Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zielonawrona30

od kiedy czulyscie ruchy dziecka

Polecane posty

Gość zielonawrona30

Pare dni temu skonczyl mi sie 18 tydzien. tydzien temu na wizycie polozna wyczula dzidziusia przez brzuch I radzila samej w spokojnej chwili 'pomacac', ale ja ani od srodka, ani od zewnatrz tego nie czuje.

Ja jestem w 19 tygodniu według lekarza a wedgłu moich obliczen w 20. I powiem ci ze ruchów dziecka jeszcze nie czuje...ale od jakiegos tygodnia gdy leze na plecach tak plackiem to czuje u dolu dziecko, tzn po jednej stronie np czuje jak mam takie wypulchnione miejsce jakby sie wypielo w tym miejscu i wiem ze to dziecko bo gdy ja trzymalam tak reke ciepla na nim to byl w tym samym miejscu cały czas a jak kazalam mezowi zobaczyc a mial bardzo zimna reke to sie schowalo ucieklo sobie. Widocznie poczulo zmiane temperatury. Musisz sie wsłuchac w swój organizm. Ja tez wyczekuje pierwszych ruchów. A moge je chyba pozno odczuc ze wzgledu ze nie jestem szczupla i mam troszke tłuszczyku

Gość zielonawrona30
Ja czasem czuje takie pulsowanie, jak przycisne reke w okolicy pepka - ale nie zawsze, czyli to nie moga byc moje jelita itp ;-)

Hej ja jestem w 37 tc a pierwsze ruchy dziecka takie delikatne poczulam w 17 tc a plec znam od 16 tc :)

Gość hanqas
Pierwsze ruchy dziecka czułam ok 18-20 tg. To bylo jak bulgotanie w brzuchu - takie motylki. Mozna pomylić z ruchami robaczkowymi :) ale mysle ze jak sie pojawi to bedziesz wiedzieć, że to jest to.

Gość zielonawrona30
Za tydzien, jak skoncze rowno 20 tygodni, mam usg, to moze mnie to uspokoi