Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość reflukssss

BŁAGAM KTO Z WAS ROBIŁ KIEDYKOLWIEEK RTG PRZEŁYKU Z KONTRASTEM??

Polecane posty

Gość reflukssss

Czy to mozliwe ,że moja siostra młodsza majac straszne dolegliwosci typu zgagi ,pieczenie za mostkiem ,pokarm cofajacy sie do gardla ,odbijania ciągłe..i najgorsze nonstop jak je nie moze przelykac bo na srodku mostka w przełyku mówi ze jej jedzenie ciezko przechodzi i czuje straszny ból tam rozpierający i nawet tabletkii jej stają tak i nie przechodzą .. i zrobila rtg przelyku z kontrastem a tak nic nie wyszlo ..zadnych uchyłków przelyku i nic..a przeciez przełym ma na pewno zwężony bo tak jak mówie nie przechodzi jej normalnie jedzenie ani nawet tabletkii..

Gość reflukssss2
NA JAKIEJ SZYJI?

Gość 127nhbg6768
A miała robioną gastroskopię?

Gość reff8f8gfg
ma szyje ale to niee o szyje chodzi..probelm jest w tym ze ma przepukline rozworu przełyku i chyba refluks...i rtg nie wykazalo nici zlego w przelyku mimo tego ze ona przelykac juz nie daje rady bo tak jakby bylo zwęężenie jakies

Gość kitkaaaaa kiteczka aaa
od urodzenia tak ma czy te cyrki sie zaczely jakis czas temu?

Gość 127nhbg6768
Może pogadajcie z innym lekarzem. Po zrobieniu gastroskopii wszystko powino być juz jasne. Jest tutaj nawet gdzies temat o tym badaniu. Bez gastroskopii to takie leczenie w ciemno. No ale ja nie jestem lekarzem. A dlaczego wada serca ma przeszkadzać w tym badaniu? Przecież do niego nie trzeba podawac narkozy? Ile lat ma siostra?

Gość DO INNEJ NO NIE WIEM
nie ma tak od urodzeenia tylko od roku ..

Gość DO INNEJ NO NIE WIEM
a siostra ma 26 lat ma częstoskurcz serca nadkomorowy i krązenie hiperkinetyczne ma mieic ablacje robioną .taki zabieg gastroskopia moze wywolac atak czestoskurczu dlatego jej nie zalecają

to idzcie do prywatnego lab i zrobcie badanie z krwi na helicobaktera jesli to nie wyjdzie to podobne objawy moze dwac chlamydia pneumonia oraz borelioza. Najlepiej wyprosic u lekarza lek metronidazol, wziac go kilka dni potem nie brac ze 4 dnii dopiero zrobic testy na te choroby, bo bez tej prowokacji lekami nie wychodza za czesto. chlamydia pneumonia test elisa w klasach IgA, IgM, IgG borelioza test western blot

a z sercem tez sie zaczelo rok temu? czy od urodzenia ma jakas wade?

Gość ty kiteczka napisz jeszcze
ile kosztuja iga ,myslisz ze rodzinny da jej od reki na te badania,to sa badania immunologiczne ,a do immunologa sie czweka nawet 9 miesiecy,a prywatnie te badania kosztuja bagatelka 450 zł, tutaj zostaje tylko gastro,mnie wyszla na trg ale i tak musialam gastro robic ,sa specjalne sondy węzsze ,poszukajcie czegos takiego a siostra ma typowe objawy refluksu

iga igm i igg po 60 pln w Diagnostyce, western blot oklolo 240pln, helicobacter okolo 35 pln. wyniki najpozniej po 3 tyg. skierowania raczej nie dostanie taka sluzba zdrowia nasza. dlatego pisalam o prywatnym lab. refluksu jak nie jest urodzeniowy nie dostaje sie ot tak, jest on wynikiem najczesciej jakiejs bakterii, podalam ktore choroby moga wywolywac takie efekty. Jesli beda chieli to skorzystaja z moich rad, jesli nie to beda dalej latac od lekarza do lekarza i w sumie poniosa wyzsze koszty

Gość dzieki kochane
ale siostra robila tes na helicobacter i niee ma tej bakterii

Gość dzieki kochane
siostra nie ma helicobactera bo robila testy

Gość niedługo będzie mała
a może to rak przełyku? sorka, ale nic innego mi nie przychodzi do głowy przy tych objawach:(

to zrobcie jak pisalam - metronidazol, a potem testy na chlamydie i borelie poza tym czuje sie dobrze? wlosy nie wypadaja? stawy nie bola? nie strzelaja? miesnie, nogi, nie bola? wzrok sie nie pogorszyl? z sercem problemy od urodzenia czy tez sie zaczely rok temu?

Gość gość
Wiesz ja jutroj jade na RTG i mam również takie zaburzenia jak twoja siostra może powino się powturzyć RTG to nie możliwe żeby nic nie wyszło i niech o tym nie myśli bo to bardziej blokuje dostemp przylku

Gość gość
Kto moze wystawic skierowanie na te rtg

Gość Aleksandka
ja polecam rtg na piwnej 22 w krakowie. DOstałam się tam bardzo szybko w zasadzie z ulicy i wszystko szybko załatwiłam, zdjęcie, od razu płytka, a wynik wysłali mi następnego dnia na maila. no super. tu znalazłam ich stronę www.praktyka.info.pl