Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość frrffrfr

gdze to zgłosić podejrzewam ze facet oszukuje ludzi!

Polecane posty

Gość frrffrfr

Znalazłam ogłoszenie w sprawy pracy.Pan kierownik dziełu zatrudnienia proponował prace od zaraz bez doświadczenia nawet mnie nie widział a juz na drugi dzień umówił mnie z szefem celem podpisania umowy..P{raca miałabymc w sekretariacie w zachodniej firmie za 2500tys.bez doświadczenia.Pytam o siedzibe firmy na co pan odpowiada że njpierw jest szkolenie za 100zł i umówi mnie na miescie z szefem bo nie wie gdzie szef wtedy będzie!!!Trzeba byc debilem zeb sie nie zorientowac że podpucha!Mją mi płacić 2500tys i jeszcze opłacac studia a nie mogą wyłozyc 100zł!!I dlaczego nie podał adresu!Chciałabym zeby nikogo nie oszukiwał bo wiem ze ludzie są naiwni 100zł to mala kwota i nikt nie bedzie się o to procesował ale facet oszuka 20 młodych osób i ma 2 tys!!Podobno po paru dniach mają zwrócić 100zł!ma to mieisce w łodzi...powiedzicie czy ktos sie tym zajmie?

Gość frrffrfr

Gość policja powinna sie przygladac

słyszałam o tych ludziach, biorą po 100 , 200 zł za taką kwotę sie nie ściga , kilku ludzi których znam dało sie nabrać

czyli nie znasz nawet nazwy tej firmy?? bo jeśli znasz nazwę i adres to mozesz sprawdzić w urzędzie gminy czy taka firma jest zarejestrowana...

Gość frrffrfr
nie znam nic facet nic nie powiedział!!ALe wiem ze to soszustw strasznie manipoulowął przez tllefon na 100% oszust mozna by zrobić prowokacje przyszłabym a ktos by przyszedł ze mna i by go zgarneli!!Oni sa bezkarni bo nikt za 100zł nikogo nie sciga a zarabiają na biednych i naiwnych!Nawet nazwy firmy nie podał miał mnie umawiac na miescie

Gość frrffrfr
nie musze już sprawdzac ja po prostu wiem!!NAwet mnie nie widział a szczuł mnie taką pensją!Wiem ile zarabia sie w biurze firma zachodnia a jezyka tez nie chcial!!Miałam przyniesc mu kserokopie dowodu i dokumenty u konczenia szkoły (nawet nie powiedział jakiej bo go to nie obchodziło)i 100zł jak pytałąm o doświadczenie to powiedział że niepotrzebne bo to odbieranie telefonów i faksów to po co trzy dniowe szkolenie za 100???Chcą mi opłacać studia a nie mają 100zl!!!!

możesz pójśc z tym na policję... nie musisz składac zaraz doniesienia tylko poinformować, że taka sytuacja miala miejsce...w razie większej afery każdy sygnał może sie przydać...

Gość frrffrfr
ale ja bym chciała żeby nie zdąrzył oszukac naiwnych przeciez mozna zrobic prowokacje podam numer i sami sprawdzą jakie to dziwne

jak pójdzie na policję ? myślisz trochę ? Oni są sprytni, działają już kilka lat.A za kwote 100 zł policja doniesienia nie przyjmie

Gość nic nie zrobisz
bo 100 zeta placisz za szkolenie ,nie za gwarantowana pracę,więc szkolenie mozesz odbyc co nie oznacza dostania pracy ,po2 do 450 zeta niska szkodliwosc czynu ,pewnie jakas firma akwizycyjna a oni maja tak to sformuowane ze nie do podwazenia

Gość nic nie zrobisz
po3 nie zaszło ani wyłudzenie ani przestepstwo tyylko podejrzenie a ty nawet nie masz rozmowy nagranej

Gość frrffrfr
to nie ma na to rady!!!Ok 100zł-mnie nie oszukał bo sie nie umówiłam ale wezmie od 20 osób 100zł i ma juz 2 tys!!!Ciezko mi uwierzyc że nie ma na to paragafu to jest oszustwo jak kazde inne nie wazne czy 100zł czy 1000!:OPieniądz to pieniądz!DLa jednego 100zł to tydzień wyżywienia!!!ksiązki dla dziecka!!!

aliksandra - tak sie składa że myślę :D i tak - za przywoleniem ludzi - oni ciągle istnieją - bo to tylko 100 zł.... ale jak ktoś wspomniał - przy 20 osobach to już 2000 zł...

