Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

przerwa miedzy palcami 90

kiedy sie wyprowadziliscie z chaty?

Polecane posty

Gość ja dosyc
pozno- jak mialam 22 lata

Gość ytytty
Sami wybierzcie w moim przypadku bo nie wiem co uwazacie za wyprowadzke. Najpierw wyjechalem na studia daleko od domu i przez 5 lat praktycznie mozna powiedziec ze nie mieszkalem w nim. Po studiach wrocilem ale doslownie na kilka tygodni bo musialem pozalatwiac rozne sprawy, potem zajalem sie szukaniem pracy, znalazlem w innym miescie, wynajalem mieszkanie ktore teraz jest moja wlasnoscia. Co mam liczyc za wyprowadzke ?

Gość ja mam 26 i jeszcze nie
wyprowadzę się jak odłożymy z facetem trochę kasy na remont mieszkania:)

Gość Dziewczynaa_Szamana
Wyprowadziłam się jak miałam 19 lat, akurat złożyłam papiery o mieszkanie z myślą, że poczekam jakieś 2-3 lata, a tu po 3 miesiącach dostałam :)

Gość Szaroperłowa
Już nie pamiętam. Levviatanie, jak tam Twój wczorajszy adorator ??? ;)

Dziewczynaa_Szamana Gdzie składa sie te papiery? I jak to wygląda? Też chciałabym to zrobić, ale jeszcze nie zrobiłam żadnego rozeznania :P

Gość Dziewczynaa_Szamana
W urzędzie miasta w wydziale mieszkaniowym. Trzeba wypełnić wniosek, iść z tym do administracji po pieczątkę, do urzędu miasta wydział meldunków, też po pieczątkę, a potem odnosisz i czekasz na decyzję. U nas w mieście z mieszkaniami nie ma tak źle jeśli chodzi o kawalerki. Natomiast o mieszkanie do remontu czeka się ok 9 lat... Jest jeszcze opcja przetargu, ale to trzeba mieć kasę na remont :)

Gość no i gdzieś poszła się nie dow
a na czym to polega takie mieszkanie na kartkę? To jest czynsz dla miasta płatny, taniej to czy jak? Jakieś warunki trzeba spełniać?

Gość tetrertrer
Kilka miesięscy temu, 19

Gość tetrertrer
Dziewczyna Szamana, ale na czym to polega? Dostajesz mieszkanie na własność?

Gość Dziewczynaa_Szamana
To jest mieszkanie komunalne. U mnie należy ono do MPGKiM. Mieszkania są bardzo tanie - jest możliwość wykupienia za nie duże pieniądze. Akurat w najbliższych dniach mam zamiar dowiedzieć się czegoś więcej na ten temat. Warunki: -Zarobki -Metraż mieszkania -Ilość osób w gospodarstwie domowym I chyba tyle. Jak się załapiesz na listę to raz w miesiącu idzie się po klucze. Pierwszeństwo ma ten, kto ma najniższy numerek. Do wyboru są różne mieszkania w różnych dzielnicach. Ja np. Mieszkam w nowym bloku - kawalerka z dużym balkonem. Na początek rewelacja :) Acha i mieszkanie częściowo zostało wyremontowane przez miasto. Wymienili mi okna, drzwi, dali nowy piec, urządzenia sanitarne i wykładzinę :)

Gość p p p p p p p p p p p p
21

Gość Dziewczynaa_Szamana
Ja dlatego, że miałam ciężkie życie mieszkając z rodzicami :) Samemu jest o niebo lepiej :) Zrozumiesz jak się wyprowadzisz :)