Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość krooolicza mamama

kupilam dzisiaj kroliczka miniaturke - kilka pytan

Polecane posty

Gość krooolicza mamama

urodzila sie jakos 14.02., wiec ma dopiero 1,5 miesiaca... ma poidelko ale nei widzialam zeby jeszcze z niego pila, nei pamietam czy w zoologicznym byla miseczka czy poidelko - myslicie ze powinnam wstawic do klatki jeszcze miseczke? tak samo pani w sklepie dala mi sucha karme dla juniorow i doroslych i kazala mieszac, dalam kroliczkowi ale tez nei chce jesc, tylko troche podgryza sianko. poza tym jest dosc ruchliwa i w ogole sie nie boi ludzi... i jeszcze jedno pytanie - kiedy bede mogla jej wprowadzic do diety warzywa itd? bo pani w sklepie powiedziala zeby na razie nie dawac, bo zwierze jest nieprzyzwyczajone

Gość krooolicza mamama

Gość krooolicza mamama
na pewno ktos ma krolika!

Gość no ładnie ładnie nie
najlepiej karm go granulatem dla gyzoni (takie rurki) to go nie upasiesz. zawsze sianko niech ma. warzywa jako przysmak raczej i zawsze\ suche, nie świeżo umyte mokre. nie daj suchego chleba. naucz jeść dwa razy dziennie o tej samej porze. nie kupuj tych kolb za często, bo go rozpasasz. miałam dwa króliki. z tego pierwszy urusł większy niż kot, bo cały czas żarł- każdy go dokarmiał, a króliki żarcie popychają nastęnym żarciem. zaszczep go na pomór.

miseczki nie dawaj, wlecą tam trociny i będzie mieć brudną wode. jak dasz mu spokój na jakis czas to na pewno zacznie jeśc, musi się najpierw przyzyczaić do nowego miejsca. Z warzywami to nie wiem, zadzwon do zoologa kiedyś

Gość no ładnie ładnie nie
aha nie kupuj mu tych mieszanek z ziarnami, bo to syf jest.zainwestuj w kuwetkę narożną do klatki i żwirek drewniany. Mam nadzijeę ze kicuch ma dużą klatkę. inaczej bedzie się męczył. najlepiej zajżyj na forum uszata.pl czy com.

ja dawałam marchew bardzo często i to świeżą, a królik jak nie jest miniaturka tylko podróba to i tak urośnie wielki jak kot ;)

Gość krooolicza mamama
ma napisane w rasie (dostalam karte zdrowia czy cos takiego :D) ze baran, wiec raczej nie nada sie na pasztet :D na razie sprobuje go karmic co ta baba w zoologicznym mi dala... sianko ciagle ma. bac sie chyba nie boi, bo ma domek a w ogole do niego nie wchodzi. jak ja wypuscilam tez podbiegala i skakala po laptopie :D klatek ma po śwince morskiej, dosc obszerna... wlasnie, do jakiego wieku rosna kroliki? :P