Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

o chryste panie /

Dlaczego makarony i pieczywo białe są tuczące ??

Polecane posty

Gość llpp
Gowno prawda, wszystko jedzone w nadmiarze jest tuczace. W mojej rodzinie je sie bardzo duzo chleba, na kolacje po 3 kawalki, na obiad ziemniaki ze schabowym, czyli niby najgorsze polaczenie, a wszyscy sa szczupli, Makarony nie sa tuczace, to bzdura!! Jak juz to jakies tluste sosy. Przestancie wierzyc w brednie, ze weglowadany sa najwiekszym wrogiem czlowieka:O

Gość biedronka w paseczki
makarony wcale nie tuczą, myślę tu o dobrych makaronach włoskich, które nie wymagaja przelewania wodą po ugotowaniu.

Gość biedronka w paseczki
uwielbiam makaron i jestem szczupła:)

Gość llpp
Teraz modne sa niezdrowe diety a la Dukan czy South Beach gdzie wpieprza sie na umor bialko(co wcale nie jest zdrowe i strasznie obciaza nerki!) i ludzie mysla, ze to zdrowe, a weglowodany sa be.

A czyli można to jeść bez wyrzutów ?? :):) A jeśli chodzi o sosy, to sama sobie robie z cebulki, szynki i koncentratu pomidorowego :D Nie kupuje sosów i majonezu też nie jadam ;)

Gość powie mi ktos?
no co Ty..po pierwsze wszystko jedzone w nadmiarze tuczy, a po drugie makarony nie sa tuczace tylko staja sie takie gdy si je je z macznymi sosami. Ja jem tylko bialy chleb i duzo makaronow i jakos nie jestem gruba, nawet nadwagi nie mam

Gość
Mnie nic nie tuczy :D

Gość zdrowy jest razowy makaron

Gość nie lubie ....
wyroby z bielej maki to najbardziej tuczace weglowodany, ale jak masz normalna urozmaicona diete, w ktej masz tez zdrowe weglowodany (warzywa, owoce, pelne ziarno), to nie powinnas przytyc, pod warunkiem, ze bedziesz jadla male porcje i oprocz tego makaronu w potrawie bedzie bielko i tluszcz (zdrowy tluszcz, np. oliwa z oliwek). poczytaj sobie na necie jakies naukowe informacje na ten temat, bo tu wypisuja farmazony, jakoby tuczyl nie makaron tylko sos ;)

Gość gość
gowno prawda, ze nie tuczy, poczytajcie diety na mase i na zwiekszenie wagi ciala, wszedzie znajdziecie makaron, kasze i ryz. Ja sam na mase jadlem makaron i sie nim utuczylem :)