Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość FDNFJDSJGDJGHD

ZADŁUŻENI RODZICE... CO ROBIC?

Polecane posty

Gość FDNFJDSJGDJGHD

RODZICE SA BARDZO ZADŁUZENI , SA JUZ W PODESZŁYM WIEKU, KREDYTY SZŁY NA SPŁATE KOLEJNYCH KREDYTÓW, SUMA KOLOSALNA BO 40 TYS PRZY MARNEJ EMERYTURZE OJCA... TERAZ PYTANIE - CZY NIEREGULARNYCH SPŁATACH KREDYTY TE NIE SA UBEZPIECZONE BOJE SIE ZE PO ICH SMIERCI BEDE MUSIAŁA CAŁY DŁUG SPŁĄCIC SAMA ( JESTEM ICH JEDYNYM DZIECKIEM) NIE MAJA ZADNEGO MAJATKU TAKZE W TESTAMENCIE NIC NIE DOSTANE ... WIEM ZE JEST MOZLIWOSC ZRZECZENIA SIE " TESTAMENTU" DO POŁ ROKU ALE SKORO NIC TAM NIE MA OPROCZ DŁUGÓW WIEC CHYBA TAK SIE NIE DA ZROBIC ? POMOZCIE CO MAM ZOBIC BY ZA NICH KIEDYS TEGO NIE SPŁACAC ?

Gość wyłącz caps lock i pomóż
pomóż rodzicom spłacać, a nie już się martwisz co będzie jak umrą. Skoro nic nie mają, to możesz się wszystkiego zrzec z lekkim sercem :o

Gość p p p p p p p p p p p p
niestety......to sie nazywa dziedziczenie....

Gość nie przejmuj się
odrzuć testament

Gość lisjjjaaa
idziesz po ich śmierci do notariusza,podpisujesz zrzeczenie się spadku i zanosisz to do sądu-nie dziedziczysz wtedy nic,ani długów ani majątku

Gość jestem prawnikiem
ale na posty pisane capsem nie odpowiadam, bo są nieczytelne i wyrażają brak szacunku dla czytających.

Gość FDNFJDSJGDJGHD
pomagam im juz jak moge ale przeciez to nie ja zaciagnełam te długi !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!dlaczego mam za ich nieodpowiedzialnosc odpowiadac ?

Gość FDNFJDSJGDJGHD
słyszałam ze ozna zrzec sie spadku ale wtedy gdy ma sie cos w tym "spadku" a oni nie maja nic wiec słyszałam opinie ze wtedy długi i tak bede musiała spłacic ?

Gość lisjjjaaa
[zgłoś do usunięcia]FDNFJDSJGDJGHD słyszałam ze ozna zrzec sie spadku ale wtedy gdy ma sie cos w tym "spadku" a oni nie maja nic wiec słyszałam opinie ze wtedy długi i tak bede musiała spłacic ? to nieprawda,wiem bo kuzynka miała taki problem-dziadek zostawił długi tylko i wyłącznie,zrobiła tak -odrzuciła spadek i ma spokój

Gość spokojnie!!!!!! tylko
U nas to samo, zadłużenie sięga zenitu, myślimy o tym aby się zrzec albo to robisz u notariusza za życia rodziców, koszt chyba ok.100 zł. albo do pół roku po śmierci masz czas na zrzeczenie się spadku całkiem albo przyjęcie z dobrodziejstwem inwentarza. Jak się zrzekasz całkiem to przechodzi na kogoś innego w rodzinie a jak przyjmujesz z dobrodziejstwem inwentarza to w najgorszym wypadku wychodzisz na zero i nikt po tobie nie dziedziczy.

Gość FDNFJDSJGDJGHD
ufff dziękuje za normalna odpowiedz uspokoiłas mnie , moj narzeczony dzis dzwonił do prawnika i cos tam ta baba gadałą ze zrzeczenie spadku nic nie da jezeli rodzice nic po sobie nie zostawią, nic wybierzemy sie do notariusza i sporzadzimy jak najszybciej taki akt , pozdrawiam

Gość pracownica banku
Jednak banki zatrudniają ocenie firmy windykacyjne, które umieją postraszyć i uprzykrzyć życie dłużnikom :) Nie chcemy w końcu mieć strat :) Także chytra dziewczyno jeszcze o nas usłyszysz :)

Gość spokojnie!!!!!! tylko
Autorka jest chytra bo nie chce płacić czyichś długów? Według mnie to normalne zachowanie, dziwne byłoby gdyby wzięła to na siebie. To teraz ona ma spłacać długi za rodzicow i sama żyć na kredyt, który potem mają spłacać jej dzieci i same będą żyć na kredyt i kółko się zamyka. Zgłupieliście ludzie z baków?

Gość samotnik?
a ten pierwszy kredyt to na co szedł skoro go wzieli to chyba cos kupili ? 40 tyś to nie tak duzo...

Gość pathgareth
Jesli masz dzieci niepelnoletnie musisz sie zrzec takze w ich imieniu. Jesli tego nie zrobisz dzieci przejmą spadek.