Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość normalnie na czarno ale...

KIEDY DZIECKO PO TABLETKACH ANTYKONCEPCYJNYCH???

Polecane posty

witam.mam pytanie do kobietek na forum. zażywam tabletki anty Cilest.teraz mam ostatnie opakowanie,ostawiam na koniec kwietnia teraz moje pytanie-kiedy można zacząć się starać o dziecko,żeby było bezpiecznie? tzn żeby w ciąży nie wystąpiły jakieś komplikacje po braniu tabletek,żeby one nie odbiły na przebiegu ciąży,żeby nie odbiły się na dziecku? ogólnie kiedy po odstawieniu można zacząć się starać o dziecko,żeby wszystko przebiegało w pprządku? słyszałam,że po tabletkach można zajść w ciążę bliźniaczą-mnie to nie przeraża ;] pozdrawiam!

Gość kncvljblcv
po odstawieniu łatwo zajść ale kiedy bezpiecznie? podobno warto odczekać kilka miesięcy natomiast moja koleżanka zaszła miesiąc po odstawieniu-przy pierwszej owulacji i nie miala zadnych komplikacji z tego wynikających może zapytaj swojego ginekologa?

mój lekarz powiedział, żeby przez pierwsze dwa cykle uważać by nie zajść w ciążę... Czyli po drugiej miesiączce po odstawieniu możesz zacząć starać się o dzieco :). Ale .. ilu lekarzy tyle opinii.

Gość yasminnnnnnnn
nie trzeba czekac miesiaca 2 czy 6 mozna smialo od razu zaczac starania nie ma to zadnego negatywnego wplywu na ciaze niektore kobiety zachodzac w ciaze w trakcie brania tabletek tez nie musza sie martwic nie ma to wplywu na dzidzie tak mi powiedziala moja pani dr i nie rozumie z kad sie wzial ten mit odstawilam tabletki 4 tyg temu i od razu zaczelismy starania pozdrawiam

z tego co wiem, to zalecają przeczekanie jednego cyklu żeby łatwiej było ustalić termin owulacji/porodu. dla dziecka nie ma żadnego zagrożenia.

no właśnie ja się bardzo martwię,czy po odstawieniu jak się okaże że jestem w ciąży-czy może są jakieś pozostałe hormony które mogą zaszkodzić dziecku? wiadomo,każdym rodzicom zależy,żeby pociecha urodziła się zdrowa.

Gość niebieskawo-szcześliwa
wydaje mi się, że powinnaś zrobić przynajmniej miesiąc przerwy, ale nie wiem dokładnie, moze zapytaj tutaj http://infobot.pl/r/1Hkd Pani Magdy Ekspertki ona na pewno będzie wiedziała, będziesz miała pewność

Gość uppp

ja na Twoim miejscu poczekalabym kilka miechow dla swietego spokoju. zeby pozniej nie bylo obarczania wina...

Gość hanndjsfh
na pewno tab maja jakis wplyw na dziecko wiec nie gadajcie bzdur , ja bylaam z dziekiem u kardiologa i 1 pytanie to czy bralam tab i jak szybko zaszlam w ciaze po odstawieniu...wiec cos musi byc , poza tym teraz wszytsko to jedna wielka chemia wiec tez dlatego jest wiecej chorych dzieci, alergie itp

nie ma znaczenia kiedy zajdziesz w ciążę. po siedmiodniowej przerwie w Twoim orgaznizmie już nie ma pigułkowych hormonów, wiec nie ma sie z czego oczyszczac. poza tym - hormony nie oddziałują na płód i tyle. a odczekiwanie - chodzi o to żeby ustalic regularnosc cykli, okreslic moment zapłodnienia itp. "poza tym teraz wszytsko to jedna wielka chemia wiec tez dlatego jest wiecej chorych dzieci, alergie itp" no to przestańmy jesc, myc sie i w sumie oddychanie tez szkodzi... ;)

Gość kołomyka
najlepiej zapytaj się lekarza o zdanie, on chyba wie najlepiej kiedy można i jakie są konsekwencje

Ja jakiś czas temu panikowałam, bo podczas pierwszego stosunku po odstawieniu tabletek pękła nam prezerwatywa :P a wcześniej usłyszałam od mojej ginekolog, żeby trzy miesiące odczekać... Ale kiedy zadzwoniłam do niej z moimi obawami, powiedziała, że nie ma sie czym martwic, a te trzy miesiące przerwy są właśnie po to, żeby uregulować, zaobserwować cykl

Gość nueumawiamsięnarandki
napweno jak kobieta jest w ciąży i brałaby tabletki anty to na dziecko miałoby to jakiś wpływ-a z 2 strony to która taka głupia żeby brać podczas ciąży?:P pewnie żadna.wydaje mi się,że nie ma jakiegoś konkretnego okresu czasu-kiedy się starać o dziecko po tabletkach..jedni zalecają 6 miesięcy,inni 3,inni miesiąc..skoro ktoś twierdzi,że po krótko po odstawieniu w organiźmie nie ma już tych hormonwó z tabletek a przerwę powiedzmy 2 miesiące zaleca się właśnie po to,żeby cykle się unormowały.. to wydaje mi się że po tych 2 miesiącach będzie na tyle dobrze i nie będzie pozostałości po tabletkach anty że można zacząć się starać o dziecko.. jeślli któraś z was brała tabletki i je odstawiła-a utyła po nich-to po jakim czasie wróciłyście do dawnej figury?

Ja po odstawieniu novynette od razu w 1 cyklu zaszłam w ciążę-okresy miałam co 40-45 dni,lekarz specjalnie dał mi tabsy na wyrównanie,ciąża była naprawdę piękna bez Żadnych probemów w trakcie jej trwania.

ja po odstawieniu tabsow, zaczelam odrazu. I chwala za to bo zaszlam po potora roku. A jakby jeszcze miala odczekac pol roku, to 2 lata by bylo. lekarz powiedzial mi tylko, ze moge odczekac do 1 miesiaczki zeby zobaczy czy dostane ja w terminie. Pol roku dostawalam tak jakbym brala tabletki nadal, ale po por oku cykl sie rozwalil na maksa... Moja kolezanka zaszla w 1 cyklu po odstawieniu, synek ma 5 lat.

Gość piszcie cos wiecej
na ten temat

Gość kkkkkkooooo