Gość frrffrfr
podejrzenie?????KAzdy Myślący czlowiek po takiej rozmowie wie że oszustwo1!!nie wazne czy firma akwizycyjna czy nie!To nie ma znaczenie.Powiedział że bez wpłaty za szkolenie nie bedą mogli dać umowy o prace i jakoś tak "ciekawie"to tlumaczył

Gość vfevefv
przyjmie zgłoszenie bo to jest oszustwo na masową skalę a nie jednorazowa kradzież w kiosku z drożdzówkami :-O zgłoś na policję

Gość frrffrfr
są jakies numery instpekcja pracy czy coś gdzie mozna przynajmniej zsygnalizować...zeby miec sumienie czyste???

wystarczy że zmieniają nazwę firmy, działalności albo właściciela i już nie są karani no pomyślcie trochę, wiem że tak działają ci oszuści i zarabiają , dają ogłoszenia do gazety a wy myślicie że takie mądre jesteście i ich załatwicie w tej Polsce tak jest , jak na Białorusi

Gość nic nie zrobisz
masz dowody? zaszło faktycznie oszustwo/ nie nie masz swiadków ani dowodow wiec sorka nie do mnie z buzia ,takie jest prawo,i niestety jak ktos jest cwany to to wykorzystuje a placisz za szkolenie! nie za prace ,powiedza poszkoleniu ze nie spelniasz wymoghów i sie możesz wypchac

Gość frrffrfr
nie msyle ale chyba warto próbować nie????A nóz sie uda albo chociaż nerw troche popsuje oszustą jak mozna sie tak poddawać?Najgozej to nic nie robic!!!

Gość nic nie zrobisz
to se skladajcie ,zycze powodzenia:)

Gość frrffrfr
a może iść na to spotkanie z szefem i wziąć ze sobą paru kumpli ? Jak by co to facet wyląduje w szpitalu :P

Gość frrffrfr
Dobrze...ale na zdrowy rozum widac wlasnie że to oszustwo!!oszustwo i manipulacja!!To mam zaplacić 100zł żeby zdobyc dowody nagrac apotem nie odzyskać kasy!!????Ludzi e ja mam to dzies ja sie nie dałam i nie dam nabrac jestem spostrzeawcza i jak ktos mi mówi takie pensje i nie pyta o wykształcenie to wiem co jest rane.Chą opłacac studia a nie mają 100zł!Ja to mam dzies tylko mysle o naiwnych,moz ekeidys wasza przyjaciółka,albo siostra czy rodziczostanie tak oszukany wtedy inaczej byście gadali

Gość frrffrfr
frrffrfr a może iść na to spotkanie z szefem i wziąć ze sobą paru kumpli ? Jak by co to facet wyląduje w szpitlu To był podszyw:O:OAle jesli ni ebałabym sie wymiaru spawiedliwości to oczywiscie ze bym sie nie zawahała

Gość nic nie zrobisz
nie wnerwiaj sie ,kazdy byl kiedys oszukany wiec juz nie pieprz ,pisze ci ze takie jest prawo i tyle chesz walczyc próbuj ,zadzwon najlepeij sobie teraz na policje i spytaj czy przyjma zgloszenie i sama zobaczysz

Gość jesli masz dyktofon
to nagraj rozmowe, cale spotkanie i idz na policje tez nagraj rozmowe z policja jesli Cie oleja to wyslij do Uwagi na TVN i bedzie afera na cala polske, ze policja jest do bani, bo broni takich oszustow ja bym tak na Twoim miejscu zrobila, tym bardziej ze mam dyktofon

Gość frrffrfr
a inspekcja pracy sie nie zajmie czymś takim

Gość frrffrfr
hm...no wąłsnie ja oszukana nie zostałam....dlateo moze faktycznie mnie zleja..Ale to mam pozwolic zeby mnie oszukali jak frajerka?Ja tak naprawde nei znam szczeółów oszukana nie zostalam wiec...eh...