Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zjawiskowe_oczkaaaaa21

PILNE TEST NA CIAZE!!!!! pomozcie:)

Polecane posty

Dziewczyny sluchajce prosze o szczera odpowiedz chodzi o moja kumpele ona robila test na ciaze , robila go wieczorem i wyszedl negatywny a ktos jej powiedzial ze trzeba robic go nadczo nad ranem. Sluchajcie czy jest roznica czy rano czy wieczorem??? Bo ona teraz placze i przezywa a chcialabym ja pocieszyc a nie znam sie na tym bo sama nigdy czegos takiego nie robilam, prosze poomozcie i szcerze mi odpowiedzcie. pozdrawiam

obojetnie ja robilam wieczoremni pokazalo 2 kreseczki... chociaz powinno sie robic rano, niech jeszcze jeden zrobi rano dla pewnosci...

Gość qwer
wieczorem yszedl negatyw a dzisia dwie kreski rano

Gość tesciara
dobry test wykrywa ciaze nawet po południu, ale rano przy pierwszym sikaniu jest najdokładniejszy, wtedy poziom hormonu ciązowego jest najwyższy. Aby mieć pewność na 100% najlepiej zrobić badanie krwi na beta hcg (prywatne kosztuje pare złotych), wtedy da wynik pozytywny już po kilku dniach od zapłodnienia (czego testy nie zawsze wykrywają). Ja miałam na teście baaardzo delikatna kreseczke i prawie jej nie było widać, a badania krwi potwierdziły że jestem w ciązy.

Gość mona-lisa
Niech zrobi drugi test rano ale innej firmy tylko z pierwszego porannego moczu a potem jak będzie negatywny to zostają badania krwi na poziom hcg.Wyniki w dobrym labolatorium są szybko i napisane jest jaka jest norma w przypadku braku ciąży a jaka w przypadku ciąży.

dziekuje wam slicznie za odpowiedzi:) powiem napisze jej to co mowiliscie:) dziekuje jeszce raz za okazana mi tutaj pomoc i dziekuje rowniez w imieniu kolezanki:) pozdrawiam:) Bo w jej przypadku jest tak, ze ona juz miala 1 okres po tym stosunku, bo jej exz z ktorym juz nie jest to w trakcie stosunku gumka mu pekla ale z tego co mi mowila wytrysk byl poza pochwa. Ale ona strasznie przezywa boi sie, musialam tutaj napisac bo sama sie nie znam na ciazy.

Po terminie okresu test wykrywa ciążę z każdego, nie tylko z porannego moczu - obecne testy mają dużą czułość, i wykrywają już 6cio dniową ciążę - czyli są pewne od 14 dnia po stosunku. Jeśli koleżanka miała już okres, i minęło tyle czasu od stosunku, to wynik testu jest pewny i prawidłowy, więc nie ma się czym przejmować :) A beta hcg można robić już po 10 dniach od stosunku, przy czym i tak najlepiej po 14 dniach :) Wynik w tym samym dniu jest (trzeba do jakiejś prywatnej diagnostyki iść, kosztuje ok. 30 zł, dostaje się login i hasło do swojego wyniku na stronie laboratorium - w każdym razie tak to u nas wygląda :)

Wiecie ja ja pocieszam, mowie aby sie nie denerwowala, tlumacze ze prawdopodobienstwo aby byla w ciazy jest male. Ale ona jeszce w doatku przezywa rozstanie z exem i to ze on zbytnio nie przejmuje sie tym calym testem na ciaze:( Dziekuje wam jeszce raz za odpowiedzi:) buziaczki przesylam i pozdrawiam:)