Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość siedze od wczoraj zblazowana

Jak byscie zareagowali?

Polecane posty

Wynajmuje pokoj w "mieszkaniu studenckim". Jest tu osobny pokoj, typu garderoba, bo w pokoju nie ma szaf - bardzo malutki. Wczoraj zagladam do mojej, a tam nie ma mojej kurtki. Nie tyle, ze chcialam wyjsc, przygotowywalam rzeczy na rano (zawsze tak robie) i akurat zwrocilam uwage na ta kurtke. Nie chodze w niej, to prezent, zakladalam ja na specjalne okazje albo czasem w domu, zeby sie lepiej poczuc (taka z Meksyku, typu rodem z westernow, sliczna, cudowna, wymarzona). Nie ma jej! Ja w szoku. Nikogo w domu! Dzwonie do jednej z wspollokatorek, bo zawsze sie mnie pytala o rozne pozyczanie ciucjow, a ja zawsze mowilam ze ja nie pozyczam. I mi mowi, ze wziela, ze chciala zapytac ale mnie nie bylo, ze komorke wylaczona mialam. Faktycznie - mialam akurat spotkanie w pracy, moze dzwonila wtedy. Cala noc siedzialam, zasnac nie moglam. Wrocila nad ranem! Oddaje mi szmate, a nie moja kurtke :O Ja przez 5 lat tak o nia dbalam, ze wygladala jak nowka niesmigana, a ta mi daje szmate, nie wiem musiala ja wyprac chyba ale nie sadze, bo przeciez by nie zdazyla wyschnac, poza tym capi petami strasznie. I z usmiechem tna twarzy mi oddaje "prosze". Zamurowalo mnie ale zaczelam po chwili "litanie" (jak to ona pozniej nazwala". A ona, ze przeciez kurtka jest do noszenia to jak jej nigdy nie uzywalam, to czemu sie dziwie, ze jak w koncu po uzyciu wyglada zwyczajnie jak noszona. Ze rzeczy od noszenia sie znosza!. Ja niawet nie pomyslalam o jakims odkupywaniu czy cos (nie dostalaby jej, bo kupiona byla w Meksyku przez znajoma :( ). Ale dobila mnie jej postawa, zeroskruchy. Wzielam urlop na zadanie w pracy i siedze tak od rana, zlana lzami, na srodkach uspokajajacych. Nie wiem czy sie scierac, czy starac sie zapomniec, bo to i tak nic nie da, tylko mi nerwy zszarpie :( Kurtka nie dosc ze cenna to miala dla mnie znaczenie sentymentalne :( Uzywalam jej do patrzenia i podziwiania, nie do ubierania, byla dla mnie jak eksponat. Teraz jej nawet w szafie powiesic nie moge, bo wszystko mi przejdzie tym smrodem :(

Gość CDex
ha ha ha zryty beret czy primek?

Gość zdzirsonównaaa orencz
takie kwestie sie leczy🖐️

ja bym koorwie nie darował... wrzuć kurtkę do pudła, połóz na jej łóżku i niech ci zwraca kase ... daj jakis mały rabat, bo nie była przeciez nowa..

Gość wybierz z jej szafy
najlepsza rzecz i potraktuj jeszcze gorzej niz ona twoaja kurtke:D

tez myslalam o tym, zeby jej cos zniszczyc ale ja z natury nie potrafie nic specjalnie niszczyc... Nie sadze by mi to humor poprawilo... Ja nawet nie wiem ile ta kurtka kosztowaala, bo to byl prezent. Ludzi, u ktorych kiedys pracowaalam poza tym, ze mi zaplacili to jeszcze dostalam taki prezent, bo wiedzieli ze jest to, mozna by powiedziec, marzenie mojego zycia. Teraz to marzenie lezy zmiete u moich stop, a ja nie wiem co popczac ze soba :O

Gość CDex
wypraw jej pogrzeb z honorami popytaj w najniższej jednostce wojskowej, może za niewielką opłatą zrobią oprawę salwami

Gość nie chłopak
idź do jakiejś dobrej pralni i pogadaj z paniami, może uda się uratować tą kurtkę. Oczywiście rachunek przedstaw koleżance. Co zrobić z koleżanką? nie wiem, nigdy nie spotkałam się z takim chamstwem.

No tak zrobie, nie pozostaje mi nic innego. Czuje sie jakby ktos zbrukal moja swietosc :O Juz sam fakt, ze ja wziela i uzywala...

Nie ma takiej w Polsce pewnie :( Poza tym taka kurtka to dla mnie luksus. Nie przelewa mi sie (inaczej nie miaszkalabym nigdy w mieszkaniu studenckim!) i taka kurtka to ostatnia rzecz jakiej potrzebuje. Nie lubie marnowania kasy na glupoty. A to byl prezent - zupelnie cos innego.

Gość CDex
:D:D:D:D:D a pelikany łykają :D

dla niej na pewno blaha... Dla mnie to niepojete, ze tak lekko to potraktowala :O A zaluje, ze na policje nie zadzwonilam. Chociaz to i tak nic by nie zmienilo... I nie moja wina, ze dzis prima aprilis, chcialabym zeby to zart byl. Wlasciwie jak mi oddawala ta kurtke z tym usmiechem na twarzy to moglabym pomyslec, ze to zart nawet. Ale stracilam rachube czasu, teraz mi sie przypomnialo, ze 1 kwietnia. Tak, swietnie sie zaczal. Zart wszechczasow