Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Princessa_91

Oszukalam Bank !!! Co mam zrobic???

Polecane posty

Gość Princessa_91

Potrzebuje pewnej kwoty...wiec poszlam do banku PKO BP zapytac o po\zyczke ponad 10 tys. Oswiadczylam ze mam umowe o prace juz prawie poltorej roku...a nie mam takiej. Podalam znana mi firme gdzie pracowalam na umowe zlecenie...i nip i regon.. Boze jaka ja bylam glupia...co mam zrobic?? Pani w okienku powiedziala ze jutro zadzwoni umowic sie o ktorj moge wpasc po pieniadze... Czy zawsze tak jest w PKO ze pieniadze na nastepny dzien? A moze zorientowala sie (choc nie miala jak,bo ie dawalam po sobie tego poznac) i jutro zamkna mnie do wiezienia? Mam 20 lat. Zaluje klamstwa..co robic?? Prosze o normalne wypowiedzi. Prosze o wyrozumialosc,choc wiem ze to ja zle zrobilam...

bank sprawdzi gdzie pracujesz czy płacisz składki na zus i wszystko jesli sie okaze ze nie pracujesz nie dostaniesz kasy a jak ci dadza to chyba jakies niedorozwoje tam pracuja???

Gość @@@@@@@@@@@@@ !
ty głupia cipko :D hahahahahhaha ale masz przejebane

Gość Princessa_91
super.. Tego potrzebowalam osobo @@@.... Ahh..oby jednak byly tam te niedorozwoje..potrzebuje tej kasy... Ale kurew.nie sie boje tam jutro isc...ja tam pojde,a oni mnie w kajdanki i do paki.. Ahh

Gość Princessa_91
Myslicie ze co moga mi zrobic??

Gość na co ci te pieniadze
i jak zamierzasz je splacic ????

Gość malwina242010
najlepiej powiedz że rezygnujesz z kredytu, co do kasy to nie dadzą dopóki umowy nie podpiszesz , chyba nie podpisałaś co?

Gość Princessa_91
Nie podpisalam umowy. Pani w okienku powiedziala ze jutro zadzwoni o ktorej moge odebrac pieniazki i dokonczyc umowe. Bo dzis juz za pozno bylo. Boje sie zeby mnie paly nie zgarnely stamtad i za wyludzenie kredytu nie sadzili.. Ahh.. A splacic bede miala za co. Pootrzebuje poprostu na dotowarowanie budy. Kase mam zeby splacac.Tylko ze w dzialalnosci chyba jak kazdy nie wykazuje TAKICH dochodow na papierku na jakie moglabym dostac ta kase... Jak kazdy chyba troszke czasem kreci.. Ale ogolnie dobrze m iidzie..

Gość kajaczki
wiem,ze w niektórych bankach jest tak za sprawdzaja dopiero wtedy jak nie spłacasz! wiem, bo moja siostra tak zrobila! :) tzn, wzięła sobie z mężem na raty kilka rzeczy i bez problemu dostała! i podchwytliwie sie zapytała babki czy to sprawdzają! mianowicie, podając adres firmy w której "pracuje" nie pamiętała numeru lokalu i wtedy zapytała babki czy to potrzebne, czy bank to sprawdza bo jak tak to zadzwoni do firmy i zapyta, a babka na to że nie! co przwda siostra tam pracowała, ale dawno ;D dopóki spłaca to sie nic nie stanie!!!

Gość na serio tak idzie
zrobic?

Gość Princessa_91
A niby oszustwo jest zle.. A ja wlasnie zrobic zle nie chcialam. Chce tylko sobie pomoc. A oddam napewno. Oni kredyty chca dawac tylko tym co ich nie potrzebuja. Jakis dziadek albo babcia z emerytura 3 tysiace . Na huj im ''max pozyczka mini rata''?? Oni maja na swoje potrzeby. A ja jakbym pracowala gdzies w sklepie,markecie czy gdzies za tysiac co mialabym zrobic? Musze troche pozciemniac. mam nadzieje ze nic sie nie stanie. A na raty jak to zrobila??

Jak to pierwszy kredyt w PKO BP to zadzwonią i sprawdzą, jeżeli już brałaś , jesteś klientem to jest to za mała kwota żeby im się chciało weryfikować.

Gość Princessa_91
No wlasnie pierwszy.... Tylko jest jeaszcze jedna sprawa. Ja podalam moj numer telefonu....

