Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pepuszek maluszka

martwie sie o pepek mojego synka

Polecane posty

Gość pepuszek maluszka

moj synek ma ponad tydzien.kikut jeszcze jest,ale ledwo ledwo,a pod nim taka jakby zolta ciecz-wyglada jak ropa.zadzwonilam to poloznej,ale powiedziala,zeby sie nie martwic i jutro go obejrzy....caly czas sie martwie.jak wygladalo odpadanie kikuta u Was?boje sie,ze to cos groznego:(

Gość mamuśka......
kikut odpadł po 12 dniach i było troszkę zaczerwienienie wkoło ale dalej smarowałam i przeszło

Gość spokojnieeeie
nie zamartwiaj się, to napewnoi nie jest nic groźnego!:) z pępuszkiem dzieją się czasem różne dziwne rzeczy, ale małemu nic nie będzie dopóki nie leje się krew strumieniem:)

Gość pepuszek maluszka
obyscie mialy racje...:)moze jestem przewrazliwona,ale to naprawde nieciekawie wyglada:/wszystko prawie ladnie zagojone,a tu cos takiego...

Mojemu odpadł w 3 tygodniu. Im grubsza pępowina, tym dłużej odpada.

Gość to z pewnoscia to
Ziarniniak pępka: Czasami miejsce po odpadnięciu pępowiny nie goi się prawidłowo. W dnie pępka pojawia się wtedy czerwony, sączący guzek. Jest to tak zwany "ziarninik pepka". Ziarniniak jest to przerastająca, zakażona i nie gojąca się tkanka ziarninowa. Stan ten w każdym przypadku wymaga konsultacji lekarza. Leczenie polega na stosowaniu maści z antybiotykiem, częstej toalety pępka, a w wybranych przypadkach drobnego zabiegu polegającego na podwiązaniu szypuły ziarniniaka.

Gość to z pewnoscia to
obowiazkowo wizyta u chirurga-przepisze specjalny płyn (robiony w aptece-po ktorym zybciutko pepuszek sie wygoi) płyn wypala ziarnine wiec trzeba uwazac zeby dotykac tylko tego miejsca

Gość pepuszek maluszka
kurcze:/teraz to sie zmartwilam:(poczytalam troche.niby nic groznego,a jednak:/jutro widze sie z polozna.nie mieszkam w Polsce i boje sie,ze to zbagatelizuja:/