Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Agagijjjj

Problem z odrostami

Polecane posty

Gość Agagijjjj

Hej! Farbuję sobie włosy na brąz, naturalne mam ciemny blond. Niestety po każdym farbowaniu odrosty są dużo jaśniejsze odreszty włosów - efekt wygląda to strasznie. Na odrostach trzymam farbę 20min na reszcie włosów 10min. Czy jest na to jakaś skuteczna metoda?

lepiej z farbowaniem chodzic do fryzjera - mialam taki sam kłopot, a teraz jak zajmuje się farbowaniem fryzjerka - zniknał :) a jeśli nadal chcesz to robić sama to wydłuż czas farbowania odrostow jeszcze, np 20 minut + 10 całe włosy

Gość Agagijjjj
Na comiesięczne farbowanie u fryzjera mnie nie stać raczej :( może faktycznie spróbuję jeszcze dłużej trzymać na odrostach

Gość pal
Hej, ja też tak miałam. Problem tkwi w tym, że odrastające włosy są zdrowsze niż końcówki. W przesuszony, rozwarstwiony włos farba wchodzi głębiej niż w odrosty - stąd problem. Na Twoim miejscu podcięłabym włosy, tak żeby maksymalnie wyrównać różnicę, pomiędzy koncówkami a "nowymi" włosami. Może farbuj tylko odrosty? Aby odżywić kolor na całej głowie, możesz dłużej spłukiwać - tzn potraktować spłukiwaną farbę jak szampon - powinno trochę złapać. Poza tym, staraj się nie czekać długo do następnego farbowania - im krótszy odrost, tym mniej będzie się rzucała w oczy różnica. Pozdro

Gość Agagijjjj
Dzięki dziewczyny!