Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość justyna1983233

Ciągły kaszel

Polecane posty

Gość justyna1983233

witam mam taki problem jestem mamą 20 miesięcznego Alanka i nie pokoi mnie u niego kaszel jest on mokry zdarza sie on w nocy gdy spi 1lub2 razy w nocy pozniej nad ranem i pare razy w dzien. w dzien też słysze jak charczy alankowi w gardle dodam ze niedawno byl przeziebiony ale nie dostal antybiotyku tylko syropy kropelki wykrzstuśne i krople do nosa niewiem czy taki kaszel jest normalny u dziecka lekarka powiedziala ze gardlo jest czyste i to moze byc przez ogrzewanie w domu i suche powietrze jesli mozecie to poradzcie cos

Gość nie no gdzie tam
ALAN to ja mam radio CB w samochodzie. Nawet do psa nie pasuje.

Gość justyna1983233
ja się ciebie nie pytam o imię idioto niewiesz to nie pisz a pies to ty masz na drugie

A ile Dziecko ma stopni C w pokoiku gdzie śpi? Zalecana to 18-19 st. do tego przynajmniej godzina wietrzenia przed snem. Rozwieś w pokoju (jeśli się da) mokre pranie, to poprawi nawilżenie powietrza. Nie polecam (bo mnie równo odradzało kilku lekarzy) nawilżacza powietrza ponieważ w zakamarkach do których nie masz dostępu rozwijają się grzyby.........

Gość justyna1983233
w pokoju jest od 17 do 20 stopni a dziecko spi z nami w pokoju

Gość nie wiem ale ale
ty wiesz najlepiej czy ten kaszel jest krótko czy ma charakter przewlekły i właściwie jest bez przerwy od czasu do czasu łagodnieje ale potem znowu jest u małego dziecka przewlekły kaszel może być też spowodowany drażnieniem przełyku przez cofający się pokarm z kwasem z żołądka , jest to refluks żołądkowy małych dzieci, czasem się wydaje że dziecko jest zdrowe i gardło w porządku a kaszel się pojawia, ale tylko lekarze są w stanie stwierdzić skąd się bierze kaszel, nie należy wykluczać możliwości kaszlu od refluksu.

Gość nie wiem ale ale
aha, u dorosłych osób wskazówką że to jest refluks, jest prosty test, podaje się coś zobojętniającego na zgagę nawet jak zgagi nie ma tylko jest kaszel, i się obserwuje czy też pomogło na kaszel, jeśli po takiej tabletce kaszel się uspokaja to jest to wskazówka aby podejrzewać refluks ( u dziecka też), ale bez badań nic nie wiadomo

Gość nie chcę straszyć, ale
u mojego dziecka taki nocny kaszel, bez jakichś innych charakterystycznych objawów okazął się zapaleniem płuc. Dziecko osłuchiwało 2 pediatrów i niby było wszystko ok, dopieor zdjęcie klatki piersiowej pokazało, ze są nacieki na płuchach.

Gość justyna1983233
Dziś byliśmy lekarza i stwierdził że ten kaszel i to co chrapie w gardle to jest osadzone na oskrzelach lekarz powiedział że to wina grzania w domu i pogody jaka panuje dostał antybiotyk , syrop i krople wykrztuśne za 10 dni do kontroli dodam że dziecko kataru niema ani gorączki bawi się jest żywy i apetyt też ma dobry jak miał 9 miesięcy to też zachorował dokładnie na to samo ale mam nadziej że wszystko będzie dobrze ;)

• NAJŚWIEŻSZE

• 3
      Hej