Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gggggg342

czy przy in vitro jest mozliwosc wyboru plci?

Polecane posty

Gość gggggg342

wie ktoras z Was moze?

Gość kasia malusiennka i mama
tak jest mozliwa selekcja plemników i zaplodnienie komórki wybranym plemnikiem zenskim (co sie czesciej chyba zdarza gdyz dziewczynki sa od zawsze bardziej porzadana plcia wsrod rodziców) lub meskim.

Gość violonczela
wiesz kiedy wykształcaja sie narzady płciowe??poczytaj w necie to juz nie bedziesz takich głupich pytan zadawała.Nie kompromituj sie dziewczyno!

Gość violonczela
kasia pierwsze slysze ze tak sie da hahaha

Gość ktora to jest
Ty sie powaznie pytasz czy naprawde jestes kretynka???????

a o selekcji plemnikow slyszalyscie ze ja od kretynek nazywacie? zenskie sa ciezsze , meskie lzejsze w ten sposób zapladnia sie odpowiednio ciezzszym lub lzejszym plemnikiem oczywiscie jesli przyszli rodzice chcca takie rozwiazanie. poczytajcie troche.

tu jest chociazby opisane, co wiecej nawet bez invitro da sie to zrobic.. tak jak w tytule macie http://wyborcza.pl/1,87495,3936037.html

Gość oczywiście że się da
wybrać płeć!!! nie wiem czy w Polsce tak robią ale się da poprzez selekcję plemników i dopłaca się kilka tys zł!!! A co ma do tego to kiedy się wykształca płeć??? Jeśli chodzi o to że widać ją w ok 15 tyg to znaczy że ją wtedy WIDAC a nie że się dopiero wykształca!!! Chyba słyszałaś o plemnikach x i y więc plemnik ma określoną płeć!!! Idzcie się doszkolić dzeci!!!

Gość violonczela
" W końcu zaczęto podchodzić do sprawy bardziej naukowo - próbowano sortować męskie nasienie i oddzielać plemniki z iksem i igrekiem. Korzystano z tego, że chromosom X jest wyraźnie większy i cięższy niż Y. Odwirowywano więc plemniki lub rozdzielano je na specjalnych kolumnach, a potem odpowiednio spreparowane nasienie wprowadzano do dróg rodnych przyszłych mam. Efekt był nieco lepszy niż w przypadku sposobów naturalnych, ale liczba pomyłek wciąż tak duża, iż specjaliści ostrzegali, że sprzedawanie tej techniki ludziom jest po prostu nieprzyzwoite." jak widac sami pisza ze sa pomyłki wiec sie nie da:)

dokaldnie, trzeba byc nie wiem jak zasciankowym by nie wiedziec o taiej mozliwosci. i te teksty.. a nie wiesz w ktorym tyg wyksztalcaja sie narzady plciowe :) otorz drogie panie, juz sam plemnik sam w sobie ma w sobie chromosom x lub y co jest odpowiednio chlopcem lub dziewczynka. jeszcze cos wytlumaczyc ?

do oczywiście że się da dziękuję jesteś mądrą osobą a panie które myślą ze płeć się kształtuje dopiero po zapłodnieniu hmm.. nie mogę opanować śmiechu :d

violonczela dokladnie tak jak i idac na operacje nie masz 100proc pewnosci ze przezyjesz tak samo jak i wychodzisz z domunie wiesz czy na 100 proc wrócisz. ot zycie :)