Gość przezzzzzz
takich jak ty nasza gospodarka swiatowa legła w gruzach

Gość Princessa_91
Nie potrzebuje korekty nosa szm*to :)

Gość Princessa_91
Przez taka ******* przestali mi ''doradzac'' Ahhh. Potrzebuje was. Chce sie uspokoic :P

Gość kajaczki
no jesli chodzi o raty to właśnie problemu z tym nie ma, dopuki spłaca to nic sie nie bedzie dzialo! a jak to jest z pożyczką bezpośrednio z banku to nie wiem. byc moze tez nie będą sprawdzać, ale powiem szczerze ze bym sie bala, bo to dość sporo kasy. siostra na raty wzieła za jakies 3 tys wiec nie wiem!

Gość Emmett Fitz-Hume
Mogę się założyć, że sprawdzą. Numer do "pracodawcy" znajdą w informacji (albo książce) telefonicznej. To najczęstszy sposób wyłudzeń (i usiłowań wyłudzeń) kredytów i pożyczek.

Zajdź i powiedz, że rezygnujesz z kredytu bo np. wyrzucili cie z pracy i nie będziesz mogła spłacić. Za wyłudzanie kredytu i podawanie nieprawdziwych informacji możesz iść nawet siedzieć.

Gość Princessa_91
Chyba tak zrobie... :(

Gość gupeek
Art. 297. (107) 1. Kto, w celu uzyskania dla siebie lub kogo innego, od banku lub jednostki organizacyjnej prowadzącej podobną działalność gospodarczą na podstawie ustawy albo od organu lub instytucji dysponujących środkami publicznymi - kredytu, pożyczki pieniężnej, poręczenia, gwarancji, akredytywy, dotacji, subwencji, potwierdzenia przez bank zobowiązania wynikającego z poręczenia lub z gwarancji lub podobnego świadczenia pieniężnego na określony cel gospodarczy, elektronicznego instrumentu płatniczego lub zamówienia publicznego, przedkłada podrobiony, przerobiony, poświadczający nieprawdę albo nierzetelny dokument albo nierzetelne, pisemne oświadczenie dotyczące okoliczności o istotnym znaczeniu dla uzyskania wymienionego wsparcia finansowego, instrumentu płatniczego lub zamówienia, podlega karze pozbawienia wolności od 3 miesięcy do lat 5. 2. Tej samej karze podlega, kto wbrew ciążącemu obowiązkowi, nie powiadamia właściwego podmiotu o powstaniu sytuacji mogącej mieć wpływ na wstrzymanie albo ograniczenie wysokości udzielonego wsparcia finansowego, określonego w 1, lub zamówienia publicznego albo na możliwość dalszego korzystania z elektronicznego instrumentu płatniczego. 3. Nie podlega karze, kto przed wszczęciem postępowania karnego dobrowolnie zapobiegł wykorzystaniu wsparcia finansowego lub instrumentu płatniczego, określonych w 1, zrezygnował z dotacji lub zamówienia publicznego albo zaspokoił roszczenia pokrzywdzonego.

Gość gupeek
powiedz jutro, że rezygnujesz i problemu nie bedzie, choc w tym banku pewnie juz żadnego kredytu nie dostaniesz.

Gość Grzesiek K.
Do Princessa_91. Nie słuchaj tu kretynów. Bank nie może sprawdzać ZUS ani US. Nie ma takich uprawnień. :) Idź , zabierz kasę. :)

Gość w Polityce byl artykuł
idź, idź, po kasiorkę, a Panowie w niebieskich ubrankach nawet Cie podwiaza w drodze powrotnej:)

Gość ja pracuje w PKO
nie dostaniesz kasy bo bank sprawdza czy jesteś zatrudniona w danym zakładzie pracy . Poza tym zarzyczy sobie zaświadczenia z miejsca pracy (przynajmiej 3 mieś w stecz, na jak długo jesteś jeszcze zatrudniona i ile zarabiasz miesięcznie) Więc raczej kasy nie dostaniesz. Standardowo sie mówi zeby przyjść na drugi dzień

Gość Princessa_91
chyba nie pracujesz.. Wiec wyjasnij co to oswiadczenie? Dlaczego sprawdzac maja umowe skoro na ulotce pisze od ilu do ilu na oswiadczenie. Nie pracujesz w PKO. Chyba ze jako...konserwator powiezchni plaskich...