Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Koktajlowaaaa

Problem z babką z domu obok.

Polecane posty

Gość Koktajlowaaaa

Wynajmuje dom. Od poczatku była mowa, że umowę pisze z synem babki która mieszka w bliźniaku obok. (ona wyraziła zgode na to, chociaz dom nalezy do niej). A dziś ma pretensje o wszystko!!!! I w dodatku przychodzi nawalona do mnie. Ma pretensje o: - to, ze nie pale w piecu (moze nie mam takiej potrzeby bo mi cieplo?) - ze mam psa (choc wiedziala od poczatku ze go bede miec i nie miala nic przeciwko) - ze ona to bedzie wchodzila do domu kiedy bedzie chciala bo dom jest jej i ma do tego prawo, bo nie wiadomo ile tu pomieszkamy(chociaz informowalam ja ze jest umowa i sobie nie zycze zeby krecila mi sie po domu) - ze z szamba smierdzi i mam je wypompowac ( chyba wiem do cholery, glupia nie jestem! a poza tym pierwsze szambo maja wypompowac oni na swoj koszt, taka byla m umowa) - ze przychodza do mnie znajomi (logiczne chyba kazdy chce zobaczyc jak sie urzadzadziłam) - ze kolezanka ktora byla u mnie tydzien temu nie powiedziala jej gdzies tam dzien dobry (moze jej nie poznala?) chyba oszaleje!! szukac czegos nowego? czy olac ja? ja juz nie wiem.... troche wlozylam w to mieszkanie, wszystko kupilam nowe bo nic nie mialam... meble itd... Nie znajde tak szybko czegos nowego:( na ten dom czekalam 3 miesiace:(

Gość a co masz w umowie?

jak to co? ze place 3 stówy do 15tego kazdego mies ze w chwili podpisania umowy dostaje klucze ze uzywam domu w celach mieszkalnych i takie tam, nie chce mi sie jej szukac ale nie przyszlo mi do glowy ze musze w umowie poisac ze moga do mnie przychodzic znajomi i musze palic w piecu! szok. i nie chce zeby ciagle do mnie przychodzila wynajelam mieszkanie dla siebie a nie dla siebie i dla niej.

Chyba tak zrobie. zamiescilam wstepnie ogloszenie w necie. A za tydzien w gazecie zamieszcze jak sie nic nie zmieni... 3 tygodnie byl spokoj, nie wiedzialam ze zacznie przychodzic... wydawala sie normalna

Gość lllllllll
Miałam podobnie, wynajmowałam od babki która wiecznie o coś truła tyłek i w końcu się wyprowadziłam. Nie ma z taką świętego spokoju...

Gość wściekła na max-sa!
moja teściowa też wynajmuje i jak nie ma lokatorów w domu to tamm łazi i kąty przegląda żmija jedna , też uważa ,że jak jej dom to wszystko może. ta baba się nie zmieni , poszukaj czegoś innnego.

Gość cobieta
to może goń babę - przecież mimo wszystko masz umowę - i pieniadze biorą . Pewnie chciała by pieniadze i żeby chata pusta stała

Gość a co masz w umowie?
jak ci sie nie chce szukac umowy to se sama radz ,sa ogólne przepisy co do najmu a ja jasnowidzem nie jestem zeby wiedziec co twoi wlasciciele wpisali w umowie nrq

Uważałam ze skoro wynajmuje od kogos i jest umowa to ona nie maa prawa wlazic mi do mieszkania, ale widocznie sie mylilam. Az sie poplakalam. Chce sie budowac, ale jeszcze nie moge, nie mam za co, z kredytem na razie ciezko:( nie sadzilam ze jk sie wprowadze to przyjdzie mi sie wyprowadzic po mies czy dwóch

Gość popolika
tylko 3 stowy placisz?

Gość lllllllll
Bo nie ma prawa Ci wchodzic. Za prywatnosc tez płacisz.

Gość w sumie to sie nie dziwie
że każe palic w piecu , przeciez noca temperatura spada blisko 0, i może się boi ze jej dom zawilgocisz

Umowa najmu lokalu mieszkalnego Zawarta w dniu r. w pomiędzy: 1) , zamieszkałą w . przy ul. , legitymującą się dowodem osobistym , zwaną dalej Wynajmującą, a 2) ., zamieszkałą w , ul. , legitymującą się dowodem osobistym ., zwaną dalej Najemcą, o treści następującej: 1 Wynajmująca oświadcza, że jest właścicielką lokalu mieszkalnego o pow. .mkw., składającego się z .pokoi, przedpokoju, łazienki i kuchni, położonego w Warszawie przy ul. .. 2 Wynajmująca oddaje Najemcy do używania ww. lokal wraz z wyposażeniem (lista przedmiotów zostaje załączona do niniejszej umowy w formie załącznika). 3 Umowa zostaje zawarta na czas nieoznaczony. 4 Najemca zobowiązuje się do zapłaty Wynajmującej czynszu najmu w wysokości .. (słownie: ) zł miesięcznie. Czynsz będzie płatny z góry w terminie do .. każdego miesiąca. 5 Opłaty za wodę, gaz, c.o. i energię elektryczną pokrywa Najemca. 6 Najemca zobowiązuje się do wykorzystywania lokalu wyłącznie na cele mieszkaniowe. 7 Wydanie lokalu Najemcy nastąpiło w dniu dzisiejszym. 8 W kwestii wypowiedzenia niniejszej umowy zastosowanie mają przepisy Kodeksu cywilnego oraz ustawy z 21 czerwca 2001 r. o ochronie praw lokatorów, mieszkaniowym zasobie gminy i o zmianie Kodeksu cywilnego. 9 Po ustaniu stosunku najmu Najemca zobowiązany jest zwrócić lokal Wynajmującej w stanie niepogorszonym. 10 Dla zabezpieczenia roszczeń Wynajmującej z tytułu czynszu najmu oraz z tytułu naprawienia ewentualnych szkód Najemca wpłaca kaucję w wysokości .. (słownie: ) zł, co Wynajmująca potwierdza. 11 W sprawach nieuregulowanych umową zastosowanie mają przepisy ustawy o ochronie praw lokatorów, mieszkaniowym zasobie gminy i o zmianie Kodeksu cywilnego oraz przepisy Kodeksu cywilnego. 12 Zmiana umowy wymaga formy pisemnej pod rygorem nieważności. 13 Umowę sporządzono w dwóch jednobrzmiących egzemplarzach, po jednym dla każdej ze stron. Wynajmujący Najemca (własnoręczny podpis) (własnoręczny podpis) Załącznik: Lista przedmiotów w lokalu. cos takiego

