Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość napalonablanka

Brak rozmowy w związku

Polecane posty

Gość napalonablanka

Jesteśmy ze sobą ok. 3 lat i jakoś tak on zamilkł, nie rozmawiamy już tak jak kiedyś. on mówił co czuje co myśli, aż byłam zdziwiona -jak nie facet, dużo rozmawialiśmy, opowiadał mi o sobie... Poruszaliśmy trudne i ciezkie tamety, o nas, o uczuciach, kazda sytuacja była pzregadana i wtedy sądziąłm ż etak juz bedzie - jak się bedzie coś działo to na pewno bedziemy o tym rozmawiac. Teraz juz tak nie jest. Mówie, pogadajmy, mów coś, czemu milczysz... On za to lubi kiedy ja opowiadam co mnie spotkało, co w pracy, co u znajomych itd, a normalnie ok - przytula się, jest fajnie. Tylko ten brak rozmó :O brakuje mi tego i mówie mu o tym - on - a co mam mówić?? :O

hehe "mów cos" :D no i co powiedziec?... na rozmowe trzeba miec nastój i trzeba miec cos do powiedzenia. o czym ma ci gadac jak sie nic nie dzieje i wszystko jest OK i bez zmian?...

Gość napalonablanka
to co? już zawsze będziemy tak siedziec i milczeć??:O Kiedys wszytsko wydawało mu się ważne i wszystko mi oowiadał. Chodzi mi o zwykłe rozmowy, mówill o rodzicach, że bart to, znajomy pojecha gdzies, w pracy cośtam, że myśle że może coś... cokolwiek! Zwykła komunikacja. Łapie się na tym, że wspólni znajomi kiedy ze mną rozmawiają wiedzą więcej niż ja :O i wtedy mi głupio ż emój facet zapomniał albo uwazał ze to nieważne i mi czegoś nie powiedział :( oczywiście mówi emu o tym, a on jakoś tak... bez entuzjazmu. Na dłuższa mete to jest wkurzające :O

Gość napalonablanka

Gość napalonablanka
nikt tak nie ma ? :(

Gość unikanie bliskości
po prostu facet unika bliskości , zapytaj znawców jakie są powody unikania bliskości przez faceta rozmawianie o wszystkim jest sposobem na budowanie bliskości widocznie to typ bojący się bliskości i jeszcze jedno.takie nierozmawianie powoduje że ty skaczesz koło niego i zabiegasz o jego uwagę, to tylko ty się starasz o rozmawianie, a w przyszłości to ty WYŁĄCZNIE będziesz starać się i dbać o WAS sprytny facecik, już wpadł na to że wystarczy tylko mniej kochać, nie rozmawiać, i już trzyma babę pod butem Ty już zabiegasz o jego uwagę i rozmawianie, to TY zabiegasz, a nie on, to TY się starasz a on ma to głęboko gdzieś, bo tak chce i tak lubi Teraz rozumiesz już, że jak druga osoba nie chce rozmawiać, to nie ma takiej siły aby rozmawiała.........teraz zrozumiesz jakim idiotyzmem jest mówienie kobietom aby rozmawiały, bo tylko rozmowa, w sytuacji gdy partner nie chce rozmawiać. Czasami pomaga stosowanie działania zamiast rozmawiania.........życie nie lubi próżni, jeśli masz w sobie potrzebę rozmawiania i dzielenia się życiem z drugą osobą to podpowiadam ci że podobno na świecie jest ponad 6 miliardów ludzi i niektórzy pragną rozmawiać.

Gość napalonablanka
a czy wg ciebie on unika bliskości' jesli ciągle mnie przytula, całuje, chce byc bliskie i przymnie, spotykamy sie niemal codziennie, robimy razem zakupy, wychodzimy wszedzie i to on dąży o tego by być przy mnie, ma potrzebe ciąglego kontaku Czy on 'unika' bliskości? :O

Gość napalonablanka
ma to dla ciebie wielkie znaczenie? bo dla mnie żadnego nick jak nick, nie ma genezy, historii ani pochodzenia :O

Gość napalonablanka
może coś na temat? :O

Gość upuppupuii

Gość amaletta
ja ustosunkuję się tylko do frazy: sprytny facecik, już wpadł na to że wystarczy tylko mniej kochać, nie rozmawiać, i już trzyma babę pod butem Ty już zabiegasz o jego uwagę i rozmawianie, to TY zabiegasz, a nie on, to TY się starasz a on ma to głęboko gdzieś, bo tak chce i tak lubi Ktoś ci mówił już, że twoje komentarze świadczą o daleko posuniętej megierowatości i kompletnym braku empatii?

Gość napalonablanka
......dlatego nie komentowałam zbytnio tych 'wypocin' :D

Gienek no mow ze cos? -ale co mam mowic No Gienek,no kochasz mnie czy nie? -no No Gienek,oco ci chodzi? -no Gienek co "no"? -no,no mowie przeciez no Gienek ja juz chyba zwariuje pozdr.;)

ja tez to przerabialam, najpierw było multum rozmow pozniej zapadła cisza :P a ze jestem z natury osoba wygadaną to ja dalej mowiłam. W końcu doszło do tego, ze ja opowiadałam a on "aha", "no" itp. Przestałam, nie mowiłam co było w pracy, w szkole, co u moich znajomych to sam zaczął wypytywac, opowiadac, dopytywac :) Jesli u Ciebie to nie poskutkuje to nie wiem jak Ci doradzic...

Gość napalonablanka
ale on normalnie interesuje się tym co robie, co się dzieje, nie olewa mnie jak ja mówie :D Poskutkuje... nie musze stosowac na razie tego chwytu ;) Faceci chyba tacy po prostu sa ... i trzeba się do tego przyzwyczaic (?)

no to nie rozumiem, w 1 poście piszesz ze on nic nie mowi, ze jusisz go prosić o to, zeby coś powiedział a teraz ze on jednak rozmawia... to w czym jest problem? chcesz cale zycie wałkowac trudne tematy ktore juz dawno zostały przewałkowane?

Gość magdaaaaaaaaaaaaaaaa1
ja jestem mężatką od 9 lat,u nas tez jest podobnie z tym ze mój mąż gada wiecznie jak najęty:P co w pracy ,jaka nowa gra na kompa...ja to wszystko juz znam na pamięc więc tylko odpowiadam "acha" ewentualnie "ychy" :P Taka juz jest kolej rzeczy.Ja mówie mężowi o swoich rozsterkach czy on mi,jesli są problemy rozwiązujemy je razem,ale tyle czasu razem już i po takim czasie zawsze sie coś zmienia..taka kolej rzeczy,ale jestesmy udanym małżeństwem więc się nie martwie:) Nie zawsze jest i bedzie tak jak na początku,musisz się z tym oswoic.I nic sie nie martw:)

Gość estfb
norma! ni szukaj dziury w całym ;)