Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Polecane posty

Hej wszystkim! bylam u lekarza na usg i powiedzial mi ze mam malo wod plodowych. Tzn w najnizszej normie chyba 6. Bardzo sie boje bo czytalam duzo w internecie i niektore kobiety rodzily zdrowe dzieci. Ale przeczytalam tez ze to moze spowodowac niedorozwoj dziecka np wykrzywienie konczyn:( ,problemy z nerkami lub nawet obumarcie. Bardzo sie boje bo nie chialabym zeby moja dzidzia byla chora:(( Pomozcie jesli mozecie i opiszcie swoje sytuacje jesli ktos mial z tym do czynienia. Ogolnie malo przytylam i brzuszek tez mam maly jak na 35 tydz. Pomocy!!

a powiedz mi co lekarz mówił na temat dziecka? ja miałam odwrotnie - za dużo wód płodowych lekarka w łodzi - specjalistka znana na całą Polskę powiedziała do mnie, że problem jest gdy nie wiemy nic o dziecku a wiemy, że jest za mało lub za dużo wód, bo to może ale nie musi świadczyc o obecności różnych powikłań, jeśli natomiast wiemy że z dzieciątkiem jest ok, wymiary kończyn, przeziernosc, waga - wszystko jest w normie, to nie ma się czym przejmowac - poprostu taka ciąża

jesli chodzi o normy to ja pamietam ze najlepiej jest miec między 7 a 20, ale lekarze mówią że dopuszczalnie jest między 4 a 24, ja miałam 19,7