Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jak długo???

Kilka konkretnych pytań

Polecane posty

Gość Jak długo???

Proszę odpowiedzcie jak postępowałyście ze swoimi dziećmi, ja sobie jakoś wszystko wypośrodkuję. Jak długo: 1. wyparzałyście butelki 2. stosowałyście oliwkę po każdej kąpieli 3. podawałyście kaszkę/mleko na pierwszy posiłek 4. podawałyście kaszkę/mleko na ostatni posiłek 5. używałyście proszku do prania dla dzieci/niemowląt 6. używałyście mydełka dla niemowląt Z góry dziękuję za odpowiedzi!

córka nie używała butli wiec nie wyparzałam ;) ale inne przedmioty typu łyżeczka czy kubek do jedzenia do ok 5 mc sttosuje emolium po kazdej kąpieli córka ma 6mc 3 i 4 mnie nie dotyczy bo karmię piersia 5 dalej używam proszku Lovela 6używam mydła oliatum bo nawilża skórę 7 proszę ;) malo pomogłam ;)

1. wyparzam raz na kilka dni 2.oliwki nie stosuje. smaruje dziecko Atoperalem, bo ma b.suchą skórę. 3.kaszkę na pierwszy posiłek podaje od 6 miesiąca 4 jak wyżej 5.rzeczy prałam w płatkach mydlanych, bo mam wrażliwca. Od jakiegoś czasu piorę w zwykłym proszku razem z moimi rzeczami. 6. mydełka używam cały czas (ma 8 miesięcy)

1. w zasadzie nigdy nie wyparzałam, tylko przelewałam wrzątkiem :) 2. ok. 3-4 miesięcy 3. i 4. do dzisiaj tak robię, córka ma 19 mies. 5. proszku nie używałam wcale, tylko płyn do prania. zużyłam jedną butelkę i przeszłam na zwykły proszek 6. używamy do dzisiaj Bambino pozdrawiam :)

1. do ok. roku 2.nigdy, ja stosowalam zawsze tylko balsamy 3. nadal podaje ( syn ma 19 m-cy) 4. nadal pije mleczko przed snem 5. Piore rzeczy maluszka w tym samym proszku co i nasze od samego początku - ARIEL SENSITIVE 6. Mydelka nie uzywam tylko płyn do mycia ciala NiVEA Baby do tej pory

1.Wyparzałam do 3 miesiąca 2.Nie - moje dziecko było uczulone na kosmetyki 3./4 Maly nie tolerował kaszki.Było mleko. 5.Tak - Lovela ,przez miesiąc czasu 6 Nie-tak jak w punkcie 2.Dlatego dziecko wg zalecenia lekarza było myte tylko w mieszankach ziołowych robionych na zamówienie apotem smarowane parafiną.

Córka ma 10miesięcy obecnie i: 1. Nie wyparzałam. Dziecko z butelki pilo sporadycznie wodę. Niekapka wygotowałam raz po zakupie i tyle. Chociaż może zdarzyło się ze dwa razy przelać dziubek wrzątkiem. 2. 2miesiące, potem sporadycznie balsam 3. od 6miesiąca do teraz- ale i tak najpierw idzie pierś 4. nigdy. wciąż ostatni posiłek to pierś. 5. dopóki się nie skończył (jakieś 5miesięcy) 6. do teraz Proszę bardzo :)

Gość mam 2 synków
1. wyparzałyście butelki - przed 1 użyciem - później przelewanie wrzatkiem tylko 2. stosowałyście oliwkę po każdej kąpieli - stosuję cały czas ale tylko w jak widzę jakieś zaczerwienienia w pachwinkach 3. podawałyście kaszkę/mleko na pierwszy posiłek ... 4. podawałyście kaszkę/mleko na ostatni posiłek ad 3 i 4 -u starszego do ok 3 roku życia - młodszy ma 9 miesięcy i ciągle je kaszkę na śniadanie a mleko na kolację 5. używałyście proszku do prania dla dzieci/niemowląt - u starszego Loveli do ko 1 roku zycia bo jest alergikiem - młodzego rzeczy od urodzenia piorę w persilu dla dorosłych 6. używałyście mydełka dla niemowląt - nie uzywam mydła- tylko płynu typu "od stóp do głów" z Rossmana albo z DM - bo podobają mi sie ich składy (brak SLS)

Gość Jak długo???
Dzięki!!! Czas wprowadzić zmiany w punkcie 1. 2. i 5.!