Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Majeczka1992

Prawo jazdy a padaczka - czy sa jakies przeciwskazania?

Polecane posty

Gość Majeczka1992

Nie znam sie na prawie. Czy sa jakies ograniczenia dla osob majacych padaczke?

Gość jdjsllojnbhhh
padaczka wyklucza możliwośc zrobienia prawa jazdy

nie będzie epileptyk za kierownicą siadał. jak już to jeździj rowerem najwyżej siebie zabijesz a nie innych :o

Gość no nie wiem nie wiem
Mozesz sie nie przyznawac ze ja masz. Pol biedy jak dostaniesz ataku i skosisz drzewo. A jak wjedziesz w ludzi na przystanku ?

Gość Majeczka1992
Po prostu ludzie siadajac za kierownica powinni byc uswiadomieni, ze ryzykuja. Kazdy moze dostac ataku serca czy czegos podobnego. Dlatego osoby z padaczka powinny miec te same prawa, co zdrowe. Jesli sie to komus nie podoba, to niech jezdzi pociagiem

Gość jdjsllojnbhhh
tylko, że wystąpienie napadu u epileptyka jest bardziej prawdopodobne niz zawału. Napad padaczki mogą wywołać mrugające światła, a o to na drodze nie jest trudno Nie lepiej chorzy jeżdżą pociągiem, zdrowi niech siadają za kierownicę

Majeczko, dziecko drogie. Czy Ty wiesz ze ataku serca nie dostaje sie np. dwa razy w tygodniu czy w miesiacu? A ataki padaczki zdarzac moga sie nawet kilka lub kilkanascie razy dziennie. Nie zycze sobie byc ofiara epileptyka, ktory z checi poruszania sie wlasnym samochodem , zatail chorobe. Juz wole zeby zabila mnie osoba ktora wlasnie dostala zawalu prowadzac samochod, ktory czesto jest pierwszym objawem choroby. Nic sie nie stanie jesli zabijesz tylko siebie, gorzej jesli przy okazji zamordujesz kilka osob.

Gość annalissos
TY DON ZUANOSIKUS NAJMADRZEJSZY POWIEDZ DLACZEGO LUDZIE Z CHORYM SERCEM MOGA JEZDZIC ALBO Z MIGRENAMI ALBO Z RAKIEM ALBO GLUCHONIEMI ONI NIE SPRAWIAJA ZAGROZENIA NA DRODZE???? JEDNAK NAJBARDZIEJ TO PIJAKI ZA KIEROWNICA STWARZAJA ZAGROZENIE

Wystarczy sobie wpisać wszystko w google. Po co się pytać głupia suko? :O Osobiście nie uważam że takie osoby powinny mieć zakaz robienia prawo jazdy...

Gość lekarz pogotowia
sa rózne rodzaje padaczek... przy niektórych nie ma przeciwskazań

Gość lekarz pogotowia
poza tym z tego co wiem - jeśli od lat nie było ataku epilepsji jest mozliwośc normalnego zrobienia prawa jazdy

nie wiem jak to jest uwarunkowane prawnie..z medycznego punktu widzenia wiem ze lekarze odradzaja swoim pacjentom jazde samochodem jako kierowca.z drugiej strony osoby z epi maja takie cos jak aura(co teoretycznie daje im krotki okres czasu na zatrzymanie pojazdu...) Proszek...a Ty nie przesadzasz czasem?jak mzona pwoiedziec do kogos glupia suko tylko dlatego ze zadala powazne ,normalne pytanie??????I Ty jestes studentka prawa z tego co obilo mi sie o uszy??jezyk jakim sie poslugujesz kazde poddac to w watpliwosc..