie obciążając całej twarzy....lecz jesli masz zamair używać samego korektora bez fluidu i pudru musisz dobrać odcień idealny z twoją skóra:))

Gość xxxxxxxxxxxxxx000
a robiłaś sobie kiedyś mikrodermabrazję? problem suchych skórek od razu zostanie zlikwidowany no i przede wszystkim nie pomyślisz nawet o podkładzie

Gość zamiast podkładu używaj
pudru, proste :D

Szczerze mówiąc nie i pierwsze słyszę. Jak to dokładnie się odbywa?

Gość zamiast podkładu używaj
na świecenie się: krem matującu, puder, bibułki matujące. Na miejscowe wyproski: korektor. Proste :)

Gość naatalkaa
Spróbuj kremu tonującego z dermokosmetyków. Leczą buzię z niedoskonałości i delikatnie wyrównują kolor cery.

Gość miktodembrazja jest
droga i jak już ją raz zrobisz to będziesz musiała cały czas 🖐️

Pudru używam. A macie może jeszcze jakies sposoby, żeby dłużej się utrzymywał? O chusteczkach nie pomyślałam, ale to może być to:) No ale coś oprócz chusteczek jeszcze. O te partie części twarzy mi chodziło, tak właśnie... ;)

Jako dermatolog radze maseczkę dwa ryzy w tygodniu z jogurtu naturalnego i rozpuszczonej w wodzie (dużej łyżce stołowej) aspiryny, mieszamy i kładziemy na oczyszczoną buzie i dekolt na 20 minut , później zmyć letnią wodą, to wygładzi skórę i usunie nie doskonałości, fluid jeżeli chcesz kupić to albo drogi albo AA dla alergików jeszcze możesz używać pudru ale pamiętaj że musi być sypki a nie w kamieniu albo puder w perełkach i najważniejsze w aptece można dostać prawdziwe szare mydło najlepsze do mycia twarzy bo nie ma w sobie tyle chemii co inne kolorowe i pachnące mydła.... Ps. wybieraj zawsze ciemniejszy puder bo jasny uwypukla niedoskonałości

Hmm, kurczę, na kilka sesji to pewnie stać mnie nie będzie. Taka biedna studentka ze mnie, you know... :0)

Gość grymałka
ja z kolei niedoskonałości skóry tuszuję sobie korektorem, nieźle się sprawdza vichy korekta 3D, ładnie ukrywa nawet pryszcze, z którymi mam problm do dziś, a swoje lata już mam.

Gość ewuszaa
Podkład Dermablend korekta 3d idealnie ukrywa krosty, uzywam go od niedawna a już jestem nim zachwycona.

Gość grymałka
ja też go używam i uważam, że świetnie sobie radzi z moimi niedoskonałościami, warto kupić jak ma się sporo krostek do ukrycia.

Gość ewuszaa
Oj warto, mam teraz gładziutką matową twarz i wreszcie nie wstydzę się wyjść do ludzi.

Gość grymałka
no tak vichy korekta 3D ładnie niweluje niedoskonałości i zostawia gładką i matową cerę, dlatego nie szkoda mi było zainwestować w ten podkład.

Ja długo zmagałam się z problemem przebarwień i blizn potrądzikowych, pomogła mi dopiero seria profesjonalnych zabiegów z użyciem lasera. Jeżeli szukasz dobrego specjalisty to polecam Ci Klinikę Krajewski - chodzę tam od ponad roku i jak do tej pory jestem bardzo zadowolona z efektów leczenia i przeprowadzonych zabiegów 🙂