Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cmejdzej

Stara rura wodociągowa wystaje mi w piwnicy, co robić...

Polecane posty

Gość cmejdzej

Rok temu wymienili mi przyłącze do wodociągu. Wszystko niby gra, ale w piwnicy został spory kawałek nieodciętej rury!! :( Przez to nie mogę ocieplić rury i jak była zima to stale zamarzało :( W końcu zgłosiłam sprawę na pogotowie wok-kan, przyjechali i powiedzieli że rurę trzeba uciąć, ale niezbędny jest wykop tuż za piwnicą w której jest wodomierz. Czy nie można jakoś wyrwać tej starej rury bez kopania i ucinania? Kolega powiedział mi że stare nieużywane stalowe przewody kiedy znajdują się w ziemii to zgniją. A może poprosić prywatnie hydraulika?

Gość Warwik
ogłoś przetarg

Gość wykopać przed piwnicą
i uciąć piłką do metalu!! Można zrobić to samemu, hydraulik skasuje kupę szmalu. No chyba że pogotowie wod-kan się tym zajmą, w końcu to ich rurka...

Gość berbe
Najlepiej to wykopać komorę przed piwnicą i delikatnie ją przeciąć tak, aby ten wystający kawałek bez problemu dał się wyjąć z piwnicy. Sam tak robiłem po wymianie przyłącza, bo panowie z wodociągów wykręcili tylko z kolanka a cały kawał rury siedział i blokował możliwość ocieplenia rury przed mrozem :( Przez to poważnie mi zamarzł wodomierz i musiałem go wymieniać i płacić :( Teraz już wszystko powinno być git, a trawę posiać to nie problem, noo chyba że koło piwnicy macie ogródek to gorzej :\