Gość cobieta
jak ma ogólne warunki - bez żadnych rozszerzeń - to baba nie moze po domu lazić - ale szambo spada na nią . ale z drugiej strony normalni ludzie potrafią sie dogadać co do rzeczy poza umowy a z nienormalnymi nawet umowa nie pomoże- zawsze będa sie czepiać

Ale ja pale w piecu! poza tym biorac ten dom, byl on spalony, zawilgocony, z popekanymi rurami! wszystko malowalam na swoj koszt! kladlam panele bo dechy z podlogi byly zgnite i musialam je zerwac! a ona odliczyla mi tylko jeden miesiac najmu (czyli 300zł) miesiac mieszkam za darmo! przeciez jak sie wyprowadze to jej tego nie zabiore, nie sciagne paneli, nie zedre tynku i gipsu!! ani farby!! i tak bedzie miala lepszy dom niz miala! :(

Gość cobieta
to goń babę - sama wynajmuję komuś mieszkanie i w życiu by mi nie przyszlo do glowy łazić najemcom po mieszkaniu - które na okres umowy należy do nich - koniec i kropka

Gość a co masz w umowie?
totuaj masz jasna umowe nie ma dodatkowych opcji juz zaraz ci poszukam dokladnie kodeksu cyw odnosnie przepisów ,prawa nie ma wejśc to oczywiste ,mowisz droga pani -mieszkanie juest wynajete koniec kropka ,moge tu spac jesc bawic sie itp nie jej sprawa kogo zapraszasz,tyle ze niestety czesto wlascicielu uwazaja ze po wynajeciu lokator staje sie jej wlasnoscia

Gość cobieta
o szambie nie ma zapisów - ale Ty użytkujesz dom - to Ty sietym zajmujesz . Jak nie ma zapisow to najemca jest przeważnie w tyłek bity - bo na to ze to oni mają wywieśc macie umowe tylko na gebę , prawda ?

Gość a co masz w umowie?
* Klucz do mieszkania Prawem osobistym każdego człowieka według art. 50 Konstytucji Rzeczypospolitej Polskiej jest nienaruszalność mieszkania. Istnieją jednak wyjątki od zasady nienaruszalności mieszkania, w których wejście do cudzego mieszkania jest konieczne. Zwykle wynajmujący przekazuje najemcy klucze do mieszkania w dniu oddania mieszkania w najem. Wynajmujący może mieć dodatkowy komplet kluczy do mieszkania, jednak wtargnięcie do mieszkania pod nieobecność najemcy nie jest dozwolone. W razie awarii wywołującej szkodę lub grożącej bezpośrednio powstaniem szkody najemca jest obowiązany do natychmiastowego udostępnienia lokalu w celu jej usunięcia. Jeżeli najemca jest nieobecny albo odmawia udostępnienia lokalu, wynajmujący ma prawo wejść do lokalu w obecności funkcjonariusza policji lub straży miejskiej, a gdy wymaga to pomocy straży pożarnej, także przy jej udziale. Można w umowie zaznaczyć, najemca zobowiązany jest zawiadomić wynajmującego w formie pisemnej o każdym dodatkowym zestawie kluczy będącym w jego posiadaniu oraz, że wszystkie klucze zostaną zwrócone wynajmującemu. Z doświadczenia radzimy, aby wynajmujący po zakończeniu najmu zawsze wymieniał wkładki bębenkowe do zamków w drzwiach wejściowych.

Gość wściekła na max-sa!
300 zł -kurde mało płacisz:D

dziękuje. az sie poplakalam dzisiaj:( tyle serca wlozylam w to, zeby sie jakos urzadzic. wzielam dom w tragicznym stanie, urzadzilam sie jakos, zadluzylam, wzielam agd i meble na raty bo nie mialam nic a tu takie cos:( i co z tym szambem? pomozesz mi? szambo spada na nia?

wiem. i to bez zadnego odstepnego ani kaucji. ale widzisz jakie mam problemy masakra. chcesz to wez to mieszkanie bo ja sie wlasnie zalamalam:(

Gość wściekła na max-sa!
dzięki , wystarczy mi moja pojebana teściowa:D

Gość cobieta
ale tu nie zachodzi podejrzenie katastrofy budowlanej ani innych poważnych uszkodzeń mieszkania czy domu - moim zdanie ludzie nigdy domu nikomu nie wynajmowali to nie wiedza ,ze za te pieniądze wynajmują Ci dom - a co za tym idzie na jakiś czas pozbyewają sie częsciowych praw do niego . Postaw twarde warunki - żadnego łązenia , prosze opróznić szambo - pies zostaje i koniec - grzecznie ale stanowczo - bo ci ludzie na glowę